Izolacia do podlahoveho rostu?

Zdravim. Mam jednu otazku. Mam zhotoveny podlahovy rost a idem ho zaklopit vrchnou OSB doskou. Medzi rebra rostu planujem dat izolaciu NOBASIL PTN, ide mi hlavne o co najvacsiu zvukovu nepriezvucnost buducej podlahy, kedze podo mnou sa nachadza spodny byt Je mi jasne, ze existuju lepsie materialy, co sa tyka zvukoveho utlmu ale tie su cenovo na m2 inde. Neviete o izolacii, ktora ma lepsiu zvukovu nepriezvucnost, porovnatelnu cenu na m2 a je vo forme tuhych dosiek? A este mam jednu blbu otazku:). Kolega ma trochu zneistil tvrdenim, ze on by ako zaklop nedaval OSB dosku, pretoze tam moze kondenzovat vlhkost zo vzduchu, ze si to mam preverit. Podla mna je to blbost, aj ked OSB doska je parobrzda, ale teplota obidvoch priestorov (mojho bytu a spodneho bytu) je rovnaka. Skladba podlahy od suseda hore je sadrokartonovy podhlad,- izolacia nad podhladom - stropnice - doskovy zaklop - podlahovy rost s izolaciou - OSB zaklop. Medzi izolaciou na sadrokartonovom podhlade a doskovym zaklopom je vzduchova medzera priblizne 30 cm. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@septimor spravil si chybu, keď si na doskách zhotovil rošt. Ten bude okrem vŕzgania hlavne prenášať zvuk, čo je pri tvojej požiadavke vzduchovej nepriezvučnosti kontraproduktívne. Rošt spáľ v krbe a na dosky daj celoplošne Nobasil PTN a na to poter, ktorý od stien oddeľ pásikmi vaty. Ak ti statik povie, že hranoly poter neunesú, namiesto neho daj dve vrstvy OSB-čky. Vlhnúť to nemá prečo, keďže v strope bude izbová teplota
Odpovedať
Rost bola v mojom pripade nutnost kvoli krivosti povodneho zaklopu. Rozdiel medzi najvyssim a najnizsim bodom podlahy je vyse 3 cm a zaklop netvori jednotnu plochu, kedze susedne dosky zaklopu su od seba vyskovo posunute. Neviem si predstavit na takomto zaklope realizovat lahku plavajucu podlahu a toboz nie poter. Jedina sanca tu bola urobit podsyp (Liapor alebo Cemwood), ale zase mam problem s vyskou podlahy kvoli napojeniu na dlazbu. Nejde mi o krokovu nepriezvucnost...to sa pri roste neda dosiahnut (pouzil som sice gumenne podlozky a na vrch pod OSB dosku gumenne pasky, ale kotvenie je svina :) ), ale vzduchovu. Ok...tiez si myslim, ze to vlhnut nebude. DIki za odpoved ;)
Odpovedať
@septimor je mi jasné, že ťa nezaujíma to, že sused bude počuť vaše kroky, ale nechceš počuť zvuky od suseda. V prípade stropu/podlahy to spolu ale súvisí. Prečítaj si tento článok o akustike drevených konštrukcií, možno ťa ešte niečo napadne: https://stavba.tzb-info.cz/akustika-s...
Odpovedať
Keby ma to nezaujimalo, tak rost nepodkladam drahymi gumennymi podlozkami, ale robim ich z dreva a serem aj na nejaku pasku na rebra rostu. Takisto pod laminat pojde osmicka hobra, viac v mojej situacii neviem spravit. Pre mna bola prva myslienka lahka plavajuca podlaha, prave kvoli dobrej zvukovej izolacii, ale pri tomto sposobe a nerovnosti povodneho zaklopu by som dvihol podlahu v izbach o 4 - 5 cm nad uroven dlazby v ostatnych castiach bytu. To by si asi v byte nechcel mat a vydrbat dlazbu v celom byte by asi bolo na prasky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?