Pochôdzne dvere

Dobrý deň, vedel by mi prosím niekto pomôcť ako si svojpomocne vyrobiť pochôdzne dvere nad schodisko? Ide mi o zachovanie funkčnosti schodiska a zároveň prepojiť dva priestory. Rozmery sú cca 100x200. Má s tým niekto skúsenosť, príp. návod na zhotovenie? Za každú radu budem veľmi vďačná.
Odpovedať
Profilova fotka
Do otvoru vyrobit ram z fosni podsadeny o hrubku buducich dveri a dvere spravit tiez z fosni a zospodu latou preskrutkovat aby drzali ako kridlo pokope. Vyklapanie do strany. Ideal je vyrobit ram a ten skusit dat do otvoru. Nasledne ho vybrat a osadit pant tak aby geometria otvarania ( os pantu) bola nad urovnou podlahy inak sa budu sprajcovat. Vysadit dvere z pantov osadit ram a nasadit dvere. Hotovo 🙂
Odpovedať
Dakujem pekne za vas prispevok na riesenie, predstavu som mala aku taka aj ja, horsie je realizacia, aby to malo aj nejaku zivotnost, a nevykyvalo sa to po par zdvihnutiach. Dvere budu zrejme aj tazke ( planujem pouzit aspon nejake plynove piesty, ako na kufry na aute-kde by som to zohnala, nakolko stavebniny to nemaju :/), chcela by som do ramu vlozit aj nejaku izolaciu (styrodur, alebo sklena vata..) hrubka dveri tiez nemozu byt velmi hruba, nakolko by sa potom zrejme o vedlajsiu priecku ani neotvorili. Ram by ste odporucili z coho vyrobit? Pozvarany, alebo dreveny? Ten by musel byt specialny, vyrobeny stolarom asi.
Odpovedať
@veronika_choquart_kaducak Ak to má byť subtilné, bude to chcieť kovovú kostru z L profilov.
Odpovedať
@veronika_choquart_kaducak ako casto to budesotvarat? Dal by som kovovy ram, hore drevo ako na dlazke hopvo, izolaciu naco? dole bude taka zima? to drevo asi postraci.... piesty na kufor auta asi nebudu v stavebninach ale tak kde sa predavaju diely na auta nie? alebo internet exituje....i... kazdopadne ty to asi robit nebudes, keby sio do dokazala tak sa nepytas, mas pilu, zvaracku, vrtacky brusky atd?,... cize oslov zamocnika - cloveka co robi so zelezom a ten poikial neni blbi to dokaze spavit.
Odpovedať
Bude to otvarane denne. Izolacia je ziadana z dovodu znizenia tepelnych strat, nakolko schodiskovy priestor nie je vykurovany. Piesty z auta som uviedla ako priklad mechanizmu, a predpokladam ze ich v autoservise nekupim, nakolko si bude treba zvolit piest pre konkretne vahove zatazenie, preto som podala otazku, ci nema niekto vlastnu skusenost, z dovodu ulahcenia hladania, ked uz som v skupine "domacich remeselnikov" a ludi so stavebnymi skusenostami. Myslim si, ze ucastnici su tu z dovodu hladania rad a postupov, prip.inspiracii, pokial by vsetci vsetko ovladali, nikto by tu nebol 🙂 Kazdopadne, budem si to vyrabat sama, odhodlana, ze to dokazem aj vdaka vasim odporucaniam, nakolko mam pilu, zvaracku, vrtacky aj brusky. Dakujem 🙂
Odpovedať
Skúsenosti nemám, ale celkom dosť inšpirácii je na youtube. Napr. https://youtu.be/14FyHwqS2EU Pánty buď na boku alebo na užšej strane. Niektorí aj dávali poistku na stenu - kotvu, aby sa to náhodne nezatvorilo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?