Dilatácia poteru

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ľudí čo majú skúsenosti s dilatáciami, či je v poriadku, že ľavá strana dilatačného pásu je pri stúpnutí ohybná, jednoducho povedané ovážim sa a poter viem pár milimetrov zatlačiť dovnútra. Žeby bol polystyrén zle osadený? Chceme dávať dlažbu 120x60 - či to nebude robiť problémy. Za každú odpoveď a radu vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@1joz v mieste kde poter praskol by mala byt narezana kontraktacna skara , ktora pri schnuti betonu zabezpeci kontrolovane uvolnenie pnutia . Mozno je v tomto mieste namiesto toho vlozeny dilatacny penovy pas . Pokial je to tak , tak ta prasklina v dvernom otvore je presne tam , kde ma byt . Problem je v deformacii podlahovej platne , ktora sa vplyvom rychleho anerovnomerneho vyschnutia povrchu prehla . Pokial je radovo v par mm a proces nepokracuje nie je to v dverach problem , pred pokladkou podlahy sa to brebrusi . Pokial je to viac a deformacia sa zvacsuje , pripadne je aj v inych castiach podlahovej plochy je potrebne proces nerovnomerneho vysusovania poteru co najskor zastavit - urcite v takom pripade co najskor kontaktujte dodavatela poteru .
Odpovedať
Ďakujem pekne za odpoveď, čo sa týka nerovnosti tá tam nieje, teda aspoň zatiaľ, ak by sa to zmenilo a nastala by tam nerovnosť určite kontaktujem firmu ktorá poter robila, zľakol som sa hlavne “pérovania”, keďže pri väčšej záťaži nohou viem pár mm ohýbať dovnútra poteru.
Odpovedať
Profilova fotka
@1joz este premerajte 2m latou prelozenou kolmo cez dverny otvor ci nedoslo k priehybu oboch platni na 2m dlzke a zdvihnutiu koncov , ktore su potom relativne v rovnakej vyske ale platna ma konci tendenciu hybat sa pri zatazovani z hora
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?