Interiérová liata podlaha

Profilova fotka
Ahojte chcem sa spitat či ma niekdo interierovù liatu podlahu. Rozmýšľam onej chcela by som do obývačky a kuchyne samozrejme spojenou. Cca 35-40m2 Neviete či je dobrá a má snou niekdo skúsenosti? Odtien biely lesky . Aj cenu približne ak sa da. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Skús sa spýtať opodlahach.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 Ďakujem.
Odpovedať
skus pohladať tu na fote temy o liatej podlahe. su tu kočky čo ju majú , aj v albumoch nafotené
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky. Ja osobne sa venujem návrhom a realizáciám liatych podláh a poznám skladbu, vhodnosť, aj cenové relácie všetkého možného od PANDOMO, ULTRATOP, až po epoxidové a polyuretánové podlahy. V každom prípade som na tejto stránke hlavne preto, aby som ľuďom vedel správne poradiť a nie ich k niečomu konkrétnemu zlákať. Nie každá podlaha je vhodná všade a rovnako nie každý povrch sa ľahko udržiava. Napríklad lesklá liata podlaha, akú konkrétne chceš, je síce krásna na fotkách a aj v reáli, no na údržbu je to trocha náročné. Prečo? Pretože je na takom povrchu vidno úplne všetko, a teraz tým nemyslím špinky ako chlpy či vlasy. Stačí sa po krásnej novej podlahe raz prejsť tam a naspäť v ponožkách či naboso a na povrchu zostanú od potu viditeľné odtlačky nôh. Je to badateľné oproti svetlu. (odstrániš to len umytím) Samozrejme toto je subjektívna záležitosť, pokiaľ s tým majiteľ podlahy je stotožnený, že to k tej podlahe patrí, tak OK. Ale v praxi sa stretávam na 90% s tým, že to gazdinkám vrcholne vadí. Preto radšej všetci pristupujú k verzii povrchovej úpravy liatej podlahy do polomatu. V prípade akýchkoľvek otázok ma kľudne kontaktuj. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eurotipek a je lepšia liata podlaha ako klasická dlažba ? Cena za m2 cca? Budeme mat obyvacku s kuchyňou cca 40m2. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@margarita Ďakujem veľmi pekne máte foto? Mohla by som vedieť kolko m2 mate liatu podlahu. A aj cenu s robotou? Stačí do ip :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 No drvivú väčšinu odpovedí ste už dostali od pani margity. Oproti dlažbe liata podlaha lepšie prenáša teplo pri podlahovom kúrení. Dôvod je ten, že dlažba sa lepí lepidlom, ktoré je nanášané hrebeňom. V praxi teda nie je celá dlaždica pokrytá súvislou vrstvou lepidla, ale vytvárajú sa vlastne vzduchové kanáliky medzi poterom a dlažbou ktoré zanechá práve hrebeň. Niekde sú väčšie, niekde menšie, podľa toho, ako sa práve obkladačovi podarí rovnomerne-alebo nerovnomerne naniesť lepidlo. Tieto kanáliky sú vlastne brzdou pre dokonalý prenos tepla. Pri liatej podlahe toto nehrozí, nakoľko celá plocha epoxidu je priamo a rovnomerne priľnutá k poteru.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 Ak chcete cenovú ponuku a poprípade odbornú konzultáciu, kľudne mi zavolajte. Neviem odkiaľ ste, ale môžte sa prísť na konkrétnu moju realizáciu pozrieť osobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 len by som doplnila, ze je viacero druhov liatych podlah a od toho sa odvija aj cena a ostane veci my napriklad mame betonovu a sme spokojni, ja by som si odobne polyuretan, alebo epoxid nedala :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eurotipek určite sa ozvem. Zatial Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@cappucinko mi beton samozrejme budeme mať ale miesto dlažby som chcela liatu podlahu. Prečo by ste nedala ? Ak môžem vediet :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@eurotipek Vidím že ste z blavy aj ja som odtiaľ ale stavať ideme v Modre okr. Pezinok.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 my mame betonovy liatu podlahu namiesto dlazby , ty asi myslis betonove potery, to je nieco ine a nedala by som to preto lebo su to umeliny, treba si to nastudovat
Odpovedať
Profilova fotka
@cappucinko foto by sa nedalo? A nieje to moc studené ? Nebudeme mať podlahove kúrenie klasika radiátory , plyn. A cena vás koľko vyšla za m2. D
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 mame podlahove kurenie, takze to nie je studene, cenu radsej nenapisem (ale my nezijeme na SK)
Odpovedať
Profilova fotka
