Podlaha v kuchyni: Laminatova alebo dlazba?

Ahojte, chceli by sme asi dat vsade rovnaku laminatovu podlahu, ale bojime sa, ze nebude taka odolna ako dlazba a v kuchyni ked na nu padne tanier, tak bude ostanu skary. Mne sa velmi nepaci, ak je predel, ze na chodbe este laminatova podlaha a v kuchyni dlazba. Nejake tipy a skusenosti by sa nenasli? Ci sa mam zmierit s dlazbou v kuchyni? :-| P.S. vykurovanie bude v celom dome podlahove DAKUJEM!!!! :-)
Odpovedať
No nam uz sa par krat stalo, ze nam vytiekla nejaka voda z umyvacky. Nie z jednej, ale stalo sa to dokonca u dvoch vyrobcov. Keby sme mali laminat, tak mame problem.
Odpovedať
@lydiades Ja so mal v kuchyni laminátku 15 rokov a žiadne výraznejšie opotrebovanie oproti iným frekventovaným plochám som nebadal. Teraz mám vinylovú podlahu aj v kuchyni. Je len na teba, pre čo sa rozhodneš. Kľudne môžeš mať laminát aj v kuchyni. Koľko tých pohárov a tanierov plánuješ rozbiť na podlahe? 1 za rok? Možno do kováčskej dielne by som laminát nedoporučoval..
Odpovedať
@lydiades NA margo misovej poznámky - hej, laminát je menej odolný voči vode. Dnes už ale dostať laminátové podlahy s impregnovanými spojmi, ktoré ochránia laminát pred vsiaknutím vody do spoja. Potom už len treba dať pozor, aby voda nevtiekla pod laminát. My sme po položení laminátovej podlahy v kuchyni zatmelili silikónovým tmelom medzeru medzi podlahou a stenou. Keď nám vytiekla umývačka riadu, tak to bolo len v kuchyni na lamináte a to sme utreli. Pod laminát sa voda nedostala.
Odpovedať
My mame v celom dome laminatovu v kuchyni dlazbu predel je krasne zakonceny listou je to super prakticke aj pekne...
Odpovedať
@aspinka nemozes mi, prosim, poslat foto? bolo by som ti velmi vdacna! dakujem vopred!
Odpovedať
My mame v celom dome laminat a teda aj v kuchyni. Povodne som chcela dlazbu aspon v casti,kde bude kuchynska linka. No ziadna sa nam nepacila,co by sa hodila,tak sme dali laminat aj tam. Ale pravdupovediac nie som s tym stotoznena. Vytopenia sa nebojim,skor mam obavy,ci sa neosucha a tak podobne,lebo predsa okolo linky sa vela chodi.
Odpovedať
V byte sme mali 10 rokov laminatku v kuchyni, teraz ju mame v dome a nikdy ziadny problem. Nic sa nikde nevysuchalo @hoblinka13. Kedze sme mali vzdy spojenu kuchynu s obyvackou, nikdy sa nam nepacil predel laminat - dlazba. Vzdy to na nas posobilo ako divne rozdelenie jedneho priestoru.
Odpovedať
@lydiades Ja odporucam dat tam dlazbu ale kvalitnu. Sama mam laminat, vela casu travim v kuchyni varenim a uz mi co to popadalo na zem, vytiekla mi aj umyvacka. Na podlahe su po 5 rokoch tukance , na jednom mieste trocha oduta. Ako nic hrozne to nie je ale z praktickych dovodov odporucam neklast v celku bez listy podlahu aj do kuchyne, treba to oddelit. Co ked budes potrebovat vymenit podlahu napr.v obyvacke? Tam sa pri malych detoch podlaha ovela viac opotrebuje ako v kuchyni. To budes potom rozoberat kuchynsku linku???
Odpovedať
@lydiades do kuchyne treba dať vodou odolný laminát,dať dlažbu pred linkou,no za mňa nie,a dlažbu všade tiež nie.
Odpovedať
@lydiades my máme tri kuchyne, v dvoch je PVC a v jednej dlažba. Na PVC sa dá celoročne stáť naboso, ale na dlažbe len v papučiach. Takže pre mňa dlažba v dome nikdy viac
Odpovedať
@lydiades Ja by som dlažbu určite nedal. Je chladná a tak ako aj podlaha je náchylná pri kontakte s padajúcimi predmetmi. Ak ti niečo spadne na zem tak je väčšia pravdepodobnosť ,že ti dlažba praskne alebo sa s nej odlúpi glazúra a budeš to musieť vysekať. Plávačka určite viac stlmí náraz a aj keby tam bola nejká preliačina tak sa dajú použiť opravné sady. K vytečeniu spotrebičov sa nebudem vyjadrovať ,pretože mne sa zatiaľ / nechcem to ale zažiť / za 15rokov nestalo aby mi niečo vo veľkom vytieklo na podlahu. Ak sa bojíte vody tak použite radšej vinyl alebo podlahu odolnú voči vode.
Odpovedať
@blackomt Dlazba sa da vysekat a bez vacsich problemov vymenit, ak je kvalitna aspon za 30 eur a hore, tak co to vydrzi aj pripadne spadnutie hrnca. Ked tam date plavacku este k tomu v jednom celku s obyvackou, pri poskodeni budete musiet rozoberat kuchynsku linku aby sa to dalo vymenit, na to treba mysliet. Ak je podlahove kurenie v kuchyni, dlazba nie je az taky problem. Dalsia moznost je ako pisete vodeodolny vinyl, ten klademie napr. teraz mi v celku obyvacka kuchyna, buhuzial kupili sme dom kde kuchyna a obyvacka su spolu jedna velka miestnost a jedanlensky stol prechaza z kuchyne do obyvacky takze inu moznost v podstate nemame. Planujeme ale stavat novy dom a tam si kuchynu urcite oddelim a dam do nej dlazbu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Skuste sa pozriet na vinylove podlahy, su trosku drahsie v porovnani s laminatom ale maju lepsi prestup tepla ako laminat, nevadi im voda a pri poskodeni sa velmi lahko vymeni kus za kus kedze je len nalepena lepidlom. Na youtube je dost pracovnych postupov treba si pozriet mozno vas to zaujme.
Odpovedať
ja mám laminát a som spokojná
Odpovedať
@lydiades
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?