Kari siete verzus polypropylénové vlákna

Profilova fotka
Vsade citam, ze namiesto kari sieti do poteru je mozne pouzit aj polypropylenove vlakna ako nahradu. Dal som ich do poteru aj ja, objednal som ich od firmy Lorencic. Videl som to prvykrat, ked mi dosli. Len tak zo zaujimavosti - vie mi niekto vysvetlit, ako mozu vlakna 4x tensie ako ludsky vlas, dlhe 12 mm nahradit kari siet? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 podla toho co som si pozeral, vpodstate to funguje ako laminat, len namiesto zivice davas beton :-D mas nieco aj tu http://www.e-filip.sk/Default.aspx?Co... hlavne odpoved od "potery" ale kari by som nevynechaval.
Odpovedať
Nejde o hrubku ale rozlozenie a mnozstvo... Jemne vlakna mozu byt pevnejsie ako hrube zelezo ktore ti moze narusit celost ooteru...dokonca aj samotne potrubie ak mas podlahovku uz spevnuju poter. Ciastocne funguju ako siet... Osobne som dal vlaakna a som prekvapeny ako nic nepraska...ak tak tak su to len mikro kde by mala byt dylatacia .definicia laminatu je presna...alebo prezeniem...uhlikove vlakna...drobne miliony drobnych castic extremne pevne.:-):-):-):-):-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mderer mne taktiez nic neprasklo. V celom dome ani jedna mikro prasklinka. Este ideme betonovat poschodie, tak hadam to bude rovnake :)
Odpovedať
chlapi treba rozlisovat medzi mikro (proti prasklinam) a makro (ciastocna az uplna nahrada kari siete) vlaknami kazdy je na nieco ine a dolezite je aj hrubka betonu, poteru.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman12 Ja som dal tieto http://www.lorencicshop.sk/lorencicsh... Pise tam ze ide o alternativu k ocelovej sieti. Na prizemi som daval hrubku 7-8 cm, na poschodi davam 6cm
Odpovedať
Profilova fotka
@roman12 Hladam na nete o mikro a makro vlaknach, nic som nenasiel, iba to, ze vlakna sa vyrabaju v dlzkach od 6 mm do 18 mm.
Odpovedať
http://www.lorencic.sk/vlakna-spojiva... ale na nete je toho dost... osobne som to kupoval tu....http://www.profibro.sk/ spokojnost
Odpovedať
Nech sa paci www.vlaknadobetonu.cz PS: nie som predajca :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja napriklad pre polynerove vlakna pouzivam lepidla KEMA napr 225. Ich lepidla na fasadu na lepenie aj eps obsahuju polymerovu Mikro armaturu.
Odpovedať
Napríklad tu sa dočítaš o tom niečo ..... je tu aj laicky aj odborne vysvetlené o čo vlastne ide http://www.tsus.sk/profil/publikcinno... treba si hlavne uvedomiť že poter nie je nosná časť stavby a aj bez sietoviny nemusí prasknut ani sa zlomiť pokial sa dajú dilatácie na správne miesta a dodrží sa všetko čo treba . Čiže zhrniem to tak že pokial Vám nemontujú podlahovku na sietovinu ale do systémovej dosky alebo úchytkami priamo do polystyrénu v pohode tam stačia pp vlákna a netreba tam dávať sieťovinu . A pokial Vám aj namontujú podlahovku na sieťovinu a sieťovina nie je na dištančných lištách (pridvihnutá nad polystyrénom) ma tam význam ozaj iba na uchytenie trubiek pk. A toto je v 90 % stavieb čiže aj tak je dobré dať tam pp vlákna .
Odpovedať
Profilova fotka
@dano13 Vdaka. Akurat ideme davat poter na poschodie, a na niektorych miestach mi vychadza beton len hrubky 4 cm. Z toho dovodu dam okrem vlakien asi aj kari siete. Mam tam aj podlahove , ale len trochu v strede izieb, ako spiatocka z radiatorov, cize nie je na celej izbe, iba ako doplnok k radiatorom. Cital som, ze kari je dobre dat nad trubky podlahovky, aby bola vystuz v betone, a nie pod trubkami.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@johny18 prosím Vás Johny...jaký potěr jste použil pro míchání s PP vlákny?...a o jakou vrstvu potěru se jednalo...Máme podobný problém,potřebujeme dorovnat betonovou podlahu v bytě o cca 3 cm a chtěli bychom to provést potěrem a PP vlákny..ale protože jsem na to s maminkou sama tak absolutně netušíme jaký potěr vybrat.,aby ho bylo možné smíchat s těmi PP vlákny...Nebo vy jste si potěr míchal sám?..děkuji moc předem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravim davala uz niekto sklotextilnu sietku do poteru namiesto kari rohozi? https://www.youtube.com/watch?v=nU3Zw...
Odpovedať
Nikdy by som nepodcenil základy a základovú dosku. Pracujem z PP vláknami a hoci vytvárajú lepšiu viazanosť betónu pružnosť železa hlavne u plotní či základových dosiek by som nepodceňoval. Lepšie je použitie aj jedného aj druhého. Viem o čom hovorím, lebo moje spojenie ma zachránilo od demolácii vlastnej stavby po zosuvoch pôdy. A keď som prečítal tu, že niekto urobí základovú dosku 7-8 cm a plotňu 6 cm tak ak by k niečomu došlo malému zosuvu či zemetraseniu tak sa stavba zosype jak domček z kariet ! Moja základová doska je 20 cm dvojité pre-armovanie kari-rohožou a plotňa 15 cm !
Odpovedať
@jsemtoja123 aku vrstvu ste nakoniec dali? Nam vychadza tiez len 3 cm a v pripise na pouzitie vlakien vraj staci hrubka betonu tie 3 cm. No jeden odbornik nam povedal,ze musi byt vyssia vrstva. Tak teraz nevieme
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Ahojte . Robíme terasu vo výške cca 80cm rozmer 3x6m rozmýšľame či je potrebná kari sieť alebo slúžia ako náhrada polypropylenove vlákna . Ďakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@domi_nika66 samozrejme najprv nahadžeme bordel a betón bude v hrúbke cca 10cm
Odpovedať
@domi_nika66 Čo riešite? Oceľ išla dole o tretinu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?