Akú podložku pod laminátovú plávajúcu podlahu

Ahojte, akú podložku použiť pod laminátovú plávajúcu podlahu v novostavbe pri skladbe podlahy: - podkladný betón - HI - fólia - tepelná izolácia - parozábrana - poter Na podlahe sú max. 2 - 3 mm nerovnosti, dôležitý je pre mňa akustický komfort aby nikde nič nevŕzgalo, nepraskalo. Predajca mi ponúkol mirelon v hrúbkach 1 - 3 mm alebo ako alternatívu XPS platne hrúbky cca. 5 mm. Aké sú výhody konkétnych materiálov, resp. ktorú podložku zvoliť?
Odpovedať
Co tak hobru 5mm alebo 7mm?
Odpovedať
@user ja mam obycajny mirelon 2mm a pohoda. Nic nevrzga.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali tam kde sme mali kusok nerovnosti z merkury marketu taku zelenu nejaku (to su take dosky, ktore ukladas vedla seba a na to ide podlaha)
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius tiez som o tomto pocul, ze je to velmi dobre riesenie a hlavne cenovo priatelne
Odpovedať
Profilova fotka
@ribissi ano, cena bola OK a je to dostatocne vysoke a pevne a urcite to ma aj tepelnoizolacne vlastnosti, rovnako by pod tym, podlaha nemala praskat atd atd ... teraz premyslam, ci sme na to davali este aj tu klasicku tenku bielu podlozku, no neviem.
Odpovedať
vsak to je ta horba o ktorej som pisal...slovaci na tom pekne zarabaju...ja som ju kupoval v polskom tesine za 1,1e/m2 :) u nas stoji cez 3eura a kdesi na liptove som nasiel 2e za meter tusim...
Odpovedať
a este ps. ta hobra sa neuklada vedla seba ale 45stupnov oproti podlahe aby sa nestalo ze spara podlahy pojde cez sparu hobry..ale da sa to spravit aj ked sa vedla seba ukladaju cikcakato :)
Odpovedať
@all Vo finále použijem podložku tvorenú XPS platňami v kombinácii s parozábranou. Zvolil som laminátovú plávajúcu podlahu s v drážkami. Otázka: použiť pravidelnú väzbu, tzn. prvý rad začínam s celou a druhý rad s polovičnou doskou, alebo nepravidelnú väzbu odrezok z prvého radu použijem na zčiatok druhého atď. Ktorá varianta je esteticky vhodnejšia pri v-drážke?
Odpovedať
@dulius a kolko ta to v mm vyslo? dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ako vychadza cenovo ta podlozka z MM?
Odpovedať
Profilova fotka
@carodejka008 @terezinka555 MM 4mm 69centov kus rozmer 0.59x0.79m 5,5mm 79centov za kus aktualne ceny, volal som kamosovi do MM v SNV
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zohnal Arbiton 6mm (a dalsi krat 5,5) za 1E/meter...da sa aj drahsie samozrejme :-) nic ine nedavam pod podlahy iba toto, tych par E navyse za to stoji
Odpovedať
Článok sa načítava...
@y2k mozno blba otazka, nevyznam sa :) ale Arbiton je hobra alebo co to je? a odkial?
Odpovedať
Profilova fotka
@carodejka008: Arbiton je vyrobca, je to XPS Napriklad tu, da sa aj lacnejsie: http://www.parkety-podlahy-dvere.sk/p...
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius ved to je super cena
Odpovedať
hlavna vec ze hore sa bavili o hobre a zrazu XPS :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?