Kvalita poteru

Je podla vas cementovy poter s takymito nerovnostami v poriadku? Ak dam na to laminat alebo vinyl clik nebude to vadit? Tiez mam kotol s rezim susenia poteru kurenar to chce pustit a to sa 3 dni dozadu robil poter. Vdaka za reakcie.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@tzar take nerovnosti by tam nemali byt ak by tam sla dlazba moc by to nevadilo obkladac by si s tym uz poradil horsie to je pri plavackach kedze to nie je sadra ze by sa to dalo prebrusit no odflaknuta praca tak to daj chlapom opravit alebo na vlastne naklady nech tam vypaju nivelacku
Odpovedať
Profilova fotka
@tzar kutenar moze spustit podlahovku ale len minim dakych 12-16 stupnou casom zvysovat a mozno tie nerovnosti prenesie aj podlozka pod plav. Nwm no newiem posudit takto s foto
Odpovedať
Povrch ani nezagletovali :-| . Tie jamy su 3-4mm ako kde.
Odpovedať
@poliak24 takze moze tam pustit 12-16 vodu uz v pondelok? To bude 6ty den.
Odpovedať
@tzar na taketo 3-4mm nerovnosti laminat ani vinyl click urcite nie, budes to musiet este vyrovnat... tu latu mas urcite rovnu? :)
Odpovedať
@gashtaan sam som myslel ci nieje na vine lata, potom som tam dal vodovahu a to iste. Takze este nivelacka, kolko to moze stat urobit? 120m²
Odpovedať
@tzar Ja som ties mala ale o nieco rovnejsi a obkladaci si poradili lebo to niekde vyrovnavali lepidlom a plavacku som si robil sam a cuduj sa plavacka ako lusk rovna ked som dal vodovasku bublina v strede takze ta folia ties urobi svoje a plavacku budes mat rovnu
Odpovedať
Apropo je to na reklamaciu, alebo to je vlastnost takehoto poteru? Realizator povedal, treba to nechat vyschnut, potom to pride pozriet. No nezda sa mi, ze sa tie hrby a jamy stratia. :-(
Odpovedať
@tzar ked pride pozriet oni ti to opravia lebo tie jamy sa nestratia musia to opravit.
Odpovedať
@petka456 laminat nezaujima bublina na vodovahe, kludne mozes mat aj 45 stupnovy spad, dolezite je aby sa nenamahali zamky... pokial bude laminat ponad jamu, bude sa prehybat ked na neho stupis a casom zamky prdnu. To ziadna "folia" nezachrani.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 Má pravdu gashtaan, po čase sa bude laminát rozchádzať - nemusí prdnuť, ale bude vidno rozťahovanie špár - potom do toho voda a je to v prd... .
Odpovedať
Profilova fotka
Nam cementovy poter zbrusovali ale az po vyzreti - na 1 mieste sa dvihla dilatacka tak to zbrusili. A potom este na to nivelak a clickovy vinyl.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rebecca363 tak to potom som mohol dat anhydrit v konecnom dosledku by to bolo lacnejsie, rovnejsie, rychlejsie, suchsie ... :-S ale to sem nebudem motat, uz je to tam
Odpovedať
Presne pre toto som rozhodnuty ist do anhydridu...
Odpovedať
@topfield no uz som tu videl dost diskusii aj o zmrsenom anhydride... potom cloveka mrzi, ze mohol dat aspon lacnejsi beton, ked uz to treba aj tak nakladne opravovat :)
Odpovedať
@topfield 98% stavebnych firiem na Slovensku su fuseri, nedodrzuju postupy, technicke listy a odporucania vyrobcu materialov im nic nehovoria. Vcera miesil chleba ci kasiroval na terase hosti a dnes uz je pan zateplovac, obkladac, poterar ...... ]-( zial neprehanam poznam. Cest poctivym firmam. Anhydrit tiez nie je ziadna vyhra, najradsej by som siel do liateho betonu, ten ma vyhody prevzate od kazdeho. Len firiem co ti robi je ako safranu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tzar pustiť to môže, ale treba to polievať, hlavne okraje.Voda stáť môže, ale suchý nesmie byť
Odpovedať
@tzar ja neviem ci ti niekto spravi tak aby,si polozil latu a bolo to rovne, vsak yo len hladia rukou, bol by zazrak aby to bolo rovne, mozes fo skusit zbrusit velkou bruskou na podlahy z pozicovne, ja som to mal dost vyhnute okolo dilagacie trochu to pomohlo ale nic moc plavacka to rozchodi casom sa ohne podla dlazku a bude pokoj
Odpovedať
Profilova fotka
@tzar noo, nie vzdy je anhydrit lepsi, skusenost od brata - museli mu brusit pomaly cely dom... To brusenie cem. poteru u nas bolo samozrejme v cene a nivelacia vratane prace stala 12 €/m2.
