Lepenie dubovych parkiet na palubovku

Robim rekonstrukciu podlahy tak, ze polozim najlacnejsiu palubovku a na nu by som nanovo polozil stare dubove parkety. Je to v tehlovom bytovom dome na 2.poschodi. Otazky su dve: Treba tu novu palubovku niecim napustit? Napriklad proti pliesniam, crvotocom. Ako potom tie parkety na palubovku nalepit?
Odpovedať
Profilova fotka
Tu palubovku polozis na co ?? Ked na nu parkety musis ju nechat aklimatizovat aby sa uz nezosusovala. Nieje lepsie dat stabilnu osb dosku a na to lepit ??
Odpovedať
Nechcem OSB lebo neprepusta vlhkost. Palubovka ide na hranoly. Ako dlho ju nechat aklimatizovat ? napriklad nieco take https://www.obi.sk/podlahove-palubovk...
Odpovedať
@drsh2306 palubovka sa bude krutit este dost dlho. To rezivo co sa dnes predava pro nazvom "vysusene" ma do sucheho hooodne daleko. O tom, ze kupis 5 kubikov a z toho 20% je krivych ako turecka sabla a dalsich 20% sa pripravuje na karieru vrtule od lietadla skoda pisat. Na dalsich 10% su vyrvate drazky alebo pera. Kto nevyskusal, neuveri. To do roviny nedostanes ani omylom. Na to klast parkety znamena po zvysok zivota chodit po vrzgajucich parketach. Niet tej sily, ktora by udrzala parkety pekne pritlacene na tu krivu palubovku pocas schnutia lepidla. Obavam sa, ze 20-tonove ocelove bramy, ktore by vyvinuli dostatocny tlak na celej ploche nemas ani k dispozicii ani ich do domu nedostanes ak by si ich zohnal. Nelepene, len ukladane parkety, to bude este vacsi pruser.
Odpovedať
@drsh2306 aký je dôvod púšťať vlhkosť do drevenej podlahy? odkiaľ je tá vlhkosť na 2. podlaží? nebolo by lepšie prestupu vlhkosti do podlahy zabrániť? Ako chceš tie parkety osadiť? nebudeš ich na podklad lepiť? nie je lepidlo na parkety (niekedy to bola smola) pare nepriepustné? nebudú parkety uzavreté lakom? ak áno, čo spraví tebou uvažovaná vlhkosť pod parketami? poznáš odpovede na tieto otázky?
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry rost a osb dosky a nevymyslaj s milion spojmi na palubovke ledazeby si chcel aby dom vydaval zvuky ako stary hrad ...pan kral :-)
Odpovedať
Ok, vdaka za odpovede. Dam OSB.
Odpovedať
Ok a co sa tyka OSB - staci jedna 22mm vrstva a hranoly pod nou vo vzdialenosti 40cm ? Parkety su vlysove 21mm
Odpovedať
A este jedna otazka: ked sa jedna o OSB panely P+D, ako ich ukotvit na hranoloch? Lepidlom, ci priskrutkovat, resp priklincovat ?
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež by som moc nevymýšľal a použil by som OSB dosku. Podľa mňa treba ako základ použiť niečo stabilného a v takomto prípade by bola tá osb doska to najlepšie. Osobne by som ju prilepil a následne ešte aj priskrutkoval. Podľa mňa to treba spraviť poriadne a trocha sa tými skrutkami aj poistiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?