Laminatova podlaha praska...

Pred vyse 3 rokmi som do kuchyne daval novu laminatovu podlaha. Cca 2 roky nebol s podlahou ziadny problem. Pred niekolkymi mesiacmi som si ale zacal vsimat ze podlaha zacina praskat ked sa po nej chodi. Najprv len na niektorych miestach sem-tam, ale cim dalej tym castejsie a momentalne v podstate co krok to prasknutie. Nie je to nejake velmi hlasne, ale napriklad skoro rano alebo neskoro vecer ked je vsade ticho je to dost otravne. Cim to moze byt sposobene? Podlaha je polozena v kuchyni o rozmere cca 2,5x3,5 metra. Jedna strana miestnosti je otvorena do obyvacky, je tam prechodova lista. V kuchyni je kuchynska linka v tvare L a chladnicka. Nic ine v kuchyni a na podlahe polozene nie je. Pod podlahou je nejaka podlozka na to urcena, uz nepamatam aka a pod nou nivelacka a pod nou beton.
Odpovedať
@durike01 dotyka sa steny, roztiahla sa. ,,Napucala,, od vlhkosti. Nekvalitna plavacka, povolili zamky. Viacej moznosti moze byt spravnych a kludne vsetky spolu.
Odpovedať
bohuzial, nik nevie ako ju mate polozenu, co je pod nou, rovinnost pod nou atd ... ale my mame v byte u rodicov cez 20r tu najlacnejsiu a nepuka nikde nic 🙂 takze cenou to nebude s najvacsou pravdepodobnostou nieje rovina pod tym ...
Odpovedať
Tazko povedat, kedze clovek nevie, ako ju mas polozenu. No mohlo sa stat aj to, ze povrch pod nou proste nie je rovny a vznikli ti tam priehlbiny, kde podlaha pri chodeni proste pracuje
Odpovedať
@durike01 nevies aka je to znacka? My mame podlahu Kaindl a tiez praska (praska aj ked po nej ide macka), ale iba v lete. Teda ked je vlhkost trosku vyssia vlhkost tak praska. (v zime mame 40-50% a v lete 50-60%). Dovod je ten, ze podlaha je urobena menej kvalitne a obsahuje nejake drevo, ktore takto reaguje na zmenu vlhkosti. Deje sa mi to vsade kde je, dilatacie boli dodrzane. V najkritickejsom mieste (pri detskej postielke, kde to budilo maleho) sme do drazok dali kuchynsky olej, ako tu niekto radil a trosku sa to zlepsilo. Predajca radil skusit podlahu rozobrat a zlepit. Obavam sa, ze keby som ju raz rozobral tak skonci niekde inde ako v danej izbe. Vo zvysku domu mame quickstep (3x drahsia), s tou samozrejme nie su ziadne problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
@durike01 nedodržané dilatácie pri stenách. Videl som už ako kuchyňári prerezali kruh do podlahy aby sa dostali na poter - pri kúrení a praskala podlaha lebo tlačila na nožičky linky ktoré pod váhou linky nepustili. Odfoť kuchyňu a ako máš položenú tú podlahu v ktorom smere.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@dominik_galaba @durike01 kuchynskú linku máte položenú tie nožičky na laminatovej podlahe? Akurát sme sa v obchode dozvedeli že do laminatovej podlahy sa majú vykruzovakom urobiť otvory na tie nožičky. Lebo podlaha tu váhu kuchynskej linky neudrží a po čase začne vrzgat. Alebo nedávať laminát popod linku. Máte to niekto tak? mi to aj logicky vychádza že to môže byť dôvod vŕzgania.. Len som ešte nikde nevidela že by nedávali podlahu popod linku.. ale že to nechce reklamačka uznať niekomu, keď tam nie sú tie otvory vyvrtane.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@dominik_galaba @durike01 kuchynskú linku máte po…
@tabitka337 To je mýtus a častý argument predajcov či výrobcov laminátových podláh, aby sa vyhovorili, ak niečo nie je v poriadku. Potom by si musela aj pod obývačkovou stenou vyrezať laminátovú podlahu, aj pod nožičkami manželskej postele, aj pod sedacou súpravou ....
Odpovedať
@tabitka337 Máme kuchynskú linku na plávačke roky a nepočuť žiadne praskanie.
