Je lepšia drevenná podlaha či dlažba na prízemie?

Profilova fotka
poraďte prosím..čo sa vám viac osvedčilo ?? čo je lepšie a čo by ste si vybrali na prízemie RD (kuchyňa, hala, obývačka, kúpeľna, vstupná chodba, šatník)?...DREVENNÚ PLAVAJÚCU PODLAHU alebo DLAŽBU ??...v uvedených priestoroch chceme podlahové kúrenie...na Vaše názory vopred dík
Odpovedať
@snazilkake my budeme mat (obyvacka, kuchyna, jedalen) drevenu palubovku, ale vo vstupnej hale (kde budu topanky a vesiaky) bude dlazba alebo kamen (je to odolnejsie, v zime sa chodi v topankach s kamienkami, nech sa to neposkriabe), kupelna asi tiez radsej dlazba (lahsia udrzba), satnik je asi za jedno, coho nam zostane :-D
Odpovedať
Profilova fotka
to mas tazke rozhodovanie...ja som bola od zaciatku rozhodnuta,ze vsade dlazbu kde mame podlahovku.zatial nebanujem,teraz v lete ma prijemne schladi,ani slapky nenosim.a osobne som toho nazoru,ze cim menej druhov podlahy,tym viac jednotne potom interier v celku vyzera.inak mas vsade nejake prechodove listy.na tych nasich samolepiacich mi trocha vadi,ze ked sa pod nu dostane nejaka tvrdsia spinka,tak mam problem ju odtial vydolovat a pokazde ked po nej prejdem,tak mi to zvrzdi.asi ich zasilikonujeme.a vadi mi aj prechod z dlazby do izieb kde je plavacka-mame tam 3-4mm skok,lebo plavacka mala 7mm a dlazba plus lep 1,2.a to sme si uvedomili az vtedy,ked sme mali ulozenu plavacku az pri dverach,inak by sme dali dvojitu vrstvu toho podkladu.
Odpovedať
Ja budem volit hala, chodba obyvacka, kucyhna, spajzka urcite dlazbu a do izieb asi plavajucu. Budeme mat podlahovku tak nech v zime hreje a v lete chladi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
co je lepsie sa da tazko povedat-zasada je, ze lepsie je to, co je sympatickejsie tebe...Pri mensom vykone podl.kurenia dosiahnete lepsi tepelny efekt s dlazbou, samozrejme, ale myslim, ze problem nie je ani s drevenou podlahou, pokial nie je velmi hruba-tvrde drevo je v pohode a to teplo tiez odovzda-mozno nie tak intenzivne, ale prijemne urcite...Mne osobne je sympatickejsie drevo-dlazbe by som sa asi vyhla, na mna posobi az prilis chladno-hoci aj v lete-kvoli deckam, co su vkuse na zemi a tiez nemam rada dotyk bosou nohou na dlazbe...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme rozhodnuti davat na cele prizemie RD (okrem hostovskej izby) dlazbu... bud taku co vyzera ako drevo alebo nejaku velkoformatovu pieskovej farby, najradsej by som lesklu ale kto sa o to bude starat? ;-) a samozrejme okrem kupelne bude vsade rovnaka, nech priestor posobi jednotne... ale ako uz bolo spomenute, kazdemu je sympatickejsie nieco ine, zalezi od tvojich preferencii... do vstupnej chodby je asi praktickejsia dlazba a do ostatnych priestorov je to jedno..
Odpovedať
Profilova fotka
@janzi podlahovka hreje v zime asi tak ako dlažba t.j. práve naopak je chladná. Ak dáš kvalitnú dlažbu máš teplo na zemi viac ako pri podlahovke. Drevo - to je už o inom, ale treba sa oň viac starať...
