Kde kúpim kvalitnú drevenú podlahu?

Ahojte, viete mi poradit, kde by som dostala kvalitnú drevennú podlahu za cenovo prístupnú cenu?
Odpovedať
Profilova fotka
ja sice neviem, ale cenovo pristupna cena je dobreee:)))
Odpovedať
Profilova fotka
ak myslíte naozaj drevenú tak napríklad aj tu: http://www.quercus-shop.sk/default.aspx ak myslíte skor nejakú viacvrstvovú tak tu: http://www.princparket.cz/ a množstvo ďalších pošlem v prípade záujmu :-)
Odpovedať
My budeme mat od proparket ;-)
Odpovedať
skus tu, my máme odtialto: http://www.nabytkarstvo.sk/nabytkarst...
Odpovedať
@cubica Zdravim, mohla by som poprosit aj tie ostatne linky na drevene plavajuce podlahy? Je mi jasne, ze nebudu lacne, ale dobry pomer ceny a kvality by velmi potesil. Mate s niektorou konkretnou firmou skusenosti? Myslim aj dobre, aj zle.. a s ktorou ake. :o} Dakujem velmi pekne za info.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame quick- step
Odpovedať
Profilova fotka
@cayrez dobrý deň, tak dobrý sú už hore spomínaný princparket maju podlahy už od cca 30 € (drevo) alebo ešte títo: http://www.alpod.sk/ dodávka a realizácia podláh v tomto projekte - http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... taktiež dobra skúsenosť s http://www.kahrs.com/sk-SK v projekte tu http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... alebo http://www.tilo.cz/15-podlahy.html
Odpovedať
@cubica Dakujem velmi pekne, vsetky menovane som uz pozerala, potrebujem pozhanat cenniky a este mi nik z nich neodpisal. ]-( Mam zatial predvybrate dreviny Javor, Orech, Wenge. Chcela by som ladit izby do biela s nadychom severskeho {skandinavskeho} stylu s trochou romantiky, takze preto hladam dreviny, resp. prevedenia v odtienoch studenych farieb a vyhybam sa odtienom so zakladom v teplej zltej farbe. Chceme drevenu podlahu s klik systemom, pretoze manzel to bude pokladat sam a pokial by sa to muselo lepit, nema na to nastroje, plus nie je tak zdatny ako chlapi, ktori sa tomu venuju. Rozpocet je nizky, nuz a teraz babo rad... teda.. Mato rad. :-D
Odpovedať
@cayrez v tvojom pripade by som uvazoval o inej alternative miesto drevenej podlahy. Kvalitna drevena podlaha za rozumnu cenu? Mercedes za cenu Kie? Som z oboru a verim, ze by si casom lutovala volbu drevenej podlahy za "rozumnu" cenu. Idealne je povedat si kolko ste ochotni investovat do danej podlahy. Navyse do toho vstupuju i ine naklady. Netreba tiez zabudat na to, ze nepokladate si doma svojpomocne laminat za 5 EUR z Mercury Marketu. Pri cene drevenej podlahy od 30-100 € za m2 stojí za uvahu obetovat 5 € /m2 za pokladku profesionalom. Videl som uz vela doprasenych podlah domacim majstrom samozvanym podlaharom. Clickovy system s pierkom je fajn a jednoduchy, ale pokladanie podlahy nie je len o spajani jednotlivych dosiek. Kvalitnych drevenych podlah so zamkovym systemom je vela.. uz tu niekto spominal Kahrs a pod... Tu sa však rozhodne ceny nepohybuju okolo 20 € ako v Baumaxe alebo niekde z Polska. V pripade obmedzeneho rozpoctu na podlahy odporucam zvolit alternativny material. Koberec, Dlazba, Laminat, Vinyl, Prirodne linoleum (idealna alternativa)... Treba si urcit priority a co od podlahy ocakavam, ako bude vyuzita v konkretnej miestnosti. Drevo je skvely prirodny material, ale stale zivy. Je potrebne si vediet vybrat vhodnu povrchovu upravu. Su rozne druhy lakov, rozne kvality lakov a olejov. Pokial mate drevo morene, tak treba ratat s tym, ze po prebruseni ho bude treba morit znovu a pod. Odporucam Ti navstivit stranku www.cechpodlaharov.sk, kde sa urcite dozvies mozno viac o dreve a cenach za pracu. Mozno budes milo prekvapena, ze netreba riskovat zbytocne pre par usetrenym euram (z pohladu celkovej sumy) A ludia nezabudajte - ekonomicke zazraky neexistuju.
