Osadenie podlahového konvektora a izolácia podlahy

ahojte, začal som menšiu rekonštrukciu obývačky pri ktorej nahradím okno za balkón a teda radiátor pod oknom vymením za podlahový konvektor. je to starší dom a keď som začal odstraňovať starý poter, ukázalo sa pár prekvapení ktoré som nečakal. plánoval som dať tepelnú izoláciu minimálne 15cm EPS(čakal som že tam bude škvara pod poterom,ale nebola), teraz tam dám max 5cm..to by ani nevadilo, miestnosť nebola nejaká studená( je to vyvýšené nepodpivničené prízemie). problém je ako osadiť ten podlahový konvektor. skladba podlahy bude: 1.penetrácia 2.hydroizolácia 3.PE fólia 4.EPS 2 cm 5.EPS 3cm 6.parotesná fólia 7.poter dokopy 11-12cm a dostanem sa do pôvodnej výšky podlahy. problém je však osadenie toho konvektoru, ktorý má 12,5cm, a pod ním by som to tiež chcel zatepliť, aby teplo išlo do miestnosti, nie do podlahy. lenže základová doska je nejaká cementová hmota ,4-5 cm a pod ňou už je navážka.ak by som chcel izolovať pod konvektorom, dostanem sa na navážku. je možné to spraviť ako na obrázku? v podstate by som spravil takú vaničku, uložil hydroizoláciu, EPS, na to zaliať betónovú "dosku"(cca 50x170cm+vystuženie) aby som mal vlastne o čo ukotviť ten konvektor. je možné takéto riešenie? Ďakujem za každú radu a odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
co vidim ako problemy: - vyska poteru nad konvektorom je 1cm? - 100% to popraska - hydroizolacia rovno na navazku (dilatacia chyba uplne) - tiez totalna somarina - konstrukcne aj hrubkovo znasilnene riesenie. Ak by som chcel robit konvektor (uz ta vyska sama o sebe je divna) tak: - podkladovy monoliticky beton B20, v izbach do 5 metrov kludne bez vystuze - hydroizolacia DENBIT DN rovno na beton, 3 vrstvy, pripadne poistna IPA a previazat s hydroizolaciou stien - separacna folia (moze byt kludne geofolia) -EPS 150S (kludne neo) tak, aby bol pod konvektorom minimalne 10cm a po krajoch vane viac - poter nad podlah.konvektorom monoliticky 5cm minimalne. dilatacny pas po kraji
Odpovedať
Ďakujem za reakciu.v podstate som chcel tému vymazať, nevedel som ako sa pohnúť, mali mi robiť poter v blízkej dobe. nakoniec som sa rozhodol ten podkladový betón a niekoľko cm íloviny odstrániť, dať 10-15cm makadam, a na to 10cm vystuženú betonovú dosku, ale o 3-4cm nižšie ako pôvodná bola. takto konvektor osadím bez nejakých šalamúnskych riešení,a okrem toho bude môcť lepšie nadpojiť pôvodnú vodorovnú hydroizoláciu. vznikne mi aj viac cm pre tepelnú izoláciu, predtým som bol limitovaný na 5cm. čo sa vám nezdá na výške toho konvektora? 12,5cm je montážna hlbka + sú tam aj nastavovacie skrutky do nejakých 4cm mimochodom obehal som asi 7 stavebnín a predajcov izolácii a je celkom aj problém zohnať ten 150S, a neofloor už vôbec.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivo7 - ja som bral tento rok na jar rakusky austrotherm z STAVIVO a nebol ziadny problem. Skuste napisat na stavivons@stavivons.sk.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?