Odpovedať
my sme mali vo vstupe dlazbu,stahovali sa na zimu-otras vkuse blato,sneh,voda-dali sme technicky koberec,tvrdy jak slak a na nom skoro nic nevidno, blato uschne a sa povysava, ma slo porazit z tych oblatovanych mopov. Inak amme nalepene drevene parkety na podlahovke. Urcite lepsie ako plavacka-zbytocne tam je medzi kurenim a krytinou vzduch ktory izoluje.
Odpovedať
@atlaska nemohla by si hodiť nejaké foto toho technického koberca (aspoň na chvíľku do albumu)? Tiež máme v byte dlažbu, ale rada by som tam niečo iné dala na zachytávanie. Totiž to z každej izby musíme prejsť cez chodbu a tak sa nám to zbytočne nosí do izieb. Ď.
Odpovedať
@katelinn http://www.nexuscarpets.co.za/compone... su to stvorce 50x50cm nalepene, dju sa vytvarat aj farebne obrazce, ale sedy je najlepsi, a ak sa niekde velmi zaspini, vymenis stvorec /nam ho napr. ovracal pes/ Mne vyhovuje ze piesok od deciek a aj to blato ushne a zapadne medzi tie medzeri, podla potreby povysavam. Davaju sa do chodieb budov, kancelarii, predajni....a vydrzia pekne dlho,nezoslapu sa.
Odpovedať
@ snazilkake podla mna dlazba ... osobne si myslim ze vyzera lepsie a je praktickejsia a aj dlhsie vydrzi ...a nemusis sa klepat stale ci ti ju niekto neposkriabe ... neviem osobne som urcite za dlazbu :-)
Odpovedať
@atlaska a vy to máte doma po celej ploche chodby? Vyzerá to pekne?
Odpovedať
ano uz to mam v tretej chodbe, aj moji rodicia aj kamosky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lucinka33 ja som to myslela tak, ze ked mame podlahovku tak je lepsie mat viacej dlazbu, pretoze ta sa nahreje a dlhsie drzi teplo ako plavajuca. A ze v lete ma dlazba tu vyhodu ze chladi...
Odpovedať
@atlaska a kde to zoženiem? Koľko vychádza cca meter? Ty máš doma ten sivý? Prepáč za toľko otázok, ale dosť ma to zaujalo:)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8 katka, dik za cenne rady...vystihla si moje nazory..tiez sme uvažovali rovnako...takže aspoň budem môcť tvoje skusenosti zreprodukovať manželovi a otcovi...:-))
Odpovedať
@snazilkake jednoduchá matematika, tam kde chceš podlahové kúrenie daj dlažbu... drevo, palubovka, laminát nie sú vhodné na podlahové kúrenie, znižuje to efektivitu podlahového vykurovania... ja si dávam podlahové do chodby, kúpelky a kuchyne, tiež som pôvodne chcela aj do izieb, ale som si to rozmyslela... tam dám drevené podlahy a radiatory.. počula som inak na podlahové kúrenie dva názory, ktoré ma dost ovplyvnili. 1. že sa strašne práši v miestnosti s podlahovým kúrením a 2. že niektorým ludom to spôsobuje zdravotné problémy, pretože pod nohami ti vlastne prúdi voda.... a niečo na tom bude, lebo podla www.fengshui.sk citujem:"...podlahové vykurovanie nie je vhodné zo zdravotného hľadiska. Pre organizmus je prirodzené mať nohy skôr v chlade a hlavu skôr v teple. Ak sa to vymení, ovplyvňuje to negatívne i munitný systém človeka. Potvrdzujú to aj lekári štatisticky. Vodné podlahové vykurovanie nedoporučujeme vôbec - v podstate vytvára umelé patogénne žiarenie (prúdiaca voda pod Vami). Skôr do určitých častí domu doporučujeme elektrické podlahové vykurovanie (obývačka, kúpeľne, zádverie). Ak sa rozhodnete pre podlahové vykurovanie doporučujeme vynechať aspoň spálne. "
Odpovedať
@sharmana pri podlahovke sa prasi menej ako pri radiatoroch - fyzika a prudenie vzduchu ta nepusti, teplo stupa hore takze "hlavu" mas vzdy v teple, to teplo od podlahovky si ani neuvedomujes, teplo z radiatorov ide hlavne na okna, z podlahovky po celej miestnosti, dnes su uz aj dreva vhodne na podlahove vykurovanie, su tam len o nieco vyssie starty ako pri dlazbe, spodna voda vzdy prudi pod nohami-kedze je pod zakladovou doskou skoro kazdeho domu, Jedina nevyhoda pdolahovky jre snad v tom ze nreije tak rychla v nabehu teploty ako radiator,ale po case sa kazdy nauci ako co nastavit a kedy.
