Podlaha v kuchyni s obyvackou

Profilova fotka
Ahojte, rada by som sa poradila, ci sa oplati mat plavacku 10mm na podlahovom kureni. Kuchynu mame spojenu s obyvackou, ja tam dlazbu nechcem a tak spekulujeme nad plavackou, konkretne Krono original 5537 Tawny Chestnut. Mame este male deti, to vkuse lieta za mnou no a ja som vacsinou v kuchyni :-) panko v predajni vravel ze uz ma vplyv pri tom podlahovom, myslite ze to je az taky citelny rozdiel? Nemate skusenosti?
Odpovedať
@smajla27 my sme davali do kuchyno-obyvacky vinyl ma.kompoziynej doske 5mm+2mm podlozka. Zatial spokojnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcel714 vdaka, tiez sme mali v plane vinyl no potom sme z toho upustili. Viac menej aj z financnych dovodov nakolko tie ceny su tam trocha vyssie. Mas to pekne 😉
Odpovedať
...plavacku asi radsej nie,jmame ju teraz v byte,je to velmi hlucne a stydene.V novostavbe mame tiez kuchynu s obyvackou,a celoplosne som tam nalepil HARO Disano AquaClassic SandEiche,nie je to vinyl,a splna ako jediny podmienky,,Modreho anjela".Tiez mame doma 3male deti,tak sme chceli nieco nezavadne,ale na SK sa to tusim ani nepredava,v Čechach som to už ale videl
Odpovedať

Odpovedať
...
Odpovedať
Profilova fotka
@radusko01 vdaka ti ale bohuzial je to mimo nasich financnych moznosti, to by sme sa asi nenastahovali nikdy do domu :-D no a este k tomu ked sa to u nas ani nepredava. Ale zaujima ma akej to mas hrubky, je to tiez okolo 10mm a mas podlahove?
Odpovedať
Profilova fotka
@radusko01 nakoniec som to inak nasla, predava sa to aj u nas. Dnes nam to dokonca ponukal panko v obchode, hovoril o dizajnovych podlahach ale ked teda povedal cenu tak sme sa dalej o tom nebavili bohuzial.
Odpovedať
@smajla27 ja plavajucu asi neodporucim, ja idem do dlazby... Ale co vravia viaceri, plavajuca na velkej ploche je hlucna, vrzga... Moc sa neodporuca, ale do izieb 4x4 je ok, je to mala uzavreta plocha.. Ja idem do dlazby v dekore dreva..
Odpovedať
@hroma Ak je zle ulozena alebo nespravne zatazena tak bude vrzgat aj najdrahsia plavacka alebo vinyl.
Odpovedať
@marcel714 ved toto.. Mala ma v izbe plavacku, 5,30x4,70..hruuuza =-)
Odpovedať
@marcel714 pokial pouzijete kvalitnu podlozku pod plávajúcu nie lacnu za pár centov nieje mozne aby plavajuca vrzgada..
Odpovedať
Profilova fotka
@martinak15 prosim ta a ta desina plavacka, ma velky vplyv na podlahove kurenie, ci nemas skusenosti?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martinak15 pytam sa lebo ja sa do toho ako laik nevyznam, alebo staci aj osmicka s kvalitnejsou podlozkou.
Odpovedať
@martinak15 Veruze je to mozne :-) moze byt aj 1000eurova podlozka a podlaha je na jednej strane prikvacena zarubnou,na druhej strane je tazka kuch.linka a cojaviem co este,tak v zimnom obdobi pri vykurovani sa podlaha rozpina.A ak ju na niektorych miestach noeco drzi tak sa skruca a potom to puka a vrzga.Z toho dovodu sa robi aj pri stenach dilatacna skara,ktora sa prekryje soklovou listou.(niekto toto tiez ignoruje,ulozi podlahu krasne az po stenu a potom,ze preco vrzga)...
Odpovedať
Mame na celom poschodi plavacku, okrem kupelne. Tiez by som chcela do novostavby, ale tam bude aj podlahove, tak budeme musiet vyberat k tomu vhodnu. Podlaha nam za 8rokov nevrzga a ziadne prechodove listy netreba, len do tej kupelne.
Odpovedať
Vsetko zavisi ako mate pripravene rozvody podlahoveho kurenia a s akym povrchom sa pri projektovani ratalo. My sme vedeli ze chceme drevo, takze projekt kurenia bol tak pripraveny. Osobne si myslijm, ze ci das plavacku 8 alebo 10 mm na to nema zasadny vplyv. Dolezite je aj to, ako vysoko mate vyliatu podlahu, aby ste nemali problem s dopasovanim napr. k dveram na terasu.
Odpovedať
Profilova fotka
@leatea vdaka lea. nam nas majster povedal ze staci 8mm ale pozeram tiez nieco lepsie. sme obmedzeni financiami takze vyskakovat nemozeme ale zase lacny ksunt tiez nechceme. preto pozeram tie co maju tie vyssie cisla na zataz, odolnost voci oderu no a co najvyssiu zaruku.
