Liata podlaha polyuretanova bledo seda - s cipsami, ci bez?

Ahojte, chcem poprosit ma niekto v dome / kancelarii liatu polyuretanovu podlahu? Chcela by som bledo sedu a neviem sa rozhodnut, ci s cipsami, alebo bez. Uzvazovala som, ze kvoli udrzbe by asi bolo fajn s cipsami, len estetika mi vravi ze bez.... Nemate prosim niekto foto? Dakujem
Odpovedať
Ak chces pozri si foto v mojej galerii, kde su nase prace a najdes tam aj chipsovanu svetlo sedu podlahu. Ono nie su chipsy ako chipsy. Ak ich chces roztrusit iba kde tu po podlahe, do domacnosti je to grc. Tak do garaze alebo pivnice, ale nie do obyvacieho priestoru. Super chipsovane podlahy su take, kde sa nasypu do cerstveho materialu roznofarebne chipsy systemom "do plna" tam sa nalepia a po vytvrdnuti vrstvy sa neukotvene prebytky povysavaju. Nakoniec sa prelakuju transparentnou vrstvou polyuretanoveho laku. Takyto povrch uz vyzera super. Na nasej stranke to najdes pod nazvom duroflake. Obdoba sa robi aj s farebnym pieskom opat najdes v galerii na nasej web stranke pod nazvom durofloor. Pri zvazovani si treba uvedomit, aku funkciu maju vlastne tie chipsy a co to v podstate je. Chipsy su platky roznej velkosti, (1mm, 3mm, 5mm) vacsinou akrylatove, niekedy polyauretanove alebo epoxidove. Na podlahy sa vsypavaju jednak koli tomu aby trochu rozbili opticky plochu a schovali nedokonalosti a jednak koli tomu, aby sa ludia v komercnych priestoroch na totalne hladkej podlahe nepozabijali.(robia na podlahe jemny protismyk) Robili sme taketo podlahy napriklad na toalety v restikach, do kuchyne v restike a podobne. Ale do domu ak chipsy, tak Duroflake alebo Durofloor. (vsyp do plna) Radsej si nechaj spravit jednofarebnu podlahu bez chipsov alebo si nechajspravit nejaku dizajnovku trebars z 2 alebo 3 farieb. A hlavne, daj si pozor na to, aky polyuretan si vyberies, nakolko nie kazdy je vhodny do rodinneho domu. Odporucam ti produkt od BASF -u Mastertop BC 361N, ktory je vyrobeny originalne pre dizajnovky a je alifaticky, teda 100% UV stabilny. Nebude ti menit farbu na podlahe a nezozltne ti tak, ako polyuretany aromaticke, vyrobene pre priemyselne pouzitie. Je aj dostatocne pruzny a trhliny preklenujuci.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... Tu najdes aj chipsovanu bielo ciernu podlahu aj bielu chipsovanu v nemocnici.
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 ja sa tu votriem do debaty, ale nad PUR podlahou uvazujem do kupelne a WC. Zatial len teoreticky, lebo rekonstrukcia bude tak o rok, dva. Aku by ste odporucli s ohladom na protismykovost? Netusim v akom stave je panel pod terajsou podlahou, ci su potrebne nejake upravy povrchu. A este mam velku dilemu co sa tyka odolnosti. V panelakovej kupelni musi byt aj pracka, inac to nejde a tej sa sem tam podari poskackat, aj ked nie tak ako niekedy tatramatkam. Ustoji to PUR podlaha?
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 Toto presne som potrebovala, dakujem. Nove Mesto nad Vahom je daleko na realizaciu?
Odpovedať
@romana01 je to vecou dohody oboch zucastnenych stran. vznikaju tam nejake podruzne naklady na dopravu a ubytovanie.Ak sa zhotovuje 30m2 je to ine a ak sa zhotovuje 150m2 je to zase ine.
Odpovedať
@zita19 Zrejme by bolo vhodne uvazovat o nivelizacii podlahy ako o prvom kroku, nakolko z mojich skusenosti si to podlahy v panelakoch vyzaduju.Co sa tyka pracky je to v pohode. Aj ja osobne mam v byte liate podlahy a v kupelni pracku.Po 6tich rokoch som si ste nevsimol, aby jej pracka nejako ublizila. Protismykovost - osobne poznatky: Ak su tieto podlahy suche, nesmykaju sa povedal by som skoro vobec. Pre objektivnost: jediny problem je, ze z vane alebo sprchoveho kuta je potrebne vystupit nie priamo na podlahu ale na nejaku rohozku, osusut si nohy a je to v pohode. Ale to iste je aj na dlazbe.
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 vdaka. Sim rada, ze to ide, lebo zatial kaxdy na mna kuka ako na cvoka, ked hovorim, ze ziadnu dlazbu nechcem.
Odpovedať
máme ju v detských izbách s čipsami a nelutujeme. na podlahovku najlepšie. deti sa teraz hraju a je teplučká.
Odpovedať
podlaha Duroflake - presyp dekorativnymi chipsami do plna. Osobne sa mi zda, ze vyzera lepsie, nez podlaha iba kde tu posypana chipsami. Vid foto. Samozrejme, da sa variovat velkost chipsov, farebne kombinacie a tak isto velkost protismyku. Od uplne hladkej, ktora pri vhodne zvolenej kombinacii vyzera ako granit az po jemny protismyk. Na fotografii vidiet jemny protismyk, nakolko si to tak zelal investor. Farebnu kombinaciu mu navrhol architekt.
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 Vyplnila formular na Vasej stranke, dakujem za informacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?