Odpovedať
@atlaska možno som to zle napísala, ale moji známi majú podlahovku všade a povedali, že už v živote, na zemi sa chytá strašne prach.. to je asi tá fyzika a je to hrozne vidieť... to nie sú moje slová, ale tých, ktorý s tým majú osobné skúsenosti... a s tou spodnou vodou je predsa len rozdiel, pretože to prúdenie vody v podlahovke nie je prirodzené ako prúdenie vody v spodných vodách, a predsa je priamo pod nohami, určite nemáš spodnú vodu 15 cm pod podlahou... to nám zas hovoril kúrenár, že jeden lekár, ktorému robil podlahovku to znova celé prerábal, lebo mal ženu chorú a nevedeli z čoho, tak nakoniec zistili, že podla Feng Shui, toto prúdenie vody nie je v podlahovke správnym smerom a môže to spôsobiť choroby... po výmene na radiatory už zdravotné problémy ustali... ja si tiež dávam podlahové, ale určite je efektívnejšie pod dlažbou, pretože tá vedie teplo lepšie...rozohreje sa a drží ho... drevo je izolant... ale ved určite sa môže dať aj pod podlahovku kúrenie, je to každého vec, ale efektivita sa znižuje..
Odpovedať
@atlaska a ešte k tej hlave... jasné, že hlavu máš v teple, ale aj "nohy", pričom stále prehrievanie nôh nie je asi zdravé... ja som tie výskumy nerobila, ale odborníci... a len konkretny príklad... kamoškina mama má z podlahového kúrenia opuchnuté nohy :-| takže na niekoho to možno vôbec nepôsobí, na iného až zle... ešte raz, ja si podlahovku dám, ale tam kde je dlažba, kvôli deťom, lebo tie sa hrajú na zemi a dlažba je predsa len chladnejšia... a aj v kúpelke je príjemné zo sprchy stúpiť na "neľadovú dlažbu" :-) ak sa smiem spýtať, ty si si dávala podlahové kúrenie do domu? aké máš skúsenosti?
Odpovedať
Mam ho uz v druhom dome, tvoje argumenty vobec niesu opodstatnene, skade mas istotu ze prave fengshuei je to prave podla coho sa treba riadit pri zariadzovani pribytkov? Mne moze ake chce ucenie tvrdit co chce ale ja mam postel tam kde mi to vyhovuje aj moje decka aj ked to podla fengshuei nieje vobec dobre. podlaha pod kt. je podlahovka nepritahuje prach, nieje tam staticka elektrina, v RD je ovela viac prachu ako v byte,pokial nemas rekuperaciu, preto sa im zda ze maju vela prachu na podlahe. drevo samozreme tlmi prechod tepla,ale dnes uz su parkety vhodne aj na podlahovku, nie ako pred par rokmi, a dlazba sice lepsie vedie teplo, ale rychlo vychladne a je na pocit teplejsia,takze podla tvojich tvrdeni musi byt aj skodlivejsia ako drevo,ktore ma mmch v zime ked je pustena podlahovka skoro rovnaku povrchovu teplotu ako v lete ked je kurenie vypnute. ze ej zapnute kurenie na dreve ani necitis - takze nohy mozu opuchat na velmi teplej dlazbe a ta je v ziem apson pre mna neznesitelne studena-to detom akurat zarobis na reume v starobe. ved hod sem odborny clanok o skodlivosti podlah.kurenia.
