Montaz drevenych schodov na podlahu

Vedel by mi niekto poradit, ci sa drevene schody montuju az po polozeni plavajucej podlahy alebo sa najprv namontuju schody a podlaha sa ulozi nasledne. Nas schodar nam tvrdi, ze nakprv podlaha, potom schody, my sme si vsak tymto postupom nie isty..vie niekto odborne poradit aj s vysvetlenim preco tak alebo tak? Alebo ma niekto osobnu skusenost? Dakujem pekne za kazdu radu a nazor..
Odpovedať
schody na podlahu???? :) ja neviem, nech by si aky kolvek odbornik tvrdil, ze to je tak spravne, ja by som trval na opacnompostupe. Podlaha sa obcas zbvykne aj menit, schody asi menej casto. A okrem toho, plavajuca podlaha nie je pevne spojena s podkladom, teda anbi schody by neboli pevne spojene s podkladom. Stretol som sa uz so vselicim, a kadejaky "majster" vedel prekabatit fyzikalne zakony :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoj schodár tvrdí správne. Je dobré keď je plávajúca podlaha už na zemi. Ja som si riešil svoje schody tak, že posledný stupeň schodu je vlastne na podlahe poschodia s 5 milimetrovým navýšením oproti plávačke.
Odpovedať
Za to napojenie schodov na podlahu ako na obrázku by som vraždil... Ani pekné, ani funkčné...
Odpovedať
@prirodokochac a spodok schodov mas uchyteny ako? Prvy schod z dolneho poschodia? Tiez je az na podlahe?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 sa nad Tebou tíško usmievam... Mal som tu už zopár návštev, dokonca aj detailistov a provokatérov, a sranda, že každému sa zapáčilo to riešenie. Teda okrem Teba :-D Ale nakoľko je to u mňa, Ty na nich nemusíš chodiť ;-) @dominika999 Na prízemí to začína plávačkou, na ktorú je osadená podschodnica a potom už schody
Odpovedať
Zakopol som o pár takých a skoro som letel... Ten posledný "stupeň", ak tam už musí byť, tak určite vo výške plávajúcej podlahy. Videl som aj také, krásne napojené na plavačku. Pod prvým schodom zasa podstupnica uchytená o schod, plavačka pod ňou "navolno"...
Odpovedať
@prirodokochac my to planujeme podobne, to znamena posledny schod tak ako mas, len u nas to chcem uplne do roviny. Podlaha bude masivne drevo lepene, schody budu tiez drevene tak ten posledny schod dobrusi na vysku podlahy. Cize v nasom pride ano najprv podlaha potom schody :)
Odpovedať
@dominika999 mame rovnako, najskor drevena podlaha a na nu sli samonosne schody
Odpovedať
@dedo758 my sme prave ten posledny "slepy" schod vypustili, tiez sa nam toto riesenie nepaci :)
Odpovedať
@rimor @dedo758 @kikuleenka @prirodokochac Dakujem Vam vsetkym za reakcie a vase osobne skusenosti. Chcem sa este opytat co v pripade, ze budeme chciet podlahu vymenit, alebo sa poskodi a bude ju potrebne rozobrat..ako by sa to realizovalo, ked na podlahe budu schody. Tohto problemu sa obavame asi najviac..
Odpovedať
@dominika999 ak su samonosne, nemal by byt problem, oni su dolu len polozene na podlahe, daju sa zdvihakom o par mm dvihnut tak, aby sa dala podlaha vymenit. Hore su len take akoby listy, spod ktorych sa podlaha vyberie a zasunie nova. Popytaj sa vsak svojho schodara, ci aj u jeho schodiska sa to da...
Odpovedať
Dakujem pekne za objasnenie, opytame sa schodara ci to tak bude mozne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?