Laminátová podlaha na podlahovku bez podložky

Dobrý deň, poprosím o radu názor. Rodičia majú podlahovku 25 rokov starú. Majú laminatovú podlahu a pod ňou nič, len tvrdý papier /žiadna fólia/, čo sa vtedy dávalo. Kúri to dobre. Tiež idem dávať laminát na podlahovku a rozmýšlam, že by som dal lamint priamo na poter. Poter je strojový, rovný. Určite by som zlepšil priepustnosť tepla!? Podložka=izolant? Máte niekto laminátovú podlahu na podlahovom kúrení bez penovej podložky? Ďakujem.
Odpovedať
@wanttoknow Za 5 rokov das novy laminat a uz aj s podlozkou. Vsak kazdy vyrobca uvadza potrebu dat tu podlozku. Bude ti to vrzgat jak na chate pri kazdom kroku a ten poter tiez az taky rovny nebude ak tam nieje nivelacka. Dobra podlozka je za 5€/m2 tam nieje skoro ziadna strata tepla ak ti ide o to.
Odpovedať
Áno, idem mi len o stratu tepla, nič viac, žiadne šetrenie na podložke. OK, dám si poradiť. Len vychádzam z faktu, že rodičia majú podložku len tvrdší papier, max. 1mm, bol stočený v rolke keď ho tam dávali.
Odpovedať
@wanttoknow prosím ta nevymyslaj kraviny. Všade píšu o podložke. Ja mam anhydrit poter co je oveľa rovnejsi ako cementovy a aj tak by som bez podložky nedal nikdy. Musíš kúpiť podložku na podlahové kúrenie. Ja som daval parador. Síce draha ale keď príde návšteva vždy sa pýtajú co je to za laminat ze sa veľmi príjemné po tom chodi.
Odpovedať
@wanttoknow keď riešiš stratu tepla. Koľko polystyrénu máš pod betónom? 15-20cm? Porovnávaš tepelný odpor 200mm izolantu vs. 2mm relatívne vodiveho materiálu. Teda čo sa týka úspory tepla, totálna sprostosť. Odporúčam podložku ADD2 PUR
Odpovedať
OK, presvedčili ste ma. Ja len, že laminátová podlaha má dosť veľký tepelný odpor, tak či by sa nedal znížiť. Každá stotinka sa počíta.Pod podlahovkou máme 15cm 150EPS.
Odpovedať
Nespekuluj. Napr. tato ma odpor 0,006 m² K/W https://msplast.eu/podlozky-pod-podla...
Odpovedať
@wanttoknow Ja mam pod drevennou 13mm plavackou len papierovu lepenku uz 10 rok bez problemov.
Odpovedať
Profilova fotka
@wanttoknow daj vynil a mozes rovno aj nalepit.... vyhoda oproti laminatu.., vacsia zivotnost... ale laminat sa tiez lepi...
Odpovedať
Profilova fotka
@wanttoknow pri chodzi po plavajucej podlahe vznika akusticky hluk . Ulohou podlozky je tento hluk redukovat . To je zakladna a najdolezitejsia vlastnost podlozky / samozrejme okrem ochrany proti vlkosti pri podlahovinach citlivych na vlhkost / . Urcite je pri pokladke na podlahove vykurovanie potrebne zohladnit aj tepelny odpor . Takze pri vybere je potrebne hladat kompromis medzi max hodnotou tlmenia krocajoveho a akustickeho hluku a tepelneho odporu podlozky . Instalovat plavajucu podlahu bez pouzitia podlozky je ako jazdit na nenahustenych pneumatikach
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?