Oplatí sa korková plávajúca podlaha?

Máme nepodpivničený dom, kúrený radiátormi. Rozmýšlam, že do kuchyne by som dala korkovú plávajúcu podlahu namiesto dlažby. Oplatí sa mi to, bude podlaha teplejšia alebo to bude len zbytočná investícia? Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Urcite bude teplejsia....je to to najlepsie do kuchyne...aj my ideme davat... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna urcite ano. Korkova podlaha je omnoho teplejsia. ak sa porovnaju podlahy, najteplejsia je korkova, potom drevo, potom laminat, potom dlazba. My mame korkovu plavajucu podlahu v detskych izbach, kuchyni a obyavacke, inde laminat a dlzabu a ten pocit na bosu nohu je neporovnatelny. Po korkovej v pohode naboso, aj ked sa nekuri. Niektori ludia hovoria, ze korok do kuchyne nie, je sa poskodi, ze je makky...no osobne si myslim, ze su to ludia, co s takymto typom podlahy nemaju skusenost. nam uz vselico popadalo, vytiekol nezapojeny sifon, spadol horuci pekac a podlaha je uplne v poriadku. lutujeme len jednu vec - ze neboli financie dat ho do celeho domu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den, rada by som sa opytala, ci ste dali nakoniec korkovu podlahu do tej kuchyne. Mne sa velmi pozdava korkova podlaha od firmy Egger - zaklikavaci sposob. Ako ste spokojni s touto podlahovinou? vidim, ze príspevok bol dany uz davnejsie, preto by som bola rada za kazdu skusenost s touto podlahou, lebo malo ludi ma korkovu podlahu a málokde ju aj predavaju. Dakujem za reakcie.
Odpovedať
@susanni Máme plávajúcu korkovú podlahu (ten zaklikávací systém). Je na celom poschodí (okrem kúpeľne). Som spokojná a dala by som ju znova. Prach a rôzne nečistoty je na nej vidno minimálne (porovnávam to s dlažbou na prízemí, kde máme svetlú dlažbu, svetlá hnedá ako vlašské orechy, a na tej je vidno všetko). Čo sa týka toho, či by som ju dala do kuchyne... asi záleží akú odolnú korkovú dlažbu kúpite, myslím tým, že aký lak bude na povrchu. My máme také obyčajnejšie a tie by som do kuchyne nedala.
Odpovedať
My máme ešte v jednej izbe stále korkovú podlahu, čo sme lepili keď sme sa nasťahovali do bytu v r. 1992. V ostatných miestnostiach sme už dali plávačku. Ale preto, že už to bolo zošúchané. Kupovali sme ju vtedy, keď sa muselo všetko pracne lepiť po obdĺžnikoch, 2 x prelakovať a ešte na to povrchový lak. No neskutočná robota. No bola vynikajúca. V lete chladila a v zime hriala. Takže určite áno.
Odpovedať
Profilova fotka
korkova podlaha sa este predava? ja si pamatam my sme ju mali ako decka v izbe :-)
Odpovedať
kolko ma zivotnost taka korkova podlaha?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?