Ako upraviť pôvodné parkety na moderný dizajn?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa opytat na moznosti renovacie a povrchovej upravy povodnych parkiet. Povodne "stromcekovo" ulozene parkety sa mi vizualne vobec nepacia, pripadaju mi nemoderne a nijako mi nepasuju dizajnovo do moderneho interieru. (Aj ked som videla zopar peknych modernych interierov s parketami, stale mi tie parkety vadia, posobi to na mna rusivo) Na druhej strane si uvedomujem vyhody a hodnotu drevenej podlahy v porovnani s umelou plavajucou podlahou. Ako by sa dali parkety upravit okrem prebrusenia a nalakovania? Citala som niekde o tzv "staining" alebo metode farebenho tonovania dreva, ale neviem k tomu najst vela informacii. Da sa tato metoda pouzit aj pri parketach? Chcela by som totiz svetlu, az bielu podlahu. Je mozne vybrusit parkety az na surove drevo a potom ich trebars natriet bielou farbou a prelakovat? Prosim o info ak ma niekto skusenosti. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nikto nic?
Odpovedať
Profilova fotka
@monika9349 ahoj konkretnu radu ti najlepsie poskytne odborne ale naozaj odborne studio s parketami, alebo firma co robi renovacie parkiet. nepises ake mas drevo, ale v zasade sa drevene parkety daju jednak povyberat a zlozit inak ako je tzv rybia kost - alebo stromcek, nejde to jedine v pripade ze su nalepene do teru - ako to mame my. potom sa daju ulozit do tzv palubovky - taky ten vzor ako je na plavajucej a takisto sa daju vybrusit a vybielit specialnou chemikaliou - nazov ani zlozenie neviem - prelakovat a hotovo. ale toto je velmi laicke vysvetlenie ;-)
Odpovedať
Ja sa chystám teraz na renováciu parkiet, niekedy o dva týždne mi má prísť chlapík a pozrieť sa na ne - susedovi ich spravil úplne úžasne. Ja nechcem bieliť, ale naopak tmaviť, aby to vyzeralo skoro ako orech...dám vedieť :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?