Ako zvacsit medzeru medzi laminatovou plavackou a stenou ?

Zdravim, laminatova plavacka (10mm) nam dost praskala, ked boli velke tepla, teraz za posledne chladne dni sa to vyrazne zlepsilo. Preto si myslim, ze treba zvacsit dilatacne spary pri stenach. Ma niekto navod, ako par mm z kraja urezat, aby sa nemusela plavacka rozoberat ? Nejaky vhodny nastroj, ako napriklad priama bruska atd. Dik
Odpovedať
@jarosujo Asi taketo ? https://gartech.sk/pilove-kotuce/748-...
Odpovedať
@jarosujo ved daj dole listy a pozri to, nech si to len "nemyslis". A ked uz to budes musiet rezat, tak najlepsie niecim takymto: http://www.blackanddecker.co.uk/produ...
Odpovedať
@jarosujo jednoznacne bruska/pila s kotucom ;-) ja ked som skracoval v garazi dosku o par cm tak som to riesil bruskou.. len ja som mal lahke drevo a skoro sa mi zvnietilo pri tom pileni a teple :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo pozicat ,alebo zavolat niekoho s ponornou pilou https://www.123shop.cz/images/product... nejakymmi oscilacnymi bruskami si neviem predstavit narezat niekolko metrov podlahy...
Odpovedať
Všetko záleží či je tá plávajúca po celom obvode natesno pri stene alebo nie. Skôr sa prikláňam k tomu že je len miestami pri stene. Vtedy je najlepšia vec demontovať obvodové lišty a širokým ostrým, najlepšie novým dlatom na drevo odseknúť tie časti ktoré vadia, tak, aby si mal dilatačku od 6mm do max 10mm. Neviem si predstaviť čo budeš robiť ako to máš na tesno po celom obvode, vtedy sa budeš musieť pohrať s dlatom viac. Zatiaľ som nenašiel, nevidel nepočul o stroji, ktorý ti odreže 3-4mm podlahy tesne od steny.
Odpovedať
@gashtaan poradil najlepsie. Ja som to robil presne tymto (cca. 40m podlahy): http://hobby.idnes.cz/video-multifunk... a islo to uplne luxusne, do dvoch hodin hotovo aj so zhodenim a nahodenim list. Ani to nerobi velky neporiadok. @ollegs @richard71 @martin106 @17juraj17 Kua chlapi, vy mu radite kladivom na muchy. Okruznou pilou to tak akurat podpali :-).
Odpovedať
Aj ja si myslim, ze daka oscilacka by na to v pohode stacila. Ale zhodil som par list a vsade medzera cca. 1 cm. Tak rezat este viac asi nema vyznam.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo je tam medzera? tak potom by som veru nerezal to viac.. 1 cm je podla mna fajn.
Odpovedať
@jarosujo nuz ako som hovoril, mysliet si niekedy nestaci, treba pozriet :)
Odpovedať
@ollegs poslal som tu link na taky stroj, ktory odreze aj 3-4mm podlahy tesne od steny... rozsir si obzory.
Odpovedať
@ollegs Dlátom na plávačku??? To nemyslíš vážne...nepoviem že potrebuješ "odfiknúť" 1-2cm kde nemá význam vybrať a rezať nástrojom..Ale napr.po obvode 16-20m??? Veď sa narobíš ako kôň a výsledok je aký...Konce "ohlodané" hoci viem že to ide pod lištu... Ja som raz kúpil mini kotúč na drevo 50mm priemer otvor 8mm..Dal som do toho 8mm skrutku dĺžka 60mm a do vŕtačky...20m som mal za 1/2hodinu pekne zrezané,nakoľko majster dal veľmi tesne pri stenu plávačku a bol problém...Teraz som si aj ja zakúpil oscilačný multifunkčný stroj a mám pokoj...Neviem si ho vynachváliť...Je to kópia Bosch /na batérie/ ale všetky plátky /rezanie,vypilovanie/ sú Bosch a tak nemám problém odrezať 8mm oceľový šrób...Používal som ho na vypilovanie obdĺžnikových,štvorcových otvorov a tiež pri inštalácií kuchynskej linky...Nepotrebuješ linku prácne odťahovať ale vypíliš to na mieste...Keby som ho nemal, tak na takú prácu by som si ho požičal ;-) ale ho mám a využívam ho dosť pri prerábke bytu... :-)
Odpovedať
@danculd Keď máš k tomu odsávanie tak ani nevieš že si pílil... ;-) :-N :-N :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 Rezal alebo robil si s oscilačným náradím???? Na ponornú pílu na túto prácu môžeš kľudne zabudnúť...Neviem si predstaviť prácu s ňou pri stene...Konce Ti aj tak nedopíli, aj keby si sa potrhal...Ponorná píla je skvelá ak je plávačka vonku na stojane a potrebuješ plávačku skrátiť... ;-)
Odpovedať
@jarosujo Laminátovú podlahu pri stene som skracoval špicatým krátkym nožom (popri lište a čiare). Na dvakrát to bolo prerezané. Ešte sa mi pozdáva uhlová brúska s pílovým kotúčom, len to treba robiť opatrne. Tá vibračná delta brúska sa hodí na menšie úpravy a zrejme je to pracné tak isto ako s dlátom.
Odpovedať
@viktor811 Vibračná delta brúska nie je na vypilovanie...myslím si že na brúsenie...oscilačná je aj na brúsenie ako aj na vypilovanie...môžme skúsiť ako sa Ty nadrieš s dlátom a ako sa ja nadriem s oscilačnou vypilovačkou dám do pľacu origo Škotske whisky...Berieš???? :-D
Odpovedať
@technik007 Isteže si viac oddýchnem pri dláte ako pri vibračnej brúske (ber s tvojím vysvetlením)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 nie nerobil. nepotrebujem robit aby som vedel porovnat vykon ponornej pily a oscilacnej... pozri si ten link co som poslal..presne na to je ta ponorna pila. Ak mas parkety vonku na skracovanie nepotrebujes ponornu pilu, staci ti obycajna kotucova ci priamociara...
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd neviem co by mal podpalit, pilou.. samozrejme musi mat kotuc vhodny na danu pracu...
Odpovedať
@richard71 Ja sa sTebou predsa nebavím o výkone...ja som Ti napísal že s Tvojou verziou nedopíliš plávačku do kútov..ja áno bez problémov ;-)
Odpovedať
@viktor811 Tak kľudne rob s dlátom aj naďalej...nepotrebujem trieskať do plávačky.. :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?