Mramorový koberec...kto ho má v interiéry ???

Profilova fotka
Ahojte :-) Máte niekto mramorový koberec v interiéry? Uvažujem ho dať do sprchového kúta. Dakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nevhodne riesenie...
Odpovedať
@peterpb vysvetis preco?
Odpovedať
Profilova fotka
@marekkkk ma v izbach ;)
Odpovedať
Profilova fotka
V sprchovacom kute musi byt funkcny hydroizolacny system, ktory by mal byt vyusteny do odtoku, bud podlahova vpust, alebo zlab. Vo vnutornych rohoch v styku podlaha- stena sa pre utesnenie pouziva PVC paska, aplikacia systemu kamenny koberec v tychto detailoch je velmi komplikovana. Je mozne v styku zrealizovat fabion, stale vsak zostava problem, ze hydroizolacia musi byt z pruznej stierky, bud syntetickej, alebo polymercementovej, a nakotvenie tvrdeho epoxidoveho systemu na takyto podklad je opat zlozite. No a dalsi problem vidim v otvorenosti systemu, v ktorom sa bude drzat voda.
Odpovedať
Profilova fotka
ja nemam mramorový ale kamenný som s nim nadmieru spokojny .
Odpovedať
mne sa to velmi paci do interieru, kto sa moze, podelte sa prosim....ako sa to udrziava ?
Odpovedať
Do inateriéru je tento typ podlahy vhodný, akurát oproti bežnej aplikácii v exteriéri ho treba ešte povrchovo upravt extra vrstvou epoxidovej živice aby sa dal čistiť bežným mopom, a nie ako vonku len vapkou. V kazdom prípade do sprchového kúta priamo ho neodporúčam, práve kvoli horespomenutým problémovým detailom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Uvažujem tiež nad kamenným kobercom do predsiene. Je tu medzi Vami niekto, kto to dával? Prípadne či ste s ním spokojní. Vďaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Samozrejme, že kamenný koberec sa dá položiť aj do sprchového kúta. Prečo by aj nie? Len sa to musí vedeiť spraviť. V prvom rade to musí byť kamenný koberec s uzatvorenou štruktúrou. To znamná, že póry musia byť 100% uzatvorené buď akrylátovou živicou alebo epoxidovým alebo polyuretánovým gelom. skladba systému: - hydroizolácia na báze cementu, na styku stena podlaha osadené tesniace pásky a hydroizolácia vytiahnutá aj na sokel aspoň v mieste kde ho prekrýva páska alebo vyššie. - penetračná vrstva epoxidu - kamenný koberec - uzatváracia živica aplikovaná v dvoch vrstvách Takto zhotovený sprchový kút je úplne bez problémov Ak použijem polyuretánovú hydroizoláciu, celý systém musí byť polyuretánový. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?