Ako vyrovnať nerovnosti v podlahe typu rigidur?

zdravim vsetkych, ake su moznosti vyrovnania nerovnosti pri suchych podlahach typu rigidur? ide o to, ze pri spojoch tych sadrovych dosiek su niekde aj niekolkomilimetrove skoky. planujeme tam davat vinylove podlahy (asi click, lepene budu predpokladam este viac kopirovat pripadne nedokonalosti).
Odpovedať
Koľko je to niekoľko milimetrove? 4-7mm. Riešil by som to nivelakom, pripadne prebrusenim. Ale hlavne by som reklamoval u majstrov ktorým sa to podarilo. Ak sa jedná o 1-2mm daj hrubšiu vrstvu peny.
Odpovedať
dakujem, su na to nejake specialne nivelaky, alebo sa tam moze naliat aj klasicky na betonove podlahy?
Odpovedať
@qweqwe a je ten podklad vobec stabilny? Spoje tych dosiek by mali byt lepene, ale s takymi odskokmi asi tazko... ak sa to prehyba, nivelak to nevyriesi.
Odpovedať
To robila firma ? Ak ano reklamovat. Doma som do kuchyne robil z rigiduru podlahu. Tie dosky isli na seba na kriz, boli lepene a este spolu zoskrutkovane. Tak si neviem predstavit odskoky medzi doskami niekolko mm.
Odpovedať
prepacte ze pisem az teraz, boli sme par dni mimo. posielam zopar fotiek. odskoky su tak do 3 mm. niektore dosky ide trochu stlacit, niektore nie. neviem ci to pojde reklamovat, je to trochu komplikovane. skor to bude tak, ze si to musime opravit sami.
Odpovedať
myslite, ze je dobry napad pouzit nivello quattro na tie rigidurove dosky?
Odpovedať
@qweqwe ako som uz pisal, nebol.
Odpovedať
@qweqwe ako pisali hore tak dosky idu krizom cez seba su lepene a zosrubovane do kopy...vybrat ich a opravit podsyp a nanovo polozit zlepit a zosktrutkovat do kopy
Odpovedať
@gashtaan @fugas20 dik za odpovede. to prehybanie na par miestach poriesime skrutkami, teraz su tam dost nariedko. plus tam este dame nejaky tmel medzi spary. pod rigidurom su osb dosky, takze podsyp tam nejde. ide nam teraz o to, ci teoreticky je mozne pouzit kombinaciu ridigur + nivello quattro. toto je v technickom liste: Samonivelizačná stierka na vyrovnanie nerovností podkladových sadrových aj cementových poterov v rozsahu od 1 mm do 20 mm alebo je lepsie tych zopar nerovnosti radsej vybrusit? na par miestach trosku trcia este aj skrutky, ale tie snad pojde dotiahnut. chceli by sme tam dat lepeny vinyl, takze potrebujeme cim rovnejsiu plochu.
Odpovedať
@qweqwe tie skrutky trcia, lebo sa vytrhli kvoli tomu, ze dosky nie su ulozene na rovnej ploche. Tenka vrstva nivelaku to nezachrani, a uz vobec nie ked samotna podlaha bude lepeny vinyl - ten ziadne zatazenie neprenesie na vacsiu plochu. Bud to cele rozoberete teraz a urobite poriadne, ale potom, ked do toho vrazite zbytocne dalsie peniaze...
Odpovedať
@gashtaan a pod osb doskami mate co?
Odpovedať
@fugas20 su tam dalsie osb dosky, je to na poschodi :) ako ono to mozno trochu zvelicujeme, tie nerovnosti ani prehybanie nie je nic dramaticke. stale som ale nedostala odpoved na povodnu otazku - ktory typ nivelaku je vhodny na rigidur? nivello quattro je ok? pripadne sa to zvykne riesit iba brusenim? napriklad ak su na par miestach su ulomene rohy rigiduru (1-2 cm), ako sa to ma spravne opravit?? menit kvoli tomu celu dosku asi nie je najefektivnejsie riesenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@qweqwe vyhadzat to vsetko a na beton vyliat nivilacku...ja by som to obrusil nivilacka popraska....ked chcete lepit vinyl tak prebrusit
Odpovedať
@qweqwe ked uz si nedas povedat, poobzeral by som sa skor po specialnych nivelakoch s vlaknami, napr. http://www.chemos.sk/podlahove-system... Len lacne ako Nivello Quattro to nebude.
Odpovedať
@qweqwe http://objednaj.murexin.sk/eshop/nive... https://www.weber-terranova.cz/podlah...
Odpovedať
dakujem za rady. beton tam nie je. je tam niekolko vrstiev rozneho zlozenia, elektricke folie, aj nejake cetrisove dosky, folie a tak.
Odpovedať
este rozmyslame, ze by teoreticky slo dat dole len tu vrchnu vrstvu rigiduru, to je 2 cm. a namiesto neho tam nieco v hrubke 2-2.5 cm naliat, je to lepsi napad? 2 cm klasickeho nivelaku? alebo beton, anhydrid, nieco ine?
Odpovedať
@qweqwe Cementovy poter musi mat minimalne 5cm, anhydrit minimalne 3,5cm. A 2cm nivelaku je zase strasne vela, a nivelak hlavne nesluzi ako nosna vrstva, takze ak sa to pri chodeni teraz prehyba, tak sa urcite rozsype. No a hlavne ak na to chcete davat vinylove podlahy, tak potrebujete perfektne rovny povrch, inak to bude vyzerat hrozne.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd tak ja lutujem vinylovu podlahu, dali sme click a aj ked sa vyrovnavalo je citit nerovnosti hlavne v detskej, ked boli velke odskoky a teraz co manzel nasrany lebo to robil on a o prerabke nechce pocut len neviem ci mi daka firma bude ochotna ak je to vobec mozne rozobrat to co tam je, vyrovnat to a napojit na zbytok bytu alebo sa zmierit s tym, ze tam budem dalsich xy rokov citit nerovnosti ]-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
my sme nakoniec dali nivelak - chemos elastic, na to lepeny vinyl a zatial vsetko ok :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?