Odpovedať
@airel dakujem za odpoved, podlaahu mame kupenu a uz po nej nejaky ten tyzden chodime. Kupili sme drevenu podlahu s click systemom od firmy Barlinek. Cena za m2 bola 33eur a jedna sa o thermo jasen jednolamelu. Pokladku sme si riesili sami s manzelom a po vyrieseni problemu s podkladom to islo ako po masle. Manzel je vyuceny stolar a naradie mal svoje,.. takze tak. Ale klikali sme to spolocne aj s mojim otcom. Mame podlahy celkovo 44m2 za 1450eur plus OSB dosky a folie - podlozky. S podlahou som zatial maximalne spokojna, je nadherna a mame na nu 30rocnu zaruku. Nehovorim, ze je to normalna cena. Kupili sme v akcii, ale zohnat podlahy za rozumnu cenu sa da. A nepotrebujem preplacat poniektorym parketovym studiam, kde ked mi povedali cenu 120eur m2 za jednolamelu jasen,... skoro som odpadla. A este nieco. To s tou podlahou z Baumaxu ma urazilo. Prepac, ale aj ked som zdravotak , nie som natolko sprosta, aby som kupovala taketo veci v Baumaxe. Baumax neznasam, ako im hovorime my u nas doma, su to smelinari... Dokazem sa dostatocne informovat dopredu... ved vsetko je na webe, treba len vediet hladat a citat. 8-)
Odpovedať
@danaah skuste stavstroj nitra a sered maju quickstep.....a ak nie skuste karsch alebo tilo....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@cayrez Rozhodne som nechcel nikoho uraziť a ako to tak bolo vnímané, tak sa ospravedlňujem... Každopádne ak ste spokoní, tak to je to najdôležitejšie. Avšak 30 rokov záruka sa mi zdá už trochu extrém - pod to by som sa nepodpísal, pretože výrobná vada sa rozhode už neprejaví po 20 ani 10 rokoch a výrobca potom všetko zvalí ajtak na užívateľa - ale to len ozaj okrajovo. Čo sa týka Baumaxu, tak poznám ich obchodnú politiku a divím sa značke Barlinek, že im tam boli ochotní dodať parkety za také ceny - zabili tým podľa mňa ostatných predajcov ich (pravdepodobne kvalitnejších) produktov....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@airel Prepac, ale asi sme sa nerozumeli. My NEMAME podlahy z Baumaxu. :-D
Odpovedať
@cayrez skus edelholz, cena je prijatelna, madarska firma, je to vsak masiv, 14 na podlahovku 18 nie je urcena na podlahovku, myslim ze oni maju dub, my od nich ideme brat, tiez, najlacnejsie maju take co maju aj oka, ale pokial chces docielit skandinavsky look vadit to nebude, pokial ich chces malo, tak samozrejme cena stupa, dufam ze som poradila ;-)
Odpovedať
@cayrez ja som tomu porozumel dobre:) to bolo len konstatovanie ohladom Baumaxu.
Odpovedať
@zzuzzik ahoj, prosim, kolko vas vysla ta podlaha od edelholz?
Odpovedať
@airel pisal si uz na viac tem o podlahach, ak mozem otazocky, mozno budes nieco o tom vediet. Alebo kto ma skusenosti, mozte mi prosim napisat? 14mm dubova masivna parketa moze byt vhodna na podlahovku? A este ak by bol povrch olej, ked sa nieco na to vyleje, je to vidiet? Ostavaju flaky?
Odpovedať
@efcag max do 1centi-14mm je vela, neostavaju ak tam vodu nenechas dlho, kvapance v kuchyni vidno,ale umytim podlahy zmiznu - su to vlastne spinave flaky lebo sa nato vlhke nachyta prach.
