Ako znížiť jednotlivé schody v dome?

Profilova fotka
Chceli by sme v dome prerobiť schody - znížiť jednotlivé schody, lebo máme ich veľmi vysoké. Norma je 18 cm a my máme niektoré až 21,5 cm. Máte niekto skúsenosti s takouto prerábkou schodov? Ci je lepsie cele schody zburat a urobit nanovo, alebo ci sa daju nejako schody vyfrezovat? Co je lepsie?
Odpovedať
Profilova fotka
lespie keby si sem dala foto.je tu jedno riesenie co ma napada.od vrchu by ste zacali prisalovavat schod po schode na taku mieru ako potrebujete a zabetonovat. problem je len v tom ze na spodku vam vniknu 1 az 2 nove schody.ak sa tam zmestia takto by sa to dalo.to je bezbolestne.ale do burania by sa mi nechcelo... Pri prvych schodoch od vrchu by som este pouzil nivelak lebo je tam mala hrubka ale dalej to bude v pohode uz betonom.popripade dovrtat trochu zeleza.
Odpovedať
Profilova fotka
inak norma vyšky je 165-175mm, širky stupna 230mm a dlžka stupna 630mm. tie schody bude treba asi zburat pretoze zmenou poctu stupnou sa meni uhol aj pôdoris schodiska.
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyy do albumu som pridala fotky schodiska. Neviem, ci sa daju pridat tie fotky aj do tohto fora. Schodisko je do tvaru U. Na spodok nemozeme pridat schody, lebo tam pre ne nemame miesto. Jedine kde by sme mohli pridat schody su 2 stvorcove stupienky. Len potom budeme musiet prvych 5 schodov nejakym sposobom znizit. A na schody by sme chceli potom dat drevene stupnice. @philos je viem, ze norma schodu je menej ako 18 cm, myslela som tym ze maximalne 18 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@philos ale uhol bude len lepsi a nie horsi nie? @gumkacka1 ano na tych stvorcoch by sa to dalo spravit ale co so spodnym dielom schodiska?ak nechces burat tak tomu jednemu schodu na spodku sa nevyhnes.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?