Má niekto celoplošné koberce na podlahovom kúrení?

Profilova fotka
Ahojte chcem sa informovať či dával niekto z Vás celoplošné koberce na podlahové kúrenie? Koberce chceme dať do spálne a detských, aký je tam prestup tepla oproti laminátu? Dik píšte len skúsenosti.
Odpovedať
Koberec ma vysoky tepelny odpor, tudiz zasadne snizuji vykonnost podlahoveho topen a dlouho trva nabeh vyhrati. Zalezi, zda jste s necim takovym v projekte pocitali (a podle toho upravili topeni) nebo ne. Ale vim, ze ted existuji koberce primo na podlahove topeni (jsou podle toho upravena vlakna), zkuste se na to podivat. Jenom pro srovnani odporu je treba dlazba 0,010 m2K/W, a koberec 0,100 m2K/W. Laminat muze mit asi 0,040 m2K/W, vinyl mene. Samozrejme take zalezi na vodivosti.
Odpovedať
Profilova fotka
my ich tak ideme davat, koberce celoplosne do detskych na podlahovku, ale je pravda ze sme tak robili projekt, na tepelny odpor 0.1 m2K/W, trubky tam mame dost husto, cca 12-15 cm od seba. Zatial sme tie koberce este nedali, budeme to robit cca o 3-4 tyzdne. Prestup tepla je podla toho co sme zistili horsi ako cez laminat, ale koberce su zas na pocit teplejsie - takze dlhsie bude trvat vykurenie tych izieb, ale zas ked sa nekuri, bude tam prijemnejsie. Ale skusenosti este nemame.
Odpovedať
My mame celoplosny koberec v detskej izbe-dokonca na lamino podlahe. Nemam pocit ze by izba bola studensia alebo by dlhsie trvalo kym sa vykuri. Je to mala izba a je stale otvorena takze aj to moze skreslovat pocitovu teplotu. Samozrejme pocit "teplej" podlahy oproti miestnostiam kde mame keramicku dlazbu je nizsi. Technicke nastavenia podlahoveho kurenia neviem povedat, ale tolko aspon z praxe. :-)
Odpovedať
Aj my ich tak mame uz v druhom dome, kurenie bolo na ne projektovne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?