Nivelácia anhydridu pod marmoleum (linoleum)

Niektorí predajcovia krytín tvrdia že sa nesmie lepiť lino priamo na anhydrid, že treba cementový podklad,uvádzajú rôzne dôvody, vraj na anhydride to nedrží a môže byť problém aj pri výmene linolea že môže vytrhávať aj kusy podlahy. Na druhej strane tiež údajne nivelák na anhydride nedrží, navyše výška dverí nás nepustí dať viac ako 2-3mm niveláku čo neviem či je dosť aj s ohľadom na zachovanie nivelačnej schopnosti niveláku. Poraďte ako postupovať,nestačí nejaký poriadny penetrák?Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Na nivelácii nezáleží. Všetko závisí od zbytkovej vlhkosti podkladu, ktorá pred lepením linolea nesmie presiahnuť 3-5%.
Odpovedať
Su nivelizacne hmoty určené špeciálne na anhydridove podklady. http://www.murexin.sk/front_content.p...
Odpovedať
tak je to teraz 1:1,čakal som pravdupovediac viac odpovedí, keď je to také nejednoznačné. Predajca z koratexu, odkiaľ bude marmoleum, vyzeral že má aj nejaké skúsenosti, radil dať jednoznačne niveláciu. Sú to však dosť vysoké náklady navyše, pričom niesom veľmi presvedčený o nutnosti. Poter je relatívne rovný vybrúsený.Bojím sa trocha aj toho aby sa rovinnosť ešte nezhoršila, keď pri tak malej hrúbke sa údajne už nivelák ťažko zrovnáva. Dík za odpovede.
Odpovedať
Podklad by si mal diagnostikovat a zhodnotit predovsetkym podlahar, ktory bude realizovat podlahu. Zmerat vlhkost, kvalitu, rovinatost. K nivelakom Kazda nivelizacna hmota ma svoje parametre. To znamena okrem ineho aj minimalnu aplikacnu hrubku. Jej rozlev je prisposobeny minimalnej aplikacnej hrubke. Takze treba zvolit spravnu hmotu a spravne ju pripravit a aplikovat. Citaj technicke listy k produktom a dozvies sa,co potrebujes. Ak potrebujes pri dverach zachovat urcitu hrubku, treba spravit na tychto miestach tzv. Zamok. Kazdy seriozny podlahar to ovlada.
Odpovedať
..tak ten podlahár práve tlačí na to, dať nivelák a to bez akéhokoľvek fyzického posúdenia jestvujúceho podkladu, vlhkosť jestvujúceho podkladu podľa mňa problém nieje, čas nás až tak netlačí, vieme počkať až bude správne vysušený, z tohto hľadiska práve nivelácia predĺži proces schnutia.. Chcel som len vedieť teoreticko-praktický technologický postup, či je tam naozaj tá nivelácia naozaj nevyhnutná..dik
Odpovedať
Snad ti ale pomoze tento link: http://www.videopodlahy.cz/?AID=366 Su to priamo podlahari, ktori sa zaoberaju lepenim podlahovin.
Odpovedať
Anhydrit treba prebrusiť po kameň, cca 2mm,vtedy splňa normu na odtrh
Odpovedať
ono je to prebrusene firmou co to liala,na niektorych priehlbinách vsak zostala na povrchu este taka vrstva co dost pusta prach, musí sa to zbrusit vsetko az na kamen a potom akoze uz netreba tu nivelacku?Co je to za normu Marostt? mozes dat nejaky link?Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
; ako uz bolo spomenute.., anhydrid musi mat spravnu vlhkost a potom sa dava penetracia.. ked das aj technologicky spravne tenku vrstvu nivelaku.., tak ti garantujem ze to lino ho pri vymene na niektorych miestach odtrhnes...
Odpovedať
@izahradkar musí to byť dokladne prebrusene a samozrejme povysávané. skus pozriet na stranke Baumit,pri odtrhových skuškach na jednej stavbe som bol a robila to neaka rakuska firma kontakt však nemám
Odpovedať
Akoby som svoje otazky citala 😁. Presne s tym teraz bojujeme my. Nakprv sme chceli dat anhydrid, ale podlahari aj tak trvaju aj na nivelaku a presviedcaju nas, ze lepsii bude betonovy poter, nie zbytocne anhydrid. (Zvazujeme marmoleum, alebo vinyl)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?