Odpovedať
@durike01 praskať môže ak je nie rovná podlaha , no to ide zistiť nesmie sa tlakom prehýbať, , vtedy nie vždy praská, daj dole všetke lišty okolo všade musí byť medzera, bude o chvíľu vykurovanie podlaha by sa mala vysušiť a zmenší plochu , toto leto bolo pomerne vlhké preto sa mohla viac napučiť , mne praská na jednom malom mieste je to ale spôsobené dvojposteľou položena na ploche , nie na nožičkách pomerne ťažká a preto nepláva
Odpovedať
@chrobak7 faakt? Ja uz rozmýšľam ako to budeme vyrezávat 🤔 ona nám to hovorila tá predavačka ako keby to bola aj pre ňu novinka.. že to doteraz neodporúčali ale už to zákazníkom hovorí... Kvôli uznaniu tej reklamačky. Takže môžeme kľudne postaviť nožičky kuchyne na podlahu laminatovu?? 😄
Odpovedať
@tabitka337 hej s tými reklamáciami je to super. Osobne si myslím, že neexistuje prípad kedy by ju uznali. Ale na druhú stranu, ak si kúpite drahšiu kvalitnejšiu podlahu tak síce môžu mať dobré spracovanie reklamácie, no tá sa asi nepokazí a ak si kúpite shit a bude s ňou problém tak vás pošlú do márie. No a k tej dilatacii, ak máte kuchyňu spolu s väčšou obývačkou tak to odrezanie pod nožičkami môže mať význam. Ale ak máte kuchyňu oddilatovanu od väčšieho priestoru, tak by som sa na to vysral. U známeho praskli zámky na podlahe medzi linkou (linka je do U) ale on mal nejakú špeciálnu 4mm podlahu. (podľa mňa tú hrúbku človek neodrbe). Ideálne je vyliať nivelačku. V miestnostiach kde ju máme sa úplne inak chodí po plávačke ako tam kde máme (síce relatívne rovný) len betónový poter.
Odpovedať
@igor256 ďakujem. Áno nivelačku ideme dávať na cely spodok. Laminát v hrúbke 8mm, viac nám nevyjde. A kuchyňa je síce spojená s obývačkou ale tá je na opačnej strane a podlahu budeme ukladať v smere akoby bola ulička medzi nimi. Kuchyňa je spojená s jedálňou, po dĺžke tej podlahy. Tam bude zaťažene akurát pod stolom. A dilatacne pásiky máme aj pod nivelacku okolo všetkých stien a potom ešte ta podlaha sa musí tak uložiť aby nebola do kraja, však?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Plávajúca podlaha sa volá plávajúca aj preto, že dokáže eliminovať mierne nerovnosti. Na nivelaku to praskanie nemôže… teda nemalo by byť spôsobené nerovnosťami. S 99% urcitistou to bude dilataciou popri stenách. Plavačka sa posunie aj keď je na nej nábytok.
Odpovedať
@igor256 na byte sme mali 10 rokov najlacnejšiu podlahu z Merkury a kde bolo niečo krivé, popraskal ten klik ale ani nás nenapadlo to reklamovať 🤭 zatiaľ to drží a ani ďalší majitelia to nemenili. Je lepšie kúpiť nemeckého výrobcu ako tie z Poľska?
Odpovedať
@brapene pod nábytkom sa posunie, to áno, ale vraj tá kuchyňa je až moc ťažká na ňu.. ale fakt som to nevidela ešte nikde že by vyrezavali.. alebo nedať vôbec popod kuchyňu laminát.. ale čo potom keby tam zatiekla voda?... zatecie pod celú podlahu 😜
Odpovedať
@tabitka337 dať ju samozrejme všade, no nesprávna dilatácia sa ohlási vždy.. skôr či neskôr.
Odpovedať
@tabitka337 tiež nemám plávajúcu pod linkou ,lebo linka bola už skôr,lišty sú pri linke naspodu, aj na stole linky, takže tam nehrozí zatečenie s používania vody, jedine ak by prasklo potrubie na vodu alebo kanál , to by asi nevydržala žiadna, Poliaci majú výrobu len pre vlastný štát 8x viac,preto to musí byť vo väčšom množstve lacnejšie, ako mini sk,a myslíš že majú problém s niektorým tovarom? to strašia tak naši predajcovia, lebo sú drahý.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono tých možností prečo začala praskať môže byť fakt veľa. Kedysi sme mali v byte tiež podlahu z mm a ako nebol s ňou vôbec žiadny problém. Ale kuchyňa je podľa mňa najnáročnejšia miestnosť, čo sa plávačky týka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pfabry:

Ono tých možností prečo začala praskať môže byť f…
@pfabry to je prava. kedysi sme mali podlahu v byte v kuchyni a zaprisahal som sa, ze uz proste nikdy viac, aj ked viem ze teraz su tie plavacky niekde inde ako z pred 5 rokov
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@dominik_galaba @durike01 kuchynskú linku máte po…
@tabitka337 " do laminatovej podlahy sa majú vykruzovakom urobiť otvory na tie nožičky." otvory sa majú vykružit do podlahy, ktorá je položená plávajúcim spôsobom. čiže aj do kompozitov alebo dreva s klikom. ide o dilatáciu podlahy. @durike01 môže to byť aj vlhkosťou, ktorá je iná v lete a v zime. skúste si ju zmerať, či vám podlaha praská rovnako v lete aj zime. inak to môže byť nedostatočné miesto pre dilatáciu pri stenách/pod linkou, nesprávne vyrovnaný podklad, nesprávne nainštalovaný klik a iné. a ako zaznelo, možno aj kombinácia viacerých týchto vecí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?