Odpovedať
@efcag 14 mm hrubá dubová podlaha by mala byť vhodná na podlahové vykurovanie za predpokladu, že sa jedná o vrstvenú podlahu a nie masív. Zároveň by to malo byť uvedené na technickom liste od výrobcu, ktorý by mal mať predajca k dispozícii. Platia tam však určité zásady pri používaní kúrenia resp. maximálne prípustné teploty. Zároveň odporúčam (už to tu bolo isto viac krát spomenuté) celoplošné lepenia - odporúčam osloviť odborníkov. Čo sa týka povrchových úprav, tak by som to zhrnul takto pre rovnakú úroveň kvality: Olej a Lak majú podobné vlastnosti čo sa týka odolnosti voči opotrebeniu. Pri rekonštrukcii podlahy je olej menej časovo náročný v porovnaní s lakom. Lak je je však určite menej náročný čo sa týka bežnej údržby - upratovania. V zásade je to najideálnejšie riešenie pre každodennú údržbu. Existuje i tzv. Prírodný lak, ktorý v sebe kombinuje vlastnosti laku i oleja. Má matný povrch, ktorý môže byť málo náročnejší na údržbu ako klasický lesklý lak, keďže sa na povrchu zachytáva viac nečistôt. Dnes je veľmi často používaný. Existuje ešte olej s pridaním tvrdého vosku, ktorý sa približuje i lakovaným podlahám a exkluzívnejší výrobcovia ho používajú. Pri použití tradičného oleju ako povrchovej úpravy môže dôjsť k vzniku škvŕn na podlahe. Asi by som odporúčal lak prípadne prírodný lak, ktorý sa vizuálne i pocitovo môže približovať k oleju.
Odpovedať
@airel Baumax...asi mi ani nestoji za rec. su ubohi :-S
Odpovedať
@zzuzzik dakujem, my mame podlahy od septembra po nich chodime. :o} Jasen je ako stvoreny pre skandinavsky look. :-D
Odpovedať
@airel dakujem
Odpovedať
@cayrez @airel v baumaxe kúpiš jak drevennú podlahu za výhodnú cenu,tak dalšie exkluzívne drevenné podlahy ter hurne ,takže cayrez ,asi bude problém niekde inde ako v baumaxe
Odpovedať
@cayrez :DDDD niesi natolko sprostá aby si kupovala v baumaxe,ale veríš tomu že máš záruku 30 rokov :D , záruka je 2 roky zo zákona,nikto ti nedá viac,to sú obchodné tahy ,a inak povedané že to je predurčená životnost pri bežnom používaní. a pri podlahách môžeš rátat so zárukou pri niektorých výrobcoch a predajcoch tak pár týždnou .podlaha je dost citlivá záležitost, a viem čo chodí od výrobcou za vyjadrenia k reklamáciám :)
Odpovedať
@venco nieco marketingove moze byt na zaruke 10 rokov ale to som popisal uz vyssie. Vyrobna vada sa prejavi ovela skor - inak je to casto chyba podlahara alebo zakaznika. Uznavaju sa vsak i reklamacie, ktore nie su vzdy chybou vyrobcu - pre zachovanie dobrej skusenoati so znackou a imidzu vyrobcu.
Odpovedať
@efcag ahoj este sme ju nekupovali ale minuly rok maly vystavne ceny so zlavovu a vychadzala cca od 38 eur na m2 ( zalezi od poctu ok atd.) co je za masiv vyborna cena podla mna, tento rok uz budeme zariadovat tak dufam ze ceny budu mat podobne, tajne dufam ;-)
Odpovedať
@cayrez jej super, ja skandinavsky look milujem a v takom nejakom kontexte budeme aj my zariadovat? Je to dobra podlaha na udrzbu? My chceme dat drevo aj do kuchyne, trochu sa vsak toho obavam.
Odpovedať
kpp v BA :)
Odpovedať
@airel mohol by si mi prosím poradiť aká je cena za pokládku parkiet http://www.quercus-shop.sk/produkty/2... (Rozmer (d / š / h): 640 x 320 x 8 mm ) s lepením na podlahové kúrenie, zaujíma ma cena za m2 aspoň orientačne ďakujem
Odpovedať
@risoelis vsetky orienacne ceny najdes tu - pozrite sa i ostatni. Ber vsak do uvahy, ze to su orientacne ceny - cena moze variova od objektivnych faktorov ako su cena lepidla a pod. Urcite tam bude ratana priprava podkladu ale do 10€ by si sa mala zmestit. Zaroven ta chcem upozornit, ze podla odkazu co si uviedla nemaju parkety povrchovu upravu a po instalacii sa bude musiet nanoest lak/olej co su dalsie peniaze navyse. Tsktiez ma prekvapuje hrubka 8mm - aky je tam naslap? Pokial predajca poskytuje i pokladku, tak by som urcite vyuzil jeho sluzby. V ramci zaruky je to lepsie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?