Dodržanie dilatácie pri podlahovke

Ahojte.Potrebujem súrne poradiť.Keď ste ukladali laminátovú podlahu do domu tak v akej vzdialenosti ste dodržali dilatáciu? Lebo my máme laminátovú od KAINDL 8 mm a na návode je napísané, že sa musí dodržať dilatácia každých 8 metrov (to je max) Lenže u nás v dome máme tak, že smerom od obývačky ide chodba do ostaných izieb a ked chceme aby plávačka bola spolu tak to vychádza viac ako 8 metrov. Nechceme umiestniť podlahovú lištu niekde v strede chodby,vsak ako to bude vyzerat. Musí sa aj v takomto prípade dodržať tá dilatácia?ja len kvoli tomu aby po čase ked zacne pracovať plávačka aby sa nám to nejako nepokrivilo.Máte niekto s tým skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@dani0609 Noooo veď ak Ti to tak vyjde, tak daj lištu ako keby prahovú do dverí. A máš po starostiach. Najväčší problém je, že ak plávajúca podlaha nemá kam dilatovať, tak sa dokáže normálne Vzduť a urobiť aj 30 cm vysoký hrb v strede miestnosti. Videl som na vlastné oči. Ale to tí "majstri" nedodržali dilatačnú medzierku od steny a normálne to kládli až po stenu. Tak to bola paráda... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dani0609 skus dat podorys, ak je to naozaj len obdlznik, nemusel by to byt problem. Ak nie, videl som uz fakt pekne kopce :). Na druhej strane potom to staci na spravnom mieste narezat a vlozit tu dilataciu.
Odpovedať
@leonardom, @majkoj ok nejako to vymyslíme.nerád by som mal kopce v dome :)
Odpovedať
aj u nas polozili az ku stene a podlaha sa vydula, nemohol som ju dostat z popod omietky co sa tak zaryla :-D a to bola laminatka neviem co by to spravilo keby ta podlaha bola drevena :D
Odpovedať
mne sa ztiez na jednej laminat doske podrali ju dat moc natesno tak sa zacala podlaha vyduvat tak som to potom pri stene odpilil niecim ako je v teleshopingu ten renovator len od inej znacky / fajn vec na taketo prkoticny lebo inak to mas problem odrezat flexa vychzda prilis daleko rez od steny a dalkom sa mi nechcelo sa sr*t
Odpovedať
@johnyfly1no my budeme dávať od steny asi tak na cca 1 cm, toho sa neobávam, že by to vydulo,ale musim nejako vymyslieť tú chodbu aby som tam nemusel dávať prechodovú lištu.
Odpovedať
@dani0609 u mna to iste, vychadza mi ze podlaha bude o meter v kuse dlhsia ako je povolene ale snad to vydrzi, ak nie rozrezem a dam listu :) a ja budem davat od stien minimalne 1,5cm ale tak ja mam drevenu podlahu :)
Odpovedať
@jahnyfly1 no vsak aj u nas vychádza že prekročime o cca 1,5 metra. no asi aj my to tak urobime :-) . sanz to bude ok. ;-)
Odpovedať
@dani0609 ja by som to riskol, my mame v byte vsade podlahy bez prerusenie prahmi, na dlzku je to cca 11-12m, je to tak 10r a ziaden problem, je to drevena podlaha, dole dve vrstvy makke drevo, hore naslapna vrstva buk, je to zo Zarnovice, rozmer cca 2400x220mm. Myslim, ze vydutie viac hrozi v novostavbach, pripadne tam, kde nie su rovnake teploty, alebo podlahove kurenie.
Odpovedať
@stowasser no lenže mi dávame laminát.podlahu KAINDL 0,8 mm a je to v novostavbe a práveže máme podlahové kúrenie cez celú obyvačku a ide to aj cez tú celú chodbu kde by mala byť urobená tá dilatácia. tiež tam máme dĺžku cca 10 metrov. tak teda radšej dať to prerušenie?
Odpovedať
@dani0609 my sme plavacku davali zhruba pred 2 mi mesiacmi. Tiez mame obyvacku spojenu s chodbou, na to navazuju dalsie izby. Dilatacie sme nedavali, je tam v kuse polozenych cca 12 m na dlzku. Ukladali sme 1-1,5 cm od steny, nedavali sme hned listy dookola a sledovali sme, co sa deje....Plavacka podla pocasia a vlhkosti vzduchu " plava " ako sa jej zachce. Niekde sa nalepila velmi blizko steny, tam sme ju viac vypilili a takto to sledujeme uz dva mesiace. Zda sa, ze uz sme okraje upravili podla jej pohybu, takze si myslim, ze by to malo byt OK. Cakame na dvere a potom budeme davat listy dookola. Mame laminatovu podlahu od Tarkett. V pripade, ze by to vyzeralo zle s plavanim podlahy, budeme nuteni urobit dilataciu medzi izbami prepilenim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?