EPS v podlahe - sadne alebo nie

Zdravim ,chcem sa opytat ci pri skladbe: -zaklaodva doska -lepenka -separacna folia -EPS 12cm -separacna forlia -podlahove kurenie vodne -anhydrit -dlazba Dojde k sadnutiu celej podlahy. Cital som ze moze az o 1 cm lebo samozrejme je anhydrit aj dlazba od steny dilatovana a krasne to sklzne. Pytam sa preto ze ak dam sokliky z dlazby po obvode a nahodou to klesne aj ked iba o par mm co pocitam ze asi ano.. oddeli sa mi aj ten soklik na stene od dlazby a co potom vysekavat a nalepit na novo. Dakujem
Odpovedať
1
2
Stalo sa mi to na niektorych miestach, mam tam 1-2mm medzeru, akoby soklik v lufte :) - chystam sa vtom mieste vyskrabat skarovku a vyskarovat este raz a bude dobre...
Odpovedať
@jolaus100 pises, ze sa pytas, ale vyzera to, ze nam oznamujes hotovu vec... co vlastne chces vediet?
Odpovedať
@komofei aky EPS si daval do podlahy?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som daval EPS100 a nikde nic nesadlo..
Odpovedať
@komofei neviem ci je stastne davas sparovku medzi podlahu a soklik nakolko je tato oddilatovana cize volna vzhladom na steny a moze a aj pracuje, vzdy ti to pukne. @jolaus100 nemalo by to sadat, ak sa ti da skus porozmyslat a plastovom sokliku z list na podlahu nejakej neutralnej farby, je to niekedy asi lespie a lahsie ako kachlickovy. Viacerim som to videl je to v pohode.
Odpovedať
@gashtaan ci je to tak ako sa pytam naozaj alebo je to fama
Odpovedať
@gashtaan este len budem davat a mam tam dat ISOVER 100S (dobry / zly) ?
Odpovedať
@sysell nad tym plastovy som rozmyslal ale aj tak ked sadne (ak vobec - toto fak neviem ci je pravda) tak aj tak bude potom medzera medzi podlahou a plastovym soklikom, nie ?
Odpovedať
@jolaus100 ja mam EPS150 a nic mi nesadlo, ale kopec ludi ma EPS100 a tiez v pohode... pokial sa nieco nepokazi pri pokladke toho polystyrenu alebo sa nepouzije zla systemova doska pod poter, nemalo by to sadnut.
Odpovedať
Daval som EPS 100S polyform v hrubkach 7+4cm .... vecer to skusim doma odfotit .... a mozno tu sparu ani nebudem "presparovavat" skarovkou ale mozno dakym flexi tmelom alebo nieco co najdem v takej farbe... hlavne aby tam nezatekalo pri umyvani, a aby to posobilo esteticky... neberiem to nijako strasne, jedna sa len o chodbu.
Odpovedať
@jolaus100 keby nahodou sadlo, co nesadne, listu lahko posunies nejaky mm dole
Odpovedať
@sysell Ahoj, píšeš že nie je dobre dávať špárovku medzi podlahu a sokel. Ak chcem napr. v práčovni dávať obklad na stenu do výšky 1,2m tak ako to napojiť? Tiež tam dať tú plastovú lištu? Vieš mi dať na ňu link?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan v akej hrubke tu 150tku mas ? -co myslys pod systemova doska pod poter ?
Odpovedať
teraz ma napadla aj varianta ze sokel z kachlicky dam ale nebudem sparovat a po nejakom case (rok) tu medzeru podlaha - sokle vyplnim iba silikonom - nebolo by to tiez riesenie ? Lebo ano do obyvacky v pohode lastova ale kupelna wc a chdoba - kvoli ovde musim dat aj kachlickovy soklik -samozrejme pod dlazbou vrohoch bude napelpen este rohova hydorizolacia a ta vy sa pripadnym sadnutim pretrhla tiez..
