Kto má drevenú dlážku na chodbe a v kuchyni?

Profilova fotka
Napiste mi ako sa Vam osvedcila prip. negativnu skusenost s drevom v tychto miestnostiach, ktore su pomerne zatazovane vodou, chodenim a spinou. Chcem dat drevo vsade, ale okolo ma presviedcaju, ze sa dlazka rychlo znici. Zaujima ma najma chodba, mam tri deti- chalanov, ktori teda nanosia blata a spiny dost. Zvladne to dub? Neodporucajte mi laminat, mam teraz a uz nechcem ani vidiet :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cinnamon mali sme americky orech v kuchyni a neodporucam uz by som drevenu podlahu do kuchyni nedala , mozno jedine teak alebo ine tropicke drevo ;-)
Odpovedať
My máme drevennú podlahu v celom dome, je krásna, všetkým sa páči. Dôležité ale je nepoužívať lak ani moridlo, ale olej na drevo. Lak sa totiž začne olupovať a nevyzerá to po čase dobre. Olej prenikne do dreva a teda sa neošúchava (samozrejme treba časom náter obnoviť), takto máme ošetrené aj drevo v kúpelni (3 roky) a je stále také isté. Takto ošetrené drevo je aj teplejšie. Na záver by som chcela podotknúť, že drevo je síce krásne, ale prírodne krásne. Má "oká", špáry medzi jednotlivými doskami, po čase môzne ryhy.... . Nikdy nebude vypadať ako plávajúca podlaha, s tým treba počítať.
Odpovedať
@cinnamon Vsade mame bambusove podlahy, bez problemov. Je pravda, ze v kuchyni vyzeraju najhorsie, take su akoby upatlane, avsak nemyslim si, ze by dlazba vyzerala ovela lepsie, jednoducho v kuchyni veci na zem kvapkaju, padaju sem-tam omrvinky, proste nemozem cakat, ze ta podlaha bude vyzerat ako v spalni. V zadveri mame rohozky, neviem si predstavit polozit snehovu obuv na akukolvek podlahu, ci drevo ci dlazka.Jednoducho musi tam byt nieco co tu vodu pohlti. Kazdu hodinu umyvat dlazku by ma nebavilo. Takze tym padom je jedno, co tam je, najviac sa stupa na rohoze (pripadne tam moze byt nejaky koberec a pod., to sme mali predtym).
Odpovedať
ako pise @zuziliq my nemame vo vstupe, z dovodu ze hladku podlahu tam nechcem, am technicky koberec,kt.vysavam, tie cmuhy po mokrych topankach,piesok,blato ma rozculovali. najskor povysavat,potom zmyvat :-p
Odpovedať
Profilova fotka
My mame v kuchyni aj dlazbu od stien ku stredu asi v metrovej sirke (pod linkou, pri peci, pri dverach na terasu a od chodby) a v strede mame drevenu dlazku, palubovku lepenu na betonovy poter, napustenu olejom(ci voskom) V izbach mame obycajne dyle nalakovane pred 20 rokmi. Tu napustenu v kuchyni treba kazdy polrok pretriet tym olejom(voskom) a tu staru, ktoru sme lakovali polyuretanovym lakom sme po dvadsiatich rokoch v obyvacke znovu prebrusili, lebo sme vymenili nabytok a boli stmavnute miesta tam, kde teraz nebol nabytok. Na dubovych schodoch mame ten isty lak uz 20 rokov a nevidno na nich zmenu. Nemusis sa nicoho bat. Tak isto ako dlazbu aj nalakovane, alebo napustene drevo pretries handrou a je to stale pekne. Napustene potrebuje viac starostlivosti. Pozri do mojho blogu http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... P.s.: Ja mam 4 chlapcov...uz su sice z domu prec, ale doteraz tu zili :-)
Odpovedať
@madra2 aky olej pouzivas? Nasa dubova ma tri roky a zdaleka nepotrebuje este novy olej.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ja ju mam v kuchyni, do ktorej je vchod z terasy a aj ked som si naivne myslela, ze sa bude chodit cez kuchynu len v lete, pouziva sa stale. Olej nam zostal odkedy sme ju polozili, asi pred 3 rokmi, znacku neviem a ked ju pretriem vydrzi tak pol roka a potom uz je taka matna a zchodena, tak natieram znova. Uz musim kupit nejaky novy, ale nie je to az take hrozne, za chvilku to mam urobene a do rana je zasusena a moze sa pouzivat.
Odpovedať
@madra2 aj ja ju mam v kuchyni a hned vychod na terasu a prave tam je najkrajsia-taka akoby najlesklejsia. Naopak schody by uz olej prijali, tie sutake vysusene.
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujimave, u nas, tam kde sa najviac chodi je akoby osuchana...pod stolom je stale rovnaka. @atlaska
Odpovedať
Profilova fotka
No rozhodne budeme davat dubovu dlazku vsade upravenu olejom, chcela by som mat podlahu neprerusovanu dlazbou, ci in inou podlahovinou preto patram, ci to prezje najazdy z vonku a zataz pri vareni okolo sporaku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?