Podlaha v drevodome - ako polozit podlahovy polystyren k vnutorne izolovanym stenam

Ahojte, staviam drevodom zrubovej konstrukcie, obvodove steny hrubky 10cm a zateplenie zvnutra 2x10cm isover supervent+. Na ukladanie tej izolacie mam vytvorene vymedzovacie dosky v rozostupoch cca 59cm a tam som povkladal tu izolaciu. Tie dosky nejdu uplne odspodu od podkladneho betionu (ipy) ale zacinaju cca 10 cm nad nou. A teraz prichadza problem ako polozim podlahovy poystyren. Nulu mam vo vyske 19,5cm takze chcem dat polystyren Neofloor 100S v hrubke 5cm + 3cm + 4cm, cize spolu 12cm. Pod neho aj na neho foliu, na to cemflow poter 5,5cm. V nom budu elektricke kable na vyhrievanie podlahy. Mozem tu prvu 5cm vrstvu podlahoveho polystyrenu len tak volne polozit k tej stenovej izolacii? Ona je dost makka a bojim sa ze tam casom moze ten polystyren tlacit do nej... Alebo to nevadi? Dalsia moznost je nejako lepidlom spojit tie 3 polystyrenove vrstvy aby spolu mali tych 12cm a tym padom ho tie vymedzovacie dosky podrzia... Alebo (a to sa mi zda prace a mozno zbytocne) povyberat zospodku tu vatu obvodovu a popchat kazdych povedzme 50cm nejaku 20cm dlhu latku a o nu zaprazit ten polystyren. Dufam ze som to zrozumitelne popisal, ked nie, pytajte sa alebo to odfotim. Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@shomu dosť neštandardné riešenie stien a podlahy duplom , cena 100 m2 1200€ stačí PS 12 cm za 600 €, detail pri stene len priložte,
Odpovedať
dakujem za reakciu, ano je to troska nestandartne ale borci z drevodomy slovakia to tak robia: http://drevodomyslovakia.sk/technicke.... Izoluje sa to zvnutra aby to zvonka zachovalo zrubovy raz: http://drevodomyslovakia.sk/galeria.html. Chcel som ten Neofloor na podlahu kvoli tomu ze mozem dat max. 12cm a vraj lepsie izoluje ako EPS biely pri rovnakej hrubke. Podlahovu plochu mam 120m2 a naceneny Neofloor 100 mam na 1050.- euro a neofloor 150 na 1300.- euro. Kedze chcem vykurovat podlahovo tak radsej dam tych 1000+ nech to izoluje cim lepsie. Este ma napadlo ze okrem 5+3+4cm kupim aj jeden dva baliky 12cm toho polystyrenu, jednotlive tabule si narezem na povedzme 10cm sirku a tie akoby pasy poprikladam popri obvodovych stenach cim ich zaprazim o tie vymedzovacie dosky co idu az od 10cm od ipy. a zbytok polystyrenov uz poukladam vo vrstvach 5cm (dorovnanie priecok - na to rozvody vody), 3cm (poukladat vedla rozvodov) a 4cm (vsetko to prekryt zhora).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?