Odpovedať
myslim si, ze nech si da kazdy, co sa mu paci. Osobne vazne neviem preco 90% ludi, co stavia, tak strasne chce podlahove vykurovanie. Vidim v tom len dve vyhody: tepla dlazba -teple chodidla (nie vseci to maju radi) a neexistencia radiatorov (su vazne radiatory take strasne skarede?). U mna podlahovka zapormi vysoko prevysuje klady, takze davame radiatory. No a nemusime riesit kde aku hustotu trubiek, kde si mozeme dovolit dat napr. parkety a kde nie-koli podlahovke. A este si budem mat kde susit ponozky za dlhych zimnych vecerov :-) Ale spat k podlaham: my davame do vstupnej haly, kuchyne, chodbicky, zachoda a kupelne dlazbu (rydzo prakticke dovody), schodisko bude oblozene masivnym drevom, do obyvacky nejake pekne parkety a do dvoch spalni nalepime koberec, bud v celku, alebo, ako tu uz atlaska spominala, po stvorcoch-da sa to ozaj zaujimavo vyskladat, ak sa chce niekto pohrat. Este ma v poslednom case zaujalo, ze ako sa prestali pouzivat koberce, take celoizbove, vsade sa dava laminatova imitacia dreva. A pritom su take neuveritelne koberce na trhu, videl som uzasne interiery s podlahou zakrytou uplne kobercom-dokonaly sulad a pocit tepla!
Odpovedať
@snazilkake rozhodni sa ako chceš, ja som si len dovolila napísať svoj názor a nejaké skúsenosti známych a spýtaj sa viacerých odborníkov, najlepšie kúrenárov, lebo predajcovia paluboviek či drevených podlách vhodných na podlahové kúrenie ta budú presviedčať, že je to super atd.... treba brať aj do úvahy, či máš novostavbu alebo starší dom, aké sú tam úniky tepla z plášťa domu, okien atd.. či budete mať hned aj zateplený dom... podlahovka totiž v niektorých prípadoch nedokáže dostatočne vykúriť dom a musíš použiť aj radiatory... neviem ti napísať presne, ale poraď sa naozaj s kúrenárom... nám ten náš poradil určite aj radiator na chodbu a do kúpelky, aj ked tam bude podlahové kúrenie... a ešte sa informuj aj na poriadnu izoláciu pod podlahovým kúrením, aby si nemala úniky tepla do zeme... ;-)
Odpovedať
Na prízemie kde máme len podlahovku sme dávali dlažbu a na poschodí kde máme kombináciu podlahovka a stenovka máme parkety. A som spokojná. Dlažba je u nás fakt praktická lebo nemusím vyzúvať návštevy a nevadí mi kde dcéra nanosí piesok. V obývačke mám na dlažbe pre lepší pocit kusový koberec.
Odpovedať
bola som v dome, kde mali vsade podlahove a ked som sa vyzula z prehriatych papuc a chcela som si na dlazbe ochladit nohy, mala som smolu :-N takze my podlahove ee ;-) navyse mi vadi, ze ked sa nekuri, tak je to studene a mam dieta, ktore miluje hru na zemi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ladislavr mne sa tiez pacia koberce,maju niektore nenormalne pekne a moderne vzory,ale mna od nich odradza ten prach.teraz mam iba malu predlozku v kupelni a kazdy tyzden ju musim prasit.neviem si predstavit toto robit s velkym celoplosnym kobariskom.dlazbu pozametas kedy chces a prach nieje.
Odpovedať
@katka8 v "storoci vysavacov" sa prachu nebojim :-) , ale inak uznavam argument, ze koberec zadrziava viac prachu a alergikom to moze vadit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?