Laminat v kuchyni

Profilova fotka
Mate niekto laminat v kuchyni? ako to vyzera po 5 rokoch?
Odpovedať
1
2
po 7mich rokoch v byte celkom dobre, a bol to najlacnejsi laminat.
Odpovedať
@fiza2 dnes je par vyrobcov co robi vodotesne laminatove podlahy a tie vydrzia dlho... dokonca aj v kupelni.
Odpovedať
@fiza2 my mame skoro 6 rokov a stale je podlaha, ako bola pred pred 6 rokmi. nic sa jej nestalo. mame podlahu 8mm.
Odpovedať
@fiza2 my mame podlahu 8mm a nic sa jej nestalo. co by sa jej akoze malo stat?
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislavao no neviem, vsetci ma odhovaraju, lebo ze ked sa vyleje voda, alebo hocico, ze sa poskodia, vyduju atd.
Odpovedať
Profilova fotka
My bývame v byte už plus mínus 5 rokov, podlaha je tu tá najlacnejšia z najlacnejších a absolútne nič jej neni. Máme ju aj pri v chodových dverách kde v zime sú často mokré topánky, máme ju aj v kuchyni kde krpec pravidelne niečo vyleje, mne sa tiež niekedy "darí"... a vôbec nič jej neni.
Odpovedať
@fiza2 nam sa od vody vydula (vytiekla z drezoveho rozvodu pred montazou kuchyne) a tiez ked mi par krat spadol noz, spravil nepekne ryhy do podlahy (prerazil tu vrchnu vrstvu do svetleho jadra)...teraz robime novy byt a davam si tam radsej dlazbu (do zvysku obytnych miestnosti pojde drevena plavajuca podlaha, no po skusenosti s laminatom si to drevo do kuchyne dat netrufnem, aj ked kuchynska dizajnerka ma na to lamala :D)
Odpovedať
@fiza2 Laminat sa Ti nema preco vydut. Ja mam v kupelni dlazbu, hnusnu porovitu, ktora sa nedala uz po tyzdni nicim vycistit. Po 2 rokoch sme ju prekryli obycajnym laminatom a ten este stale vyzera ako novy. A to sa tam niekedy aj cela rodina a pes naraz stretneme, sprcha, wecko, cistiace prostriedky, nic ju neznici.
Odpovedať
V pohode môžeš dať, ale odolnejšiu a nie z tých lacných. Áno, existujú aj lamináty vyrobené špeciálne ako vlhku odolné s gumenými drážkami, ale majú neskutočnú cenu - v kúpeľni taký máme, 1 m2 stál s podložkou skoro 50 eur....
Odpovedať
@fiza2 nic sa nestane,my mame vyse6rokov,pri linke mam akurat kobercek,jednoducho to malo co sa vyleje hned utriet,dlazbu by som nechcela.
Odpovedať
My mame 13 rokov a v pohode, nic sa nevydulo, mam kobercek, ak nieco spadne nepraskne ti ako dlazba napr.
Odpovedať
Problemom laminatu v kuchyni nie je jeho odolnost. V praxi do takehoto priestoru postacuje trieda AC3/31. Problem je v tom, ze v kuchyni casto stojime na jednom mieste / sporak, drez, priprava jedla / a prave tu sa ukazu nevyhody laminatu a rovnako aj dlazby. Obidva materialy su tvrde a vdaka nizkemu tepelnemu odporu aj chladne. Pokial nemate doma podlahove vykurovanie a nechcete podlahu v miestach kde casto stojite zakryvat kobercom, alebo chodit v papuciach, hladajte podlahu, ktora ma rovnaku odolnost ale zaroven je na dotyk prijemna a tepla. Existuje viacero alternativ napr. vinylove podlahy, korkove podlahy, ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
A co taky korok alebo dlazkovica?
Odpovedať
@zvarac korok ve vyborny produkt. Musi sa ale jednat o korok urceny na podlahy / nie pod podlahy / s kvalitnou povrchovou upravou a oznacenim triedy pouzitia min. AC3/31 a viac. Drevena dlazkovica je tiez dobra alternativa. Treba si vsak uvedomit, ze drevo je ako prirodny material makky a preto padajuce predmety na nom zanechaju velmi viditelne stopy. Pokial je drevena podlaha pevne ukotvena k podkladu je ju mozne opakovane renovovat. Pokial sa teda rozhodnes pre drevo do kuchyne doporucujem vybrat produk s povrchovou upravou olejom a profesionalnu instalaciu.
Odpovedať
@fiza2 ja by som si dala vinyl,dlážkovicu sme mali v 100 ročnej drevenice pekná bola ale ako píše vyššie je mäkká ona je taká obyvačková,
Odpovedať
@fiza2 tak to je ale blbost. totalna. mame plavajucu a nikdy sa nikde nevydula. a akoze co by sa malo vulievat? ak obcas synovia aj vyleju vodu, ci mlieko, tak sa to utrie a nic sa nevyduva. pokial nemate v kuchynu podlahove kurenie, tak si tam dlazbu neviem predstavit.
Odpovedať
Profilova fotka
moja babaka mala koberce celych 60 rokov.. kto mi zabezpeci ze ked si teraz kupim taky tak mi tolko vydrzi??? nebranim sa.. moze vydrzat aj plavajuca podlaha v kuchyni.. ale niekomu nevydrzi ani v obyvacke. ude o to ako si na nu budete davat pozor.. a aj aku kvalitu si kupite.. ale pravda je s tym chladom.. s tym treba ratat...
