Kedy môžem dať nivelizačnú hmotu na betónový poter?

chcem sa spytať za ako dlho možem dať nivelizačnu hmotu na betonovy poter o vyške cca 4-5 cm v byte ? ak si požičiam profesionalny odvlhčovač o kolko mi to skrati čas schnutia a možem klast vinylovu podlahu? dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
Je nutne nivelizovat novy poter co by mal byt vodorovny?? Ci kvoli vinilu to treba??
Odpovedať
Profilova fotka
@luciaone Na tvojom mieste by som to nerobil, tá voda v tom potere je potrebná na chemickú reakciu, nieje tam len pre to aby bol betón tekutý, čiže si môžete narobiť problémy, radšej by som normálne počkal koľko treba.
Odpovedať
@luciaone chces sa nivelak na 5cm poter, alebo robit novy poter a potom nivelak ci ako..
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máte starý vyschnutý poter a použijete Nivelo Quattro od Baumit-u tak podlahu môžete klásť po 24 hodinách.Pokiaľ budete robiť nový poter tak doba vyzretia a vysušenia záleží od druhu použitej betónovej zmesi a teploty v byte.Odvlhčovač vám takmer nič nepomôže.Lepšie je občas urobiť prievan,pootvárať okná.
Odpovedať
@wolodymyr no šak aby to bolo vodorovne...beton nie je až taky hladky...preto...mne vo firme kde požičiavaju profi odvhlčovač povedali že ak stroj pojde cca 5 dni v kuse tak to nahradi 28 dni sušenia betonu.
Odpovedať
@sysell robim 5 cm beton a na to nejaka vrstva nivelu .. a na to vinyl
Odpovedať
@luciaone mas tu 2 temy, neviem ako chces robit treraz v zime potery, ci vreckovy beton .. to bude ina palka a ine sranie + nas na to ludi co do toho idu?? ak mas cas do konca mesiaca na poter + nivelak + podlaha tak vela stastia, radej si este prenajmi daky byt na mesiac dva
Odpovedať
@luciaone firma ktorá ti požičiava odvlhčovač asi tomu nerozumie. Betón zreje 28 dní a jak už tu spomínali tá vlhkosť v ňom slúži na priebehanie chemickej reakcie, tak že ak zapnete ten stroj akurát môže popraskat. Keď zalejete betón dajte schnúť tak 5 dní a potom až môžete použiť odvlhčovač,a po dvoch dňoch by som už rozliala nivelaciu. Potom dať tomu ďalší týždeň pokiaľ vlhkosť podkladu bude menej ako 7%
Odpovedať
@sysell no ja už mam dve izby vybetonovane a robi mi to brat...pozajtra vybetonuje tretiu izbu a už budeme len čakať na vysušenie...ale dakujem ti za užitočný príspevok :)
Odpovedať
@lopatko čiže 5 dni čakať + 2 dni odvlhčovanie +7 dni čakať s nivelkou ..a može sa davať podlaha? a mam 3 izby bez dvier v byte...stači odvlhčovať v na jednom mieste?
Odpovedať
@luciaone su nivelaky co vyschnu aj rychlejsie myslim skor ten beton potrebuje cas
Odpovedať
Nivelacka vyschne aj za 24 hodín len tá vlhkosť musí z bytu zmiznúť,stačí dať uprostred ten odvlhčovač. Potom by som odporúčal dať 0.5 mm PVC fóliu a na ňu podložku a potom podlahu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lopatko a musi byť ten profesionalny odvlhčovač či stači aj bežny z obchodu? kde viem zohnať vlhkomer aby som zistila či je vlhkosť vzduchu 7 %?
Odpovedať
Si myslím stačí aj len vetrať, vlhkosť podlahy má byť pod 7%,aby plavacka tu prebytočnú vlhkosť nenasikla,vlhkomer je dráhy,proste dajte tomu čas a môžete klásť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?