Čo na podlahu s podlahovým kúrením?

Čo by ste dali na podlahu keď je podlahové kúrenie?Keramickú dlažbu,laminátovú podlahu alebo drevené parkety? Viete kde sú pekné keramické dlažby?
Odpovedať
1
2
Ahoj ,ja som si dal na podlahu keramicku dlažbu drevenu parkety mi neodporučali a laminatovu podlahu mam v spalni a v deckych izbach ,ale dlažba je naj. vodič tepla a ked sa nahreje aj dlho drži ,dlažbu som kupoval cez e-shop www.rasub.sk kukni tam maju myslim naj ceny :-)a užasny výber
Odpovedať
Určite by som volila lesklý gres :-) Teda aj ho budem voliť :-D
Odpovedať
Profilova fotka
na podlahove topeni urcite dlazbu. Zalezi take do jake mistnosti to mas. Pokud to kuchyne ci koupelny tak bych nevahala, pokud do jinych mistnosti tak tam spis plovoucku nebo lino
Odpovedať
Profilova fotka
akýkolvek material ktorý dokáže akumulovať teplo, podľa typu miestnosti. určite nie plávajúce podlahy
Odpovedať
Profilova fotka
nejsem odbornik,.. ale dlazba je pry nejlepsi,... budeme mit taky podlahove topeni, ale dlazba se mi davat nechce napr do obyvaku,... takze tam bude asi lino. na podlahove vytapeni pry nepatri drevo ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ak chces usetrit na kureni urcite naj je dlazba, ale pocitaj s tym ze od aprila do oktobra to budes mat studene az hroza a pojde z toho chlad aj ked budes sediet v jedalni ci v obyvke - perfektne na reumu v starobe. Mame dlazbu a po 4 rokoch sme na nu polozili laminat. Rozdiel v spotrebe nieje cca o 50€/rok . zato "teplejsie" plazenie deti po dlazke mi to stoji. Na dlazbe mali rucky a nozky studene az hroza.
Odpovedať
Profilova fotka
laminát mi príde tiež veľmi studený..to by museli byť ozaj drevené parkety, aby som pocítila ten teplotný rozdiel, respektíve asi najteplejší je korok, no ten sa mi ani nepáči, ani nie je vhodný na podlahové kúrenie..
Odpovedať
my máme v celom dome drevenú podlahu - dubovú, našťastie som sa nenechala od nikoho odhovoriť 8-) Teraz keď ku nám príde návšteva, ktorá má doma laminát alebo dlažbu, tak sú hotoví z toho aké je to u nás príjemné a ľutujú, že nedali aj oni drevenú podlahu. Sme maximálne spokojní :-) hlavne naše nožičky :-D
Odpovedať
laminat je vlastne drevotrieska potiahnuta tenkou vrstvou laminatu,velky rozdiel v teplote povrchovej nieje.Laminat prepusta viac tepla-je tensi ako drevo.Ale drevo je drevo-najlepsia podlaha aka existuje podla mna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, teraz uz sa vyraba korok ako plavacka. Ten bez problemov moze ist aj na podlahove kurenie. Na oznaceni od vyrobcu su uvedene aj vsetky jeho tepelne hodnoty pre podlahove kurenie. My mame v detskych a v spalni korok a nelutujem, hoci na zaciatku pri rozhodovani som tiez mala problem s dizajnom. Moja predstava o korku bola len o tom, co vyzera ako pomlety stupel do flese, ale navsteva u predajcu ma dostala. Nakoniec sme zvolili biely korok a vyzera to celkom fajn. Inak mali tam dekory od vymyslu sveta, dokonca korkove plavacky s drevennou dyhou (presne to co je na vrchu drevennej plavacky) alebo aj s kozou.
Odpovedať
@fatra ahoj a je to teplejsie ako plavajuca podlaha? hodis prosim link odkial ste to brali?
Odpovedať
Článok sa načítava...
my dávame práve v celom dome podlahové kúrenie (teplovodné), a na prízemi budú všade dlažby (brali sme od fy Rašub) a v izbách na poschodí dávame drevené parkety-KAHRS Linnea-tie sú na podlahovku špeciálne tenšie než bežné drevené, a majú výborný prestup tepla..a teraz (do konca roka 2010) má Kahrs na niektoré parkety výborné akcie, takže my berieme napríklad Orech z tej série Linnea za cenu cca 34€/m2 s DPH
Odpovedať
Ahoj, brali sme korok od Korok Jelinek, www.korok.sk. Boli sme maximalne spokojni. V ostatnych izbach mame drevo a tu nam poradili dat pod neho taku tenku korkovu rolu ako izolaciu miesto tej beznej umelej, co sa po case aj tak scvrkne. S tym korkom je aj tato drevenna plavacka tichsia a hlavne prijemne teplejsia. Korok je suverenne najteplejsia podlaha (mame korok, drevo s korkovou izolaciou a dlazbu). Tiez nam poradili si tu korkovu plavacku po polozeni este raz pretriet lakom, koli dlhsej zivotnosti a funguje , mame ju 4 roky a stale je rovnaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
gres je dobra volba radšej menšie rozmery ale pozrite niečo nove čo sa robi aj nove kupelne kamenna dyha a kamenny koberec robime kuchyne chodby delene s inymi materialmy ale nove kupelne bez obkladov plus kamenne tapety
Odpovedať
Gres
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj, prave riesim bielu korkovu podlahu do detskej izby verzus drevenu podlahu tiez bledu. Trochu sa obavam, ci pri 2 malych chalanoch je toto dobra volba. Vidim, ze Vy ju mate uz 5 rokov, tak by som velmi ocenila nejake postrehy. :-) Ako sa udrzuje, resp. ked ju treba vycistit je to asi narocnejsie ako laminat... Moji chalani obcas aj popisu zem, ale laminat vydrzi vsetko a je lahko umyvatelny. Budem vdacna za vsetky tipy. @fatra
Odpovedať
v byte sme mali dlazdu a lamino, teraz v dome mame skoro vsade lepeny vinyl. Vynil vyhrava na celej ciare...