Odpovedať
@parketman Korok som mala a uz to nechcem... Musi to pasovat ku nabytku, lebo je dost vyrazny... Po 5 rokoch to treba prelakovat (aj ked tvrdia, ze staci po 10, nestaci). nemozes po nom chodit s ihlickami, nabytok zanechava stopy a najma - meni farbu - tam, kde svieti slnko, tak vybledne. Ale je prijemnejsi ako dlazba, to uznavam :-)
Odpovedať
@stanislavao No, staci, ked sa ti pokazi chladnicka, kym si v praci ;-)
Odpovedať
@fiza2 a tí všetci čo ťa odhovárajú majú doma čo ?
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka hmm niektori maju a niektori nemaju, je to hrozne tazko povedat. Zaujimave je, ze este nikto nenapisal- kto to ma, ze by to uz nechcel...tak neviem
Odpovedať
@fiza2 môj zať je podlahár a ako som písala my sme si dali vinyl,laminát do kuchyne neodporúčal kvôli manipulácii s vodou,olej
Odpovedať
Profilova fotka
laminát v kuchyni - katastrofa - nikdy viac.
Odpovedať
Profilova fotka
mame 11rokov, bez problemov. V case nakupu bola z tych drahsich.
Odpovedať
@fiza2 hlavne treba rozlišovať, sú lamináty za 33 eur a aj za 5 eur,myslíš, že je to isté?Ja čo som si všimla u známych, tak tí, ktorí mali zničený laminát v kuchyni ho mali zničený v celom byte a opačne. Jednoducho niektorí ľudia nevedia ako je potrebné sa k nemu správať,umývajú ho tak, že na nom stojí voda, atď. Minule tu nejaký panáčik riešil laminát za 5,50 a dostane ešte ešte 20 % zľavu. A pýta sa na kvalitu? Niektorým ľudom proste šibe podľa mňa. My smemali laminát v celom byte 8 rokov aj v kuchyni, a s prehľadom viem,že ke´d sme byt predávali bol v super stave. Je fakt,aleže nestál 10 eur meter.Záleží od vás ako žijete - ako sa správate k svojim veciam,či s ohľadom alebo nie. Niektorí ľudia by potrebovali odolnosť takú, aká sa dáva do nákupnýách centier,kam sa chodí s nákup. vozíkmi a v botách,kde sú kamienky pozadierané,...Treba trošku popremýšľať,popozerať ponuky a budeš mať jasno. Dneska tak preferovaný vynil - kto ho má dnes 10 rokov doma? Asi nikto. Ale takmer každý kto ho kúpil povie, že je magasuper. Veríš mu?
Odpovedať
niekto tu pisal, ze mu padaju noze a ine veci tak radcej si dal dlazbu. Vie ten clovek ze dlazba ma glazuru ktore po odstiepeni nevyzera vobec pekne? Mozno mal namysli neglazovany gress v celom priereze v rovnakej farbe. Pre tych co sa boja ze sa im podlaha opotrebuje ich neustalym hadzanim veci o zem, rozlievanim kade tade, tak najlepsia volba je lesteny beton alebo nater na beton co sa dava do vyrobnych hal. Urcite ich to prezije. :-D
Odpovedať
@lubinkag. Ku korku som sa vyjafroval z pohladu jeho vlastnosti / tichy, teply, povrch prijemny na dotyk / . Upozornil som na minimalnu triedu odderu, ktora garantuje schopnost odolavat tebou spomynanemu namahaniu. Co sa tyka estetickych vlastnosti tak ich posudenie je samozrejme subjektivne. Mam ale dobre spravy. Existuju podlahy, ktore maju vsetky mnou uvadzane vlastnosti a odolnost na urovni AC4 pripadne viac a taktiez aj korkove podlahy s povrchovou upravou imitujucou ine materialy. Respektujem pravidla tohoto fora a preto neuvadzam ani konkretne vyrobky a ani ich predajcov.
Odpovedať
@lubinkag. mam 38 rokov a za cely zivot nepoznam nikoho, komu by sa pokazila chladnicka.
Odpovedať
Ja som sa rozhodla pre plavacku do celeho domu vratane kupelne a kuchyne. Nechcela som ziadny prechod plavacka a dlazba. Kuchyna a kupelna vyzera aj po troch rokoch vo vybornom stave. Nikdy nepochopim ze ked niekto napise ze vyleje vodu mlieko atd ze sa boji aby sa nevydula. Ved ked nieco vylejem snad to okamzite utriem nie. V kupelni mam kobercek pri sprche aj vani a aj tak nakvapeme ale utieram to hned ako sa ususim rovnako ako keby tam bola dlazba.
Odpovedať
@stanislavao Tak to mas stastie aj Ty, aj Tvoji znami. Moja sestra si dala korok a nechcela volat podlahara, "ved na tom nic nie, nalepit par kociek v kuchyni". Vravela som jej, nech to jej muz aspon poriadne nalakuje, aby sa vyplnili spary. "Ale naco, ten korok je uz lakovany!" No co Ti poviem, ako na potvoru jej po tyzdni vytiekla chladnicka s mraziakom... Vsetko bolo treba strhnut a nanovo. To iste suseda, ale s kobercom. A pocula som aj od kolegov, ze sa to stalo niekomu v rodine.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?