Dilatacne skary pod lepenou podlahou

ahojte, vo velkej miestnosti (50m2) by som chcela mat nalepenu korkovu podlahu. Podlahove vykurovanie v tejto miestnosti bude mat 4 okruhy, a tak budu v potere 2 diletacne skary (na kriz), ktore rozdelia miestnost na 4 casti. Akym sposobom najlepsie nalepit korkovu podlahu na zem? Viete mi poradit iny sposob, ako skary v podlahe s predelovacou listou? Existuje nejaka elasticka paska, ktora prelepi skaru a cez nu sa vyleje nivelizacna hmota, cim by som dostala jeden celok? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Naco elasticka paska ked nivelak nebude elasticky a praskne
Odpovedať
@pericolosa dilatacne skary je nutne pri vylievani nivelaku dodrzat.
Odpovedať
@gashtaan to hej ale ako potom s podlahou??moze sa nalepit v celku alebo sa tiez musia dodrzat tie spary?
Odpovedať
@pericolosa Ved to napisal jasne, dilatacne spary musis zachovat. Ake cez ne prelepis podlahu, tak tato s velkou pravdepodobnostou praskne.
Odpovedať
@danculd chapem dlalzbu ze praskne...ale ak mas podlahu,ktorá ma tiez svoju elasticitu??tiez praskne?
Odpovedať
@pericolosa ake siroke su tie skary?
Odpovedať
Podlaharov sa treba opýtať, nám lepili sice drevo, použilo sa nejake elastické lepidlo, diletacie máme iba pri prahoch v betone nikde inde v izbách nie je. Odstup sme kvoli roztahovaniu dreva nechávali v podlahe po krajoch izby a dali na to lišty. Ale môže to byť iný prípad. Neverím ale že riešenie nie je v tejto dobe iné ako robit po podlahovej krytine diletacie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@pericolosa treba napenetrovat cele podlahu a nalepit celoplosne na lepidlo vhodne na korok /odporucam UZIN/ pri celoplosnom lepeni staci dodrzat dilatacne skary iba po krajoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?