Pokládka dlažby

Zdravim mam otázku može takto dávať dlažbu na taketo lepidlove buchty??
Odpovedať
Buchty jedine lekvarove z pekarne
Odpovedať
:-o :-o :-o
Odpovedať
@eduard1461 pozri, keby bola rovná podlaha (nivelačka), tak by nemusel vyrovnávať nerovnosti a na buchty by nič nedával. myslíš, že si to dláždič užíva a robí na buchty len tak z pasie? resp. potrebuje "nahnať výšku" kvôli pokračovaniu iného typu podlahy. to isto nie je jeho výmysel... mimochodom, predpokladáme, že ako rozumný človek si si daného človeka vopred preveril a získal xyz recenzií na neho. reklamovať postup prác nemôžeš. ani mu do toho kafrať. reklamovať môžeš potom, keď bude niečo zle. ale zdá sa, že buchiet je tam poctivo, takže by to mohlo byť OK.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon pozri, dobry obkladac si podklad najprv prejde zhodnoti popripade vyrovna. A az tak zacne lepit dlazbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@eduard1461 je to uplne zle... ani nech nepokracuje dalej...a ked mas pod tym aj podlahove kurenie tak zle zle zleeee
Odpovedať
@worker_falcon zda sa, ze by to mohlo byt ok? no hlavne ked Ti na tento roztek spadne nieco... staci aj lahsie, tak Ti zvysne buchty moc nepomozu
Odpovedať
Pokial ti nenavrhol plosnu nivelaciu a rovno to takto lepi, tak fuser. Pokial ti to navrhol a ty si to zavrhol, tak znasas nasledky. Priprav sa na to ze ked ni na nu nieco spadne tak ti praskne a v neposlednom rade vypadana sparovka, lebo bude vo vzduchu.
Odpovedať
Taký laický nápad - nivelačka by cez tie špáry nezatiekla a nevyriešila problém...?
Odpovedať
@dedo758 NIE
Odpovedať
@muska414 ako nič v zlom, ale ty si posudzuj vlastnú robotu. robím v inej oblasti stavebníctva, ale viem si živo predstaviť, s čím sa stretávajú "dláždiči"... už som uviedol pár možností, ako to asi bolo... ak domáci nechcel nič vyrovnávať či dorovnávať, iba spraviť dlažbu, tak čo majstrovi ostávalo. ("áno, dá sa aj bez nivelačky, ale nebude to tak dobre". "bude to držať?" "bude") zvlášť ak domáci schválne chcel ten "schod". asi na nivelačku nemal domáci nikoho, nechcel čakať na niekoho. majster dláždič si na nivelačku netrúfal za daných podmienok (schod). tenučký poter nie je to pravé orechové. ako vravím, môže byť kopec regulérnych dôvodov, prečo to tak robil. nie hneď povedať, že týpek bol fušer a bla bla bla... a ako píšem na začiatku, majster to isto nerobil schválne na také hrubé buchty. lebo sa nudil a len tak tam dal takú hrubú vrstvu. ľahšie a jednoduchšie by sa mu to robilo štandardne hrebeňom tak, ako sa má.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon zbytocne romany pises.... lebo lebo mozno... jednoducho je to zle a dobry majster to tak nespravi lebo si stoji za svojou pracou.
Odpovedať
To je nafigu, všetky rohy sa ti casom polamu. Ešte obklad by vydržal,ale dlažba určite nie. Celé zle.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@worker_falcon @eduard1461 dobry majster by to takto nerobil .. hawk .. darmo by to chcel majitel takto .. odmietol by to robit ... ked tam boli velke nerovnosti tak nivelacka bola nutnost .. @rkorba to presne zhrnul
Odpovedať
Profilova fotka
Raz odomna jedna pani chcela nalepit dlazbu na terasu ze jej to sfusovali, aj mena povedala atd atd. Pozeram na terasu a hovorim jej treba to vyspadovat poterom a dat hydroizolaciu a az tak novu dlazbu. Ona ze nie ze to bude drahe ze len zarovnat lepidlom a nalepit novu dlazbu. Tak jej vravim ze to bude o rok zas opadavat. A ze robim bud poriadne alebo nijak. Odmietol som to sfusovat a odisiel... predpokladam ze pani by o rok o mne hovorila ako o fuserovi a povedala by aj spz auta na ktorom som prisiel, samozrejme by nespomenula ze ona to tak chcela.... ale to uz nikto nevie.
Odpovedať
@martiner33 @muska414 darmo by si to odmietol robiť. Našlo by sa mnoho iných, čo to tak spravia. A zákazník ťa ohovorí, že si drahý, fajnovka, lenivý... prašť ako uhoď. Dokonca ak to odmietneš, máš negatívnu recenziu istú a rýchlu. Ak to spravíš, tak je riziko veľmi ďaleko a nie také isté. a prvotná recenzia bude dobrá. Šikovný, flexibilný, ústretový... Tak si vyber.
