Podlahové kúrenie a rôzne typy podláh

Profilova fotka
Mometnalne sme v nasom domceku v stadiu vyberu podlah....mame uz urobene podlahove kurenie, zaliate podlahy. Chcem sa opytat, ci je vhodne / bezproblemove kombinovat rozne typy podlah pri takomto type kurenia. Na prizemi budeme mat zvacsa korkovu plavajucu podlahu (obyvacka, kuchyna), ale nie vsade (vstupna hala, kupelna, sklad - dlazba, chodba, hostovska - laminat). Na poschodi zvazujeme kombinaciu korkova plavajuca podlaha do detskych izieb, koberec do spalne a satnika, laminat v chodbe a samozrejme dlazba v kupelni a wc..... a teraz sa naivne pytam, nie je to moc prekombinovane, nemoze to nejako "vadit" pri podlahovom kureni? Kazda miestnost ma samostatne regulovatelne kurenie...
Odpovedať
vadit vam budu akurat faktury za energie, placka a koberec najmenej prepustaju teplo. A moze sa stat ze menej kvalitnu plavacku vam roztrhne-tie prechody z leta do zimy mu nerobia dobre zapnes kurenie presusis lepidlo a uz ho trhne.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska dik za nazor.... Ja som citala, ze ked je koberec lepeny priamo na podlahu a samozrejme nie vlneny, tak vedie teplo lepsie ako laminat.... Takze samotna kombinacia roznych povrchov ako taka nevadi? Ja osobne si neviem predstavit v dome mat vsade dlazbu, je sialene studena a kurit predsa nebudeme cely rok...a sme v teplej oblasti, kde sa zima ako zima netvari...
Odpovedať
Profilova fotka
najlepsie co moze byt je keramika na podlahove kurenie,znami ma plavajucu podlahu a teras po roku ju musi dat prec lebo mu to slado kuri,je pravda ze pod plavajucu podlahu dal foliu a penu,preto mu to slabo nahrievalo toto je nasa skusenost dufam ze som ti pomohol :-)
Odpovedať
Kladol som na jesen parador ktorý je určený na podl.kurenie,išla pod nu podložka od paradoru určena na podlahovku a je to v pohode.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@jozef74 aku podlozku si daval prosim Ta pod parador? ideme tiez davat a okrem folie nam navrhuju korkovu podlozku, je to ok?
Odpovedať
@sartira ahoj chvílu počkaj dal som zistit typ tej podložky
Odpovedať
my mame dole gres a hore na poschodi plav.podlahu urecenu na pod.vykurovanie..jasne ze dole je kurenie na tom lepsie...ja by som moc nekombinovala..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja zacnem trosku z ineho sudka - nemate pocit, ze ste to trochu prekombinovali? V jednom dome dlazba, korkova plavajuca podlaha, laminat a este aj koberec? Akosi mi to z estetickeho hladiska nesedi, podla mna ten vysledok bude chaoticky...Preco nekombinujete max. dva druhy, nech je to jednotne a nie ako v predajni, ze mam z kazdeho druhu. Samozrejme, nechcem urazit - ale treba to este prermysliet.. Ked ine nie, jednoznacne by som koberec na podlahove kurenie nedavala - straca efekt. My mame teda v celom dome dlazbu, chodime v papuciach, to je pravda - ale to budes aj ty, kedze niekde ju mas navrhnutu tiez. Ja osobne by som nemenila, co sa podlah. vykurovania tyka, je to najlespie riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 vtedy som pisala v stadiu uvazovania ;-) Nakoniec to mame takto: obyvacky, kuchyna, detske izby - korok, ostatne izby s vynimkou kupelni a zadveria laminat. Ak by som sa opat mohla rozhodnut a mala na to aj financie, jednoznacne dam vsade korok (okrem kupelni a zadveria). Toto je velmi prijemny a teply typ podlahy aj v case, ked sa nekuri (na rozdiel od chladnej dlazby, ktoru by som ja osobne v izbach mat nechcela).
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte v celom dome mame podlahove kurenie uvazovali sme o drevenej podlahe ,teraz o laminatovej len tami de podlozka specialna a je dost draha asi bude dobre investovat do toho co poradite ?dlazbu chcem iba do chodby neviem si predstavit ju mat vsade.
Odpovedať
@otulik Aká "špeciálna"? Normálna kročajová izolácia hr. asi 3 mm, nie? Nie je problém mať na podlahovke (predpokladám, že myslíte teplovodnú) drevenú alebo laminátovú krytinu, len treba dať rozostup rúrok tak, aby nábeh nebol moc oneskorený.
Odpovedať
@otulik Ja som dal obycajny 2mm mirelon pod 8mm laminatku a podlahovka normalne funguje a kuri. Nic specialne netreba ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pivec tu odrazovu foliu netreba lebo to mame nacenene k parketam len rozmyslam k comu je to dobre....
Odpovedať
@goli4 odrazovu foliu ???
Odpovedať
@pivec pardon parozabranu....aby som sa spravne vyjadril, len som na poschodi rodineho domu poter bol robeny v lete omietky tiez a niesom si isty ci to tam ma vobec niaky efekt davat...
Odpovedať
@goli4 ja som nedaval, ale som urobil poctivo vykurovaciu skusku a vyhrial som a vysusil poter
Odpovedať
to ano to urobim aj ja podlozka je perforovana a plavacka je od Krono Original 8mm tak dufam ze to bude v pohode aj bez tej parozabrany...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@blondiee83 ahoj, snazim sa hladat a citat vsetky fora ohladom podlah domu a neviem sa rozhodnut, mame navrhnute podlahove kurenie a uvazujem nad keramickou dlazbou (aj do spalne a detskej) prosim ta mozes mi napisat svoj nazor, kedze to uzivas? pripadne prilozit nejaku fotku, ak by bol cas...bojim sa toho ze bude "Zima" od noh, ale na druhej strane mi to vychadza najlogickejsie riesenie. neposobi interie chladne s podlahou? (aky typ mas ty)? pekne dakujem za odpoved. lenka
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkuch Ahoj, my mame vsade gres, tsim aj to je vlastne keramicka dlazba. ja som spokojna, v lete v tych horucavach to bolo super, trosku to ochladilo, a v zime je to krasne teple. Ale v obdobiach medzi to bez papuc nepojde. ja som si na ne zvykla, manzel ten sice chodi bez, ale mne by bolo na boso zima. a on ani nestoji dlho na mieste ako ja, napr. pri vareni. co sa okrem toho tyka, nemam pocit, ze by interier posobil chladne, ale zavisi to najma od zariadenia. mozno kuchyna tak posobi, lebo dlazba je biela, so sivymi akoby mramorovymi flakmi, obyvacka a zvysne izby zase naopak - tam mame bud kremovu alebo s dekorom dreva - cize to posobi teplo. Ja osobne by som nemenila, pretoze si neviem predstavit, co ine by som dala - plavajuca podlaha mi k stylu nasho domu nepasuje, koberce su vylucene a drevene parkety nie su prave najvhodnejsie na podlahove kurenie (tie jedine by prichadzali do uvahy okrem dlazby). cize pre mna spokojnost. co safotiek tyka, nepozerala si si albumy? nie je tam sice aktualny stav, ale mozno by pomohli aj tie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?