Ok nič sa nedeje.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 Betónové podlahy, o ktorých píše cappucinko sú zrejme buď leštený betón, alebo PAN DOMO, alebo mikroterazzo... Tieto podlahy sú tiež alternatívou, konkrétne napríklad na PAN DOMO mám aj licenciu, ale tam napr. treba rátať s cenou od 80 eur za m2. Lacnejšia alternatíva s podobným lookom je od talianskeho výrobcu MAPEI, volá sa to ULTRATOP, ale na druhej strane pevnostne nie je taký tvrdý ako PAN DOMO. Dokážem zrealizovať aj takúto variantu. Ovšem to je skôr otázka vnútornej architektúry, či niekto zvolí syntetickú podlahu, alebo cementovú. Cementová podlaha pokiaľ je riešená do betónového looku, ide s momentálnou módou, pretože betón je terajší trend. Na mňa osobne však pôsobí príliš chladne a industriálne. Ale to je len môj subjektívny názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@eurotipek zaujímalo by ma v akých minimálnych a maximálnych hrúbkach sa aplikuje tá liata podlaha, akákoľvek a či sa to môže aplikovať aj na už položenú dlažbu, vďaka za odpoveď :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 Ak sa bavíme o epoxidovej alebo polyuretánovej liatej podlahe, tam je minimálna hrúbka 1mm, ale tam treba rátať so zlou roztekavosťou, nakoľko taká tenká vrstva nemá potrebnú hmotnosť na to aby sama na seba vytvorila dostatočný tlak. Samozrejme čím väčšia hrúbka tým dokonalejší povrch, ale aj cena. Je to drahý materiál a každý milimeter navyše násobí cenu. Dlažbu nie je problém preliať, pokiaľ je fakt dobre položená, akonáhle niekde trčí niektorá dlaždica o 2-3mm, už je to problém, pretože ju logicky tenká vrstva neprekryje. Ale nie raz som to realizoval a vyšlo to krásne. Samozrejme, je podmienka že musia tie dlaždice perfektne držať s podkladom, ani jedna nesmie byť uvoľnená. Ak ste mali na mysli cementové liate podlahy, PAN DOMO sa leje od 5 mm hore, ULTRATOP taktiež, aj keď pri ULTRATOPe sa odporúča hrúbka od 1 cm. Tam je maximum 4 cm. Pri PAN DOMO maximálna hrúbka nie je určená, ale nakoľko je ten materiál asi najdrahší na trhu, myslím že si málo kto dovolí prekročiť hranicu jedného centimetra. A oba materiály sa môžu aplikovať na dlažbu za tých istých podmienok ako epoxid alebo polyuretán.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosim vas chcem obnovit tuto temu. Ako sa pohybuju teraz ceny na liatu podlahu? ak mi viet poslat aj nejake kontakty s dobrymi skusenostami budem rada. a ako ste spokojny? dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem se řeší přechod mezi podlahou a zdí? Líbila by se nám světlá (bílá, krémová, šedá apod.) podlaha a řešíme, jak by vypadalo ukončení u zdi. Dává se tam nějaká lišta? Na fotkách to obvykle vypadá, že tam žádná není. To by byla asi ta nejhezčí varianta, ale bojím se, že se zdi pak umažou mopem či hadrem při vytírání apod.
Odpovedať
Okrem polyuretánu a epoxidu je možné podlahy zhotoviť aj z materiálu POLYASPARTIK. Ten ma trochu odlišné vlastnosti ako epoxidy alebo polyuretany. Ale hlavne, pri dizajnových podlahách sa dajú z tejto živice vytvárať také dizajnové efekty, ako so žiadnou inou živicou nie sú možné.Via informácii o tejto technológii nájdete na mojom profile v príspevkoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@eurotipek zdravim. Robite aj 3d podlahy?
Odpovedať
Profilova fotka
@cibka1 ano robím 😊
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@eurotipek zdravim vas mozem poprosit aktualnu cenu za liatu epoxidovu podlahu farba biela polomat? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska epoxid v polomate 55 eur za m2 bez dph
Odpovedať
Preboha len si nedavaj epoxid do tej obyvacky. My ju mame v garazi. Ma jednu velku nevyhodu, strasne lahko sa poskriabe. A vzhladovo, no neviem, podoba sa to na linoleum. Urcite mas milion krat lepsiu dlazbu za tie peniaze. My sme ju do garaze dali len z nudze, pretoze sme tam mali lesteny beton, ktory ako voda stekala z auta zacal praskat a kedze sme tam nemohli dat dlazbu kvoli vyske podlahy riesili sme to s epoxidom. V garazi mi na nej skrabance nevadia ale v obyvacke... no zbohom, urcite nie. Este su potom polyuretanove podlahy, tie neviem posudit.Mozno su na tom lepsie ako epoxid.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@cappucinko môžem sa spýtať koľko vás vyšla betónová liata podlaha? Ja by som ju chcela dať do wc a kuúpeľne čo je spolu 4 m2 a neviem nájsť nikoho kto by mi ju vedel spraviť na takú malú plochu :/
Odpovedať
dobrý deň, vedeli by ste mi niekto poradiť ako sa dostanem k podlahe ako je na obrázku? ďakujem. Chcela by som to do wc a kúpelne, spolu 4m2. Páči sa mi že je to nesúmerné a nedokonalé. Nehladám imitácie kde sa štetcom dofarbí štruktára a farba aby to vyzeralo ako betón. Chcela by som naozajstný betón. Je takéto niečo vôbec možné? Pretože mám milión fotografií kde takáto podlaha je a pritom už mesiac neviem nikoho nájsť kto by to vedel spraviť :-| ďakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?