Dobrý deň
Potreboval by som poradiť, ideálne od niekoho, kto má podobnú skúsenosť alebo je od fachu. V októbri minulého roku som si dal úplne rekonštruovať parketovú podlahu aj s vyrovnaním podkladu. Parkety boli lakované lakom Murexin. Majster mi povedal, že nábytok môžem položiť a podlahy používať už od tretieho dňa po lakovaní. Keďže však lak (zrejme) nebol dobre vytvrdnutý vzniklo veľa rýh a škrabancov. Všade na internete aj v brožúre pre daný lak však uvádzajú, že naplno sa môže začať používať az po 8 až 10 dňoch. Majster uznal, že to bola ich chyba a podlahu mi nedávno prelakovali novou vrstvou. Zatiaľ iba jednu izbu, keďže som si nemohol dovoliť vypratať celý byt. Po uschnutí laku však po celej miestnosti ostali malé hrčky a akoby zalakované vlasy/chlpy. Majster povedal, že nečistotu pred lakovaním povysávali a že prach vždy nejaký napadá, že tomu sa nedá vyhnúť a že tie hrčky postupne zmiznú, ako sa bude podlaha používať. Mne sa to lae nezdá. Myslíte, že to tak bude? Druhá miestnosť, ktorá ešte nebola znovulakovaná má parketové vlysy úplne hladké. Aj na fotkách z októbra, kedy som mu tú podlahu fotil, aby som mu ukázal tie ryhy to vyzerá, že po lakovaní tam žiadne hrčky neboli.
Táto novonalakovaná je drsná a po celej miesnosti sú tie hrčky, lak bol vraj použitý ten istý Prikladám aj foto. Máte niekto podobnú skúsenosť? Je pravda, že sa tie hrčky "schodia"? Ďakujem za každú radu, lebo začínam byť zúfalý. Na jednej strane sa nechcem stále sťažovať hoci je majster veľmi ústretový, no na druhej strane, utopil som v tom už extrémne veľa peňazí a chcel by som to mať urobené, čo najlepšie. Keby to aj bola chyba lakovania a majster by to opäť uznal, myslíte, že ďalšie lakovanie by parketám už neublížilo?
@bronn1982 No to mas veru nekvalitne spravene ale ja tam ziadne parkety nevidim.Daj na to plavacku alebo drevenu podlahu lebo to mas skaredo spracene skoda tvojich penazi lebo ked ti to chodi opravovat tak asi zakazdymsi pyta peniaze alebo sa mylim.
@abobo Byvam vo vedlajsej izbe, tuto som vypratal s tym, ze po par tyzdnoch, ked sa tato spravi, tak urobim druhu a tu vypracem. Parketar tvrdil, ze to predtym po bruseni povysaval, ale nechapem preco je tam tolko tych bodiek a vlasov v tom laku. Tvrdil, ze sa to schodi casom, ale nezda sa mi to.
@bambula626 No, ja sa v tom az tak nevyznam, ale ta ista firma to robila kamaratovej rodine a urobili to pekne a pouzili lak. Neviem, v com je olej lepsi.