Hodí sa k svetlej dlažbe tmavá špárovačka?

Profilova fotka
Ahojte, rada by som vedela váš názor na tieto dve otázky: - hodí sa k svetlej (béžovej) dlažbe 33x33 cm tmavšia špárovačka (hnedá) ? Niekto mi poradil, že je to tak lepšie. Ide o chodbu, kuchyňu. - aký máte názor na pokládku dlažby - diagonálne alebo rovno ... alebo má niekto iný nápad ;-) ?
Odpovedať
Profilova fotka
nieee, urcite nie!!!!!!! daj v odtieni dlazby :) naozaj, to by si mala ako past na oko..ja som uz zazila vysparavanie tmavej sparovky z podlahy, neodporucam... vazne :)
Odpovedať
ahoj, tak my na byte mame len tmavu sparovacku, v predsieni taka bleda dlazka, sivy mramor ako keby a siva sparovacka. A v kuchyni mame bledu kremovu dlazku a tiez sivu sparovacku. Som spokojna. BLede sparovacky, aspon co som zazila u druhych, tak zmenili farbu, hlavne biela. Nasa je stale rovnaka a nemusim ju drhnut, len klasicky dlazku mopom. A vyzera to normalne, ja som o bledej sparovacke ani neuvazovala. A v kupelni mame dlazku diagonalne, ale kvoli tomu, ze su hrozne krive steny, inak by sme dali rovno. Ale to je vec vkusu, asi co sa komu paci.....
Odpovedať
yennn, určite nie tmavú. Pôsobí to v bledej dlažbe rušivo a strakato. Podľa mňa by bola najlepšia vo farbe dlažby, alebo neutrálna sivá.Ja by som dlažbu dávala určite rovno.
Odpovedať
ahoj, k bezovej dlazbe kludne mozes dat sparovacku sivu. My mame v kupelni hnedu dlazbu a aj k tomu sme si dali sivu sparovacku, je to lepsia na udrzbu ako hneda. Videla som uz aj bielu dlazbu s tmavozelenou sparovkou, na mna to posobilo rusivo. Ak mate krive steny, tak by som dlazbu dala diagonalne ;-)
Odpovedať
-tmava šparovačka podla mna teoreticky v podstate može byt, ale je to dost ošemetné, musíš sa dobre trafiť tym tmavym odtienom aby to bolo zladene so zvyškom miestnosti, inak to bude velmi "kričať" ..tmave šparovačky vyzeraju ako vzorka temer vždy svetlejšie a jemnejšie ako sú potom v reáli... -so šikmo položenou dlažbou je viac prace pri pokladaní (presne rezanie dlaždic) a vačšia spotreba materiálu, musíš na to dohliadnuť, aby sa nestalo to, čo mne kedysi- milí obkladači- jednoducho sa im nechcelo rezať, tak okraje diagonalneho obkladu dali rovno 8-( ... zatiaľ čo šparovačkou vo farbe dlažby sa nemá čo pokaziť... ale fakt, ked steny nie su presné, je to lepšie... videla som taku kupelnu, kde sa v jednom rohu začalo rovno pokladať a v druhom rohu bola stena tak krivá, že tam už bol pridaný cca 1cm široký pásik a vyzeralo to otrasne... tam fakt mali dat radšej šikmu dlažbu... a diagonalna dlažba priestor trochu oživi a zdynamizuje, a aj v malych priestoroch vyzerá dobre...
Odpovedať
urcite nie tmavsiu sparovacku ako je dlazba. diagonalne ulozenie je pracnejsie ale krajsie a pri tych krivych stenach asi jedina najestetickejsia moznost...
Odpovedať
Vsetko je samozrejme vec nazoru a vkusu, jedine co z praktickeho hladiska neodporucam je biela sparovka, ako tu uz bolo spomenute, hrozne sa spini, najma ak to ma byt v predsieni, kde sa asi bude chodit aj v topankach, a v kuchyni, kde sem - tam predsa len nieco spadne na zem ci rozleje sa .... "Vzor" alebo sposob pokladky dlazby zalezi tiez od vkusu a hlavne asi aj od sikovnosti toho kto ju bude klast. Vseobecne, najjednoduchsi sposob je "rovno", a je pri tom aj najmenej odpadu.Ale to chce perfektne rovne steny, na tomto sposobe strasne vidno akukolvek nerovnost. Aby sa rozdiely a krive steny "zamaskovali", pouziva sa diagonalne kladenie, co je asi najnarocnejsie, a tiez je tu dost odpadu (nepouzitelnych odrezkov). Kompromisom moze byt kladenie akoby "do vazby", kde jednotlive rady idu rovne, ale kazdy dalsi rad je o polovicu dlazdice (alebo iny kusok) posunuty, vid obrazok. Ak si zvolis pozunutie o presnu polovicu a dlazba je bez nejakeho narocneho vzoru, takze nezalezi ako su jednotlive dlazdice navzajom otocene, zuzitkujes takmer kazdy odrezok, a tento sposob zvladne polozit aj amater. Z.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte, po precitani vasich komentov som ostala dost v rozpolozeni, lebo my sme planovali bielu dlazbu a grafitovu sparovacku :-N no bolo by to v kuchyni a jedalni, ktora je tiez bielo cierna ;-) myslite, ze je to gycove?
Odpovedať
co sa tyka kladenia dlazby- ja osobne som urcite za diagonalne, pride mi to nadcasovejsie a zaujimavejsie. ale je to vec vkusu samozrejme.
Odpovedať
Profilova fotka
Nieje to gýčové .
Odpovedať
tmavsiu ano ale nie uplne sytu farbu, pretoze rovnako ako sa svetla uspini, tak tmava zosvetlie, ale nie je to tak haklive ako svetle.
Odpovedať
diagonalne by som ja osobne nechcela. a sparovka je asi lepsia ton v tone, alebo si dajte ked tam bezfarebnu. tmava by mohla byt zaujimava pri bielej dlazbe, ale zas nemusi to zle vyzerat. bezova dlazba a tmavo hneda sparovka. bolo by to dobre vidiet nazivo. len potom aby ste aj nabytok mali vo farbe sparovky. aby to nebolo zas moc farieb. a pre "babala" - urcite to bude super. nebude to gycove.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Ahojte chcel by som sa spýtať zháňam 20 ks približne takej hnedej ako je na foto . Neviete mi poradiť kde by som ju zohnal . Viem že som odbočil od témy nehnevajte sa na mňa.ja mám niečo takéto . Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?