Odpovedať
@smajla27 aka je vasa predstava za m2?
Odpovedať
@smajla27 uz potom by bolo asi lepsie vybrat nejaku lacnejsiu dlazbu. Lebo ako ti tu viaceri napisali, tak plavacka nie je moc idealna na podlahove kurenie.
Odpovedať
@smajla27 no ja si tiez budem vyberat podlahu za rozumnu cenu. Este som vsak nestihla net prezriet, lebo zatial riesim veci okolo hrubej stavby
Odpovedať
my máme kuch-ob plávajúcu,kuk môj fotoblog to stavala firma,to zn,že nie je to tak 100 %,ale my sme veľmi naozaj veľmi spokojní s plávajúcou,nič nevrzga,bývame 1 a pol roka,jasné máme podlahové,teraz budeme zariaďovať menší byt a rozmýšľame teda náš zať robí podlahy a on nám radí lepený vinyl,tiež tam bude podlahové,len som zvedavá aké tam budú rovné potery,že prečo vinyl? kvôli najlepšiemu prestupu tepla,hoci v starom dome sme mali vinyl aj lepený aj ten hrubší,stále neviem,jedine čo ma drží ten vinyl je akoby taký vrúbkový nie rovný teda údržba.....my máme v dome dlažbu v chodbe,v technickej,v kúpelkách nie som s nimi ale vôbec spokojná,sú dobre nalepené ale ked vychádzame z vane,alebo sprchy musí tam byť nejaký koberček,aby sme sa tam neprizabili
Odpovedať
Profilova fotka
@kreola no podlahy nam budu robit za chvilu takze asi budeme mudrejsi ked to zaleju a uvidime ako to bude oproti dveram. pre istotu. inak projekt je robeny na keramicku dlazbu ale to tam nebude urcite.
Odpovedať
@radusko01 ked dokončíš daj foto dík
Odpovedať
Profilova fotka
@klaudik_1 ano vidim, myslim vsak ze to je vec vkusu. u mna dlazba nepripada do uvahy a nevedela by som si na to zvyknut. je to dom kde dufam dozijem dochodku. stat v kuchyni na dlazbe je moja nocna mora , v tom priestore travim vela casu.
Odpovedať
Profilova fotka
@leatea potom ti dam referencie ked budeme mat plavacku :-D drzim palce a hlavne aj trpezlivost lebo aj ta sa veru zide :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 dakujem marti, takze su aj pozitivne ohlasy na plavacku :-) vinyl sme chceli povodne aj my ale viac menej asi kvoli tomu ze to bol taky boom a moc som si o tom neprecitala. teraz ked tak citam tak ma to uz trochu odradza. tiez budeme mat dlazbu v chodbe a v kupelni, len tam pozeram ze su zas rozdelene na rozne skupiny, je niekolko tried protismyku. tak asi to zas zavazi pri vybere do kupelne. vies aku triedu tam mate vy ? lebo ak tu vyssiu a stale sa smyka, tak to neni bohvieco. a potom mozem zas spekulovat co dat na podlahu :-D
Odpovedať
@smajla27 mam v kuchyni aj obyvacke dlazbu, + v obyvacke velky chlpaty koberec. Co sa tyka tancovania v kuchyni po dlazbe, nieje s tym vobec ziadny problem pri podlahovom kureni, dokonca aj na boso a celorocne, tak isto kupelna. Ja by som zase nikdy nedaval do kuchyne drevo, laminat ani vinyl. Milion krat prsknes na zem, a je po podlahe...viac si verim ze mi nespadne nieco tazke aby som nerozbil dlazdicu ako ohybat sa pre kazdu kvapku. Ked budem stavat dom, urcite pojde velkoformatova dlazba v dekore dreva/kamena alebo nejaky kvalitny a dobre vyzerajuci gumolin, ktory lahko po x rokoch vymenim aj bez rozoberania celej kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
@dzamino ako vravim , je to vec vkusu. ja si zas neviem predstavit mat tam dlazbu. teraz v byte mame laminat, stary. ta kvalita sa uz neda porovnat s terajsimi podlahami. ale ked sa mi daco vyleje, neviem si predstavit zeby som to hned neutrela. nie preto ze sa bojim ze mi to napuci, ale proste z hladiska cistoty. cize toto mi problem nerobi. a dnesne laminatky uz maju aquastop povrch, cize ked daco vylejes, nezatecie ti to do spojov.
Odpovedať
@smajla27 asi najlepsie sa opytat panka na vlastnosti tej podlahy, na koeficient tepelneho odporu a podla toho sa rozhodni. Ja som plavajucu nechcela, rozhodli sme sa pre dlazbu v dekore dreva - hlucne to bude aj tak, ale aspon obcas bude (mozno) trochu tepla, ked prikurime :) Ostatne riesenia boli nad nas rozpocet...
Odpovedať
@marcel714 prosím vás akú šíroku kuchynu máte a ostrov?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?