Odpovedať
@jolaus100 15cm... niektore systemove dosky na kurenie maju na spodnej strane mriezku o hrubke az niekolkych mm, ten sa zdeformuje raz-dva, nechapem co tym vyrobca sleduje.
Odpovedať
@gashtaan jasne chapem, no mne to vraj budu robit (co zatial viem a neviem ci to je spravne alebo nie) bez podlozky ale na EPS pojde folia a trubky sa budu pripichovat takymi U sponkami do EPS a cele sa to potom iba zaleje - neviem ci to pripichovanie je OK
Odpovedať
@gashtaan cize OK mas 15cm 150s v podahe na tom dlazbu a nesadlo nic ? mozem byt kludny ? :)
Odpovedať
@kajo873 ja neviem co je dobre, len logika hovori ze podlaha je v podstate na polystyrene volna, moze sa roztahovat, na to je tam ta dilatacia a ked tam das pevnu sparovacku tak ti tam vznikne takmer isto puklinka, do spojov sa dava skor silikon, ten je pruzny.
Odpovedať
@jolaus100 @kajo873 Ja mam tiez 150s v hrubke 20cm (8+8+4) a nesadlo nic, chcel som davat 100s ale za rovnaku cenu som zohnal 150s, tak preto. Sokle sa sparovali silikonom. Taktiez dlazba/obklad v kupelni a WC. Kedze je tam podlahove kurenie, tak sa ani neodporuca sparovat to klasickou sparovackou. Ved preto aj vyrabaju silikony vo vsetkych odtienoch ako sparovacku.
Odpovedať
@danculd a v kupelni a tam kde moze byt voda si daval na poter tie rohove hydroizlacne pasy ? lebo tiez to moze pri sadnuti prasknut a izolaica uz neizoluje
Odpovedať
@danculd Takže do špáry silikón. Je na to nejaký presne určený typ? Môže tam byť aj akrylátový tmel?
Odpovedať
@kajo873 Akrylatovy tmel neni silikon, neni to to iste, okrem toho tie sa nerobia v tolkych farbach, kup silikon presne vo farbe sparovaky nech to nebije do oka
Odpovedať
@sysell Viem čo je čo. Ja len keby ma náhodou napadlo tam dať akryl :D .. takže silikon. Dík
Odpovedať
@kajo873 hlavne to okolo vsetko negazrcaj ked to budes prsom roztlacat :) na viditelnmych miestach kde to ma byt ozaj pekne dfavam radsej maliarsku pasku a potom otrhnem
Odpovedať
@kajo873 žiadnu lištu tam nedavaj to je maximalny grc a samezrejme ani ziadny ucel to neplní. kup si silikon ten tam daj .Podla farby sparovky kupis aj k nej ten isty odtien silikon. :)
Odpovedať
@danculd ale ked hovoris o sparovacke so silikonom pri podlahovom kureni tak iba sokel a podlaha - vsade inde klasicka, nie ? To aj v kupelni myslim, co tiez spominas iba prechod podlaha stena ide silikon ?
Odpovedať
@jolaus100 Ano, len prechod. Vsade inde klasicka.
Odpovedať
@fotox3 Samozrejme, hydroizolacia (PCI Lastogum) isla vsade pod obklad a dlazbu a okolo rohov hydroizolacne pasy (tiez nieco od PCI - nejaky elastic - len neviem ako sa to presne volalo). Pas sa aplikoval s miernym zvlnenim (nechala sa tam mierna vola kvoli pripadnemu sadnutiu) a potom sa to cele pretrelo Lastogum-om. Pas aj lastogum je przuzny, takze je zabezpecena ochrana pred roztrhnutim. Tak to bolo napisane aj v technickom liste. Inak najvacsie sadnutie prebehne este pocas zretia poteru (minimalne 4 tyzdne) a to este nemozete pokladat dlazbu, a neskor to nie je az take kriticke.
Odpovedať
Preto sa sokel tmeli silikonom, rohy anhydritu trocha sadnu
Odpovedať
@fotox3 Jo, uz som to nasiel, paska sa volala PCI Pecitape.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?