Odpovedať
v byte máme linoleum a pocitovo sa nám zdá najpríjemnejší. V dome budeme mať podlahovku, takže dáme lino a do kuchyne, wc , chodby a kúpeľne dáme dlažbu.
Odpovedať
@realistanr a kde ste, prosím ťa, kupovali vinyl? Ďakujem.
Odpovedať
@jakubkoadamko tu: http://www.zakdesign.sk/ okrem podlahy sme tam kupovali aj dvere..vsetko s montazou, spokojnost
Odpovedať
a co tak vinylovu podlahu?
Odpovedať
Ahojte chcem sa spýtať keď ukladáme laminátovu podlahu teba nechať aj fugy od steny keď je podlahové kurenie
Odpovedať
@baba2 Fugy treba vzdy aj ked neni podlahove, pozri si navody, videa youtube ...
Odpovedať
ziadne reakcie na tu korkovu podlahu? mna to tiez velmi zaujima, tiez riesim otazku co dat do kuchyne prepojenej s obyvackou. Dlazba sa mi zda byt studena, do obyvacky v ziadnom pripade nie. Oslovil ma korok od firmy Egger - zaklikavaci system. mate niekto s tym skusenost? Dakujem za reakcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@susanni Problematika vhodnej podlahy na podlahové vykurovanie sa v tu uvedených príspevkoch zovšeobecňovaním značne zjednodušuje . Pri posudzovaní vhodnej podlahy na podlahové vykurovanie je potrebné vziať do úvahy spoločne všetky nasledovné faktory : - dĺžka vykurovacej sezóny a tepelné straty objektu - projektantom navrhnutá skladba podláh - systém pokládky finálnej podlahy - tepelný odpor samotnej podlahy / určite neplatí pravidlo čím tenšia tým menší tepelný odpor / = rýchlosť prestupu tepla - akumulačná schopnosť podlahy - povrchová štruktúra podlahoviny / hladký povrch , štrukturovaný reliéfový povrch , .... / - od toho sa odvýja aj plocha , ktorou sa chodidlo dotýka samotnej podlahy a tým rýchlosť odvádzania tepla z chodidla a k vašej otázke ku korkovej podlaha dolu prikladám jeden ilustratívny obrázok / ten reprezentuje stav kedy sa pod podlahou nekúri = v našich podmienkach a pri zateplenom dome min. 7 mesiacov /, ktorý problematiku ,, teploty ,, podlahy vystihuje veľmi jednoducho . Pri korkových podlahách ale treba brať do úvahy aj ich slabinu a tou je odolnosť voči odderu . Ale nie všetko naj je možné skombinovať do jedného výrobku
Odpovedať
@parkett_mann kde by na tom obrazku bola vinylova podlaha?
Odpovedať
Profilova fotka
@ultrarecall vinylov a materialov kombinovanych s vinylovou vrstvou je cela rada a ich vlastnosti sa roznia. Ale pokial by sa ich termoreakcie spriemerovali, tak by boli velmi podobne drevu.
Odpovedať
Profilova fotka
@parkett_mann vedeli by ste aka je odolnost voci oderu pri vinyle ( lepenom alebo click clack systeme). Neviem sa rozhodnut medzi vinylom a laminatom. Do celeho domu pojde jedna podlaha, okrem kupelne, toalety a predsiene. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah Výrobcovia vinylových podláh vyrábajú výrobky rônych oderuvzdorných tried . Každý výrobok má svoju presnú oderuvzdornú triedu , ktorej označenie a zaradenie musí zodpovedať Európskej norme záväznej pre všetkých výrobcov . . Priamo na výrobku a v jeho technickej špecifikácii je uvedená trieda oderuvzdornosti . Pre bytové priestory AC3/23 alebo AC3/31 pre komerčné priestory AC4/32 resp. 41 pre vysokonamáhané priestory AC5/33 resp. 42 . Pri niektorých výrobkoch a výrobcoch je číselné označenie nahradené tzv. piktogramom = postavičky a domy - viac a presné info nájdete priamo na mojej stránke . Je teda potrebné osloviť priamo dodávateľa vinylovej podlahy , pre ktorú ste sa rozhodla a on Vám presnú informáciu o výrobku určite dodá .
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?