Odpovedať
@worker_falcon ja nie som dlazdic, ale stretol som sa s horsim, nez na obrazku, a to, poter, rgdeva, totalne posrali poter. vyrovnaval som to set-sakra-mensky tazko, aj 25mm lepidlom (na druhej strane izby alebo dlazby bolo 6mm, cize spadovy poter v obyvacke ako tobogan), celoplosne, a tak viem, ze hento je zle. stalo ma to asi 1 lepidlo na 1m2.. miesania ako miesat druhy poter.ale dal som do do "nivelacky/laseru" a je tam istotne nad 95% krytie.. a stalo ma to 4x viac casu, ako ked som isiel na hreben na rovine, a neuveritelne nervov. to co vidim je setrenie na lepidle a praci, a predovsetkym lahostajnost majitela nevyreklamovat poter. ten poterar by mal hradit skody, ktore sfusoval. podla mna sa to utrhne, pretoze takto nejak mi vyrovnaval nerovnost v byte panelaku dlazdic, a akurat som po nom opravoval zlomenu dlazbu a vypadanu skarovacku. profici, pricom mali neobedzeny rozpocet na lepidlo/nivelacku. Fyziku neobabre nikto, to je jediny zaver, ktory by mal zaujimat ludi. Netvrdim ale, ze @worker_falcon pise odveci, zial napisal to trefne, len z tej druhej strany. No fyzika stale plati. 6minut ktore povedia viac, ako 6 hodin pisania https://www.youtube.com/watch?v=Way5b...
Odpovedať
@igor256 mozno staci aj podpatok v tom rozku... take bodove napatie, dajme tomu 60kg na cm2 podpatku, och joj uff... to asi ani epoxidova skarovacka nepodrzi pokope.. aj keby ju natlaci 10mm hlboko.. vedmoze skusit teraz..lepidlo uz asi chytilo dlazbu.. zaschlo.. a bude to test za par eur..
Odpovedať
Mam tam a podlahovku bude dlhsi prestup tepla predpokladam, ano je to koli tomu aby vyrovnal na druhej strane vysku.
Odpovedať
@dedo758 neviem mam tam 1mm špary.
Odpovedať
@eduard1461 prestup tepla by som asi neriesil, pretoze to teplo tam dodas tak ci tak a ono je jedno, ci je nabeh 8hodin alebo 9 a pol :) podla mna.. Horsie by bolo, keby mas poter "porovity" tam moze byt problem s prestupom z rurok na poter a dalej, ale ak uz je poter teply, tak defacto ohrieva celou svojou plochou, ktoru ma rovnako velku, ako dlazba podlaha ktoru vidis... Ak nad tym uvazujem, bezny hreben tiez nema 100% krytie, lebo nie kazdy dlazbar tu dlazbu aj pohne na stranu tu a sem a tam, cize je na hrebeni, a krytie ma stale malo, napr 60-70% , sice je to daleko pevnejsie ,kedze ta medzera nekryta ma asi 4mm (v tom videu bol hreben cez sklo), cize ani tam by nebol prestup az taky dokonaly, no ludom to funguje.. Ale tohto postupu by som sa vazne obaval, a nechcem robit zbytocne vasne na dlazbara.. Skus s nim prebrat moznosti, a uprimne, ked bude chciet peniaze navyse,tak by som mu ich dal, ved pokojne se nam vsetkym napis cenovu ponuku, a poradime.. Ide o to, ze ak je ten poter krivy, tak to je pruser, fakt velky.. viem o com pisem, vid moju foto.. takze dlazbar nemusi byt hned vinny ak zvolitento postup, ale uz tu pisali, ze je to taky kompromis, no zaroven je to kompromis proti fyzike, toto je jednoducho zly postup, pretoze dlazba neunesie zataz pod dutinou ta hreben je dlazbar (zial akosi som ho objednal) a ta s pravitkom je moja praca..
Odpovedať
@dusantt neviem ci by som tamtomu dal este viac penazi (ak vobec nejake). jedna vec je zvolit hrubu vrstvu lepidla a druha vec je nechat volny roztek. To co je na foto zarucene praskne ak sa tam bude chodit... To, co mas Ty, ten hreben, tak mohol podlepit dlazdicu, lepsie by to chytilo, ale toto ak niekto urobil tak bud to ma uplne v riti alebo netusi co robi (skor to prve).
Odpovedať
@igor256 podlepil ju, tj, naniesolna zadnu cast dlazdice lepidlo celoplosne (nie hreben, tenka vrstva), hovoril, ze inak by ustrelilo, tak aspon tak...
Odpovedať
Ach ako cim skor by om ho zatavil, presne ako ti vraveli ako tie buchty no budis ale proste nie je to dobre spravene. Isto ten roh nie je jediny, ktory je hentak spraveny
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?