Odpovedať
@sysell mne to hladili latou a gletovali eps hoblom.... Rovnucke. Na to len nalepit vinyl... @tzar
Odpovedať
@tzar 98%? ale, no. To hádam nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@tzar ano mozes a kazdy den zvysovat o 1 stupen a ta nivelackq tam urcite nesetri no material rataj okolo 300 e plus robotu dakych 200
Odpovedať
@slavoslav ako tu citam na fore, tiez od znamich co stavaju a tiez z osobnej skusenosti, ak clovek tych ludi neustriehne a nepovie im takto sa to nerobi, aha tu mas navod tak to som hadam aj malo napisal. Na kazdej stavbe co som bol a pochodil, tam zmrsena elektrika, tam do 25cm steny zarubana 100 rura, okenne pasky sa odliepaju vo vnutri, okna zle osadene, strecha pretiekla a vnutri 15 cisel vody ... etc etc Teraz su novostavby o detailoch. Taky mam pocit z toho vsetkeho. Moze to byt nahoda?
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 ano brusi sa cely dom nie az tak koli nerovnostiam nakolko sa anhydrid leje nie betonuje :! Brusi sa koli sklovine (mlieku co je na povrchu)
Odpovedať
@poliak24 @jan45 pustim teda uplne zlahka aj teplotu zvisovat po troske a polievat budem chodit cca 7 dni staci? nivelacku az po 28 dnoch predpokladam.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliak24 toto samozrejme viem, ale nebolo to kvoli tomu. Mal tam bubny...
Odpovedať
Profilova fotka
👌moze byt len to zase neprezen s tou vodou :) aby sa ti nedostala cez igelit pod eps takze to neoblievaj kyblom ale krhlickou pobehaj ano az potom niv.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 treba drzat spravne hadicu v ruke a vediet to aj aplikovat na tu podlahu nie ako ked bujak st.... :D
Odpovedať
@tzar lenže ono to bude trochu o inom. Keby to bola pravda, nebolo by možné na Slovensku postaviť jednu kvalitnú budovu. A všetci investori, ktorí si svoje peniaze vážia by hrali ruletu či sa to podarí alebo nie. Keď si legitímne objednáš regulárnu firmu a zaplatíš za to adekvátnu cenu (predpokladá sa že máte zmluvu, jasné podmienky ...) tak všetko funguje ako má (zvyčajne aspoň na 90%). Ale ak ty chceš postaviť stavbu za smiešnu cenu musíš skĺznuť do sféry šmeliny, kde nemáš zmluvu (a v nej podmienky že zhotoviteľ pokazené opraví na vlastné náklady...), lebo nechceš faktúry, platiť dane a všetky štátom nariadené poplatky a ostáva ti zavolať si nejakého živnostníka ktorý pred rokom ešte piekol chleba, alebo maličkú firmu ktorá strieda každú chvíľu ľudí, alebo fuškára ktorý to robí vo voľnom čase na čierno. Ale Keďže aj v tejto sfére sa nájde pár šikovných ľudí a firiem (a je ich podstatne viac ako tebou uvádzané 2%) stojí zato si zahrať túto ruletu o kvalitu a niekomu to vyjde, inému zasa nie. Takže problém by som skôr hľadal v peniazoch a prístupe. Veď ako sa vraví a dosť často to aj platí, že z ho*na bič neupletieš. A čo sa týka tvojej nerovnosti nemala by presahovať 2mm na 2m. Na opravu takýchto nerovností bude najlepšia nivelačka, brúskou to nebude také jednoduché ako by sa zdalo. Na podložku plavačky sa v žiadnom prípade netreba spoliehať, lebo vlny kopíruje a nevyrovnáva ako tu niekto uviedol.
Odpovedať
@slavoslav osobne som si lokalizoval na poteri bubny a zbrusil som ich, jamy som vyrovnal lepidlom a na takto vyrovnany poter som kladol laminat... nemyslim si, ze to je az taky problem, pokial ten poter nie je naozaj mrte zfusovany.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?