Navysenie stupnic betonove schodiska samonivelacnou stierkou

Potrebujem navysit stupnice betonoveho schodiska o 2cm a vyrovnat ich tak, aby boli vhodne na nalepenie laminatovej podlahy. Rozmyslam nad pouzitim cementovej samonivelacnej stierky na tento ucel, ale este som nevidel, ze by to tak niekto robil. Uslo mi nieco, moze s tym byt nejaky problem?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nemyslim zeby v tom bol nejaky problem... treba najst vhodnu stierku kde mozes ist v jednej vrstve az do 2cm.. mozno skor nejaky druh cem. poteru..
Odpovedať
@richard71 nie je problem v hrubke vrstvy, su take stierky co su na to urcene, napriklad weber.floor 4150. Skor ma napadlo, ci sa tomu nejako nebudu drolit rohy ci nieco podobne, no pevnost v tlaku a tahu maju tieto stierky porovnatelnu s poterom ci betonom, tak to by nemusel byt problem.
Odpovedať
@gashtaan Pokiaľ to potrebuješ navýšiť len o tak málo nedá sa to kompenzovať napríklad OSB v danej hrúbke kotvenej do podkladu?
Odpovedať
@sneko ani nie, to betonove schodisko nie je zrovna najrovnejsie.
Odpovedať
@gashtaan tak potom len poter na cementovej báze a možno by som naviac dal nejaké vlákna, Kalcifil či tak sa to nejak menuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nebal by som sa toho drolenia.. predsa bude na tom ta podlaha...
Odpovedať
Na taketo prace sa pouzivaju sanacne malty, ktore su statickymi nahradami betonu a nie samonivelizacne sterky. Jednoznacne je treba pouzit hrubu sanacnu maltu a na mensie dorovnavky jemnu sanacnu maltu. V ponuke mame napriklad hrubu sanacnu maltu ART250 a jemnu ART110 alebo ART103. Vsetky tieto produkty obsahuju vlakna a navyse sa daju "zapucovat" uplne do hladka. Eshop je na stranke Www.art4you.sk
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 ale preco nie samonivelacna stierka? Urcite by to s nou bolo menej pracne.
Odpovedať
asi takato je moja predstava: https://youtu.be/0-QHT0SGGXI?t=62
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?