Aky pristroj si mam pozicat na odstranenie skrabancov od psa na drevenych parketach moderneho tvaru?

byt prenajimame, samozrejme najomnici sa nespravaju ako k svojmu, chcela by som odstranit škrabance, pripadne podla narocnosti prebrusit cele casti. aky pristroj by bol na to najlepsi? nechcem to dat spravit firme, lebo investicia sa nevrati, bohuzial najomnici si v rozpore so zmluvou vodia zvierata, ktore škrabu, takze sa to neoplati vela investovat. (jeden najomnik mi tvrdil, ze pes tam "nebyva" len je tam na navsteve🙂)
Odpovedať
Vymenit najomnikov a z depozitu im odratat sumu na odstranenie skrabancov. Ak by chceli velmi zostat tak na ich naklady odstranit skrabance a dat im sancu bez zvierat.
Odpovedať
@denkatn Brúsku na parkety, napr. aj z OBI: https://www.obi.sk/pozicovna/elektric... plus brúsku na okraje podláh: https://www.obi.sk/pozicovna/rucne-na... Celé to potom prelakovať, alebo iba natrieť olejom na parkety.
Odpovedať
@chrobak7 no ono sa to lahsie povie ako urobi ...to su celkom hlboke skrabance, to nieje len tak ... vymenit alebo im to proste odratat a nechat ich tam, dalsim najomnikom to urcite vadit nebude ... zbytocne sa tym zatazovat, maximalne lokalne trosku zbrusit tie sede miesta a mimo poskusat nejaky lak alebo pod a iba to pretriet je to zbytocny boj s veternym mlynom ...
Odpovedať
Profilova fotka
Prebrusit, natriet, nalakovat a najomnikov sa cim skor zbavit. Alebo este lepsie by to bolo spravit v opacnom poradi.
Odpovedať
@denkatn celkom by ma zaujimalo ako toto vzniklo, lebo to mi nepride ako zo psa. To mate parkety v kuchyni inak?
Odpovedať
@igor256 ano, to bol taky holobyt v novostabe, ze vsade boli taketo parkety drevene citlive a my sme sa rozhodli kde dat kuchynu. tak ano nemuseli tam byt tie parkety. ale kym sme tam my byvali niekolko rokov mala som tam taky kuchynsky koberec ze zospodu guma a viem tak fungovat, ale najomnici su najomnici, oni nie su taki opatrni, koberec sa asi zodral, vyhodili... a kludne asi rozliali a nechali rozliate a este aj pes tam bol na navsteve, on tam oficialne nebyval, ale neoficialne tam travil dost casu podla stavu parkiet...
Odpovedať
@denkatn presne ako napísal @igor256 minimálne polovica tých "škrabancov" na foto nemajú pôvod u psa. V rodine mali tiež tieto parkety a časom vyzeralo podobne, otázka je za koľko rokov vznikli tieto, rodine to bolo nejakých 15 rokov. Takto vyzerali najmä na rôznych exponovaných miestach presne ako kuchyňa, pracovný stôl. Veľa týchto poškodení je skôr "tlakových" než vrýpnutí od pazúra psa.
Odpovedať
dakujem za rady, prebrusili sme tei miesta, ale do farby laku sa neda trafit, tmave flaky zostali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?