Odpoveď na príspevok od petersd:
@andynr Ja mám v dielni za domom aj 12 - 17 kW ma… @petersd Asi ano. ZSE mi robili ponuku a práve ročná spotreba 4000kwh bola podm.ako takej efekt. Tam sa nedostanem.Odpoveď na príspevok od andynr:
@petersd Asi ano. ZSE mi robili ponuku a práve r… @andynr A nerobil si si cenové ponuky, že koľko by Ťa to vyšlo, keby si FVE robil svojpomocne? Ja by som teraz na začiatok chcel dať na strechu cca 10 kWp.Odpoveď na príspevok od andynr:
@dom666 12cm poter? To ti kúriť nebude, iba ak t… @andynr ja mam 8cm anhdridovy poter a kurim cca 28 stpnovou vodou. A to nemam na dnesne pomery bohvieako zatepleny dom. Rovnako to bude fungovat aj 12cm. Akurat je dlhsi nabeh a vacsia zotrvacnost.Odpoveď na príspevok od petersd:
@andynr A nerobil si si cenové ponuky, že koľko b… @petersd Svojpomocne? To nie. Priznám sa,to nie je oblasť,kde som doma. Ano,robili mi cen.ponuky. Ale ako ekon.vzdel.osobu ma zaujíma hlavne ekon.stránka veci, teda návratnosť. A keď som spočítal investič.náklad a mes.úsporu,rádovo cca 30€ / mes. ,tak návratnosť bola hrôzostrašná. A to som ešte nerátal s nákladmi na opravu/ udržbu/ moderniz.FV systému. Je to o prachoch. Možno,ak by som mal o 30menej a mal všetko na elektr.,význam by to malo. A SR to zatiaľ nejako ekon.významne nepodporuje.Odpoveď na príspevok od dom666:
@andynr ja mam 8cm anhdridovy poter a kurim cca 2… @dom666 Dlhší nábeh= vyššie tepel.straty= nižšia účinnosť. Kúriť ti to môže. Ano,len menej efekt.ako s nášlap.vrstvou podľa projektu.