Ako poriešiť 1,5cm schodik po vyliati Adhydritu

Anonymný autor
Autor diskusie
Zdravim vas stavbary. Chcel by som poradiť s niečim. Prednedavnom nam bol robení Adhydrid. Len pri merani rovnosti bolo zistene ze polka chodby a dve izby ktore nasleduju po chodbe musia mať o 1,5cm viac poteru ako v ostatných miestnostiach. Tak tam zalozily prepašku a v tej oblasti zaliali viac poterom. Teraz tam vznikol 1,5cm zub a chcel by som nejaku radu ako to spraviť aby to pri pokladke podlahovej krytini nebolo vidno. Za každu radu ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Zdravim vas stavbary. Chcel by som poradiť s nieč…
Museli mať prečo o 1,5cm viac? Vychádzala malá výška? A to nevedeli dať všade o 1,5cm viac? To máte v codbe v strede predel vysoký 1,5cm? Napíšte firmu čo to robila :) Ešte rada ako to opraviť: v miestnostiach kde je nižšie podlaha dajte hrubsiu dlazbu a dorovnajte lepidlom a kde je vyssia dajte kompozitnu podlahu co ma 3mm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Najskôr asi zopakovať ZŠ.... Sorry, anonymný autor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

úplne identický problém som vyriešil takto. Tiež je tam schovaný rozdiel nively asi 1.5 cm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

úplne identický problém som vyriešil takto. Tiež…
@zicher uf.. aspoň si špáry mohol dodržať. Toto je také cigánske....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@zicher uf.. aspoň si špáry mohol dodržať. Toto j…
@paracetamol123 netušíš čo komentuješ. to je rustikalna dlažba ktorá ma krivé špáry umyselne.
Odpovedať

@paracetamol123 netušíš čo komentuješ. to je rust…
@zicher yellow vs. red....
Odpovedať

@zicher yellow vs. red....
@paracetamol123 a ty si kompletný? Ja som nezačínal niekde v strede na chodbe.. Ja som začínal tam, kde si udržím čo najmenej odpadu, na najrovnejšej stene, ktorá je v zornom poli. V strede som sa stretol s dvomi plochami a prepjil tým kolmým pásom. Ćo som tú strednú obkladačku mal natiahnuť na šírku uhlopriečky? Zamysli sa nad tým, čo si napísal.
Odpovedať

@paracetamol123 a ty si kompletný? Ja som nezačín…
@zicher tých 6ks dlažby sa dalo pekne narezať. Ale tak keď sa ti to páči, nieje o čom... Kompletný som.
Odpovedať

@zicher tých 6ks dlažby sa dalo pekne narezať. Al…
@paracetamol123 vážne? no tak sa predveď, ako by si to ty spojil. Kosá dlažba v strede musí byť tak, ako vyšla, inak by som rozbil prechod vstupnej haly, s chodbou a tiež celú kuchyňu. Ako by si to ty narezal?
Odpovedať

@paracetamol123 vážne? no tak sa predveď, ako by …
@zicher normálne by som dodržal špáry a smer ukladania.
Odpovedať

@zicher normálne by som dodržal špáry a smer ukla…
@paracetamol123 tak sa zamysli, ako by si ohol kosú obkladačku, ked máš spojiť dve nievely s rozdielom 1,5 cm. Koso ju nijako nemôžeš spojiť, lebo ohnúť sa nedá. Potrebuješ ju rozrezať kolmo voči zlomu. A to sa nedá dosiahnuť kosým ukladaním. Na prechod potrebuješ kolmý rez. A kedže sme všade chceli kosú dlažbu, tak spojiť dve nively a podržať spáry je absolútne nemožné. Odhliadnuc od toho, že pohľadová stena pri vstupe na chodbe a tiež stena pod okomu v kuchyni sú na očiach a dorábať odrezkami sme to v žiadnom prípade nechceli. Takže z toho jednoducho vychádza, že niekde sme tie roviny spojiť museli a najvhodnejšie miesto bolo tam, kde sa nám spájajú dve nively. Na úzkej chodbe, ktorá je najmenej na očiach. . A ide to iba tak, že obklad poližíš kolmo voči ploche s rozdielnou nivelou.. Vieš, mudruje sa veľmi ľahko... Museli tam byť dva rezy, aby si spojil šikminou dve nively. A to vyriešili tie stedové kolmé dlaždice. Technicky sa to inak nedá. Preto som sem dal nápad, ako to ide. Inak by tam musel byť schod.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Škoda, že sa nedalo všade o 1,5cm viac a bola by rovina. Aká tam bude podlaha?
Odpovedať

@paracetamol123 tak sa zamysli, ako by si ohol ko…
@zicher dlažba sa dá rezať. Je na to taká mašinka... A ak hento je obklad, ako píšeš, amen tma.
Odpovedať

@zicher dlažba sa dá rezať. Je na to taká mašinka…
@paracetamol123 Vieš čo, úplná strata času.. Si presne to, ako sa voláš, len vo forme čípku.. A tam aj patríš. Mudruješ namiesto rád a honíš si ego. Ja nie som tu pre teba, ale pre toho, kto si pýtal radu.. V tomto vlákne si prišiel ponížiť zakladateľa témy a zaplietol si sa niekde, kde si možno ani nechcel byť. A nechytaj ma za slovíčka, ked sám vidíš, že je to gress.. A ak to nevidíš, tak sa ani nezapájaj do témy a choď tam, kde paracetamolový čípok patrí.
Odpovedať

@paracetamol123 Vieš čo, úplná strata času.. Si p…
@zicher amen.
Odpovedať
Profilova fotka

@paracetamol123 Vieš čo, úplná strata času.. Si p…
@zicher to nič nemení na veci, že je to hrozné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od marsdm:

Škoda, že sa nedalo všade o 1,5cm viac a bola by …
@marsdm nedalo sa, keďže máme HST a ostala tam minimalna rezerva na podlahu aby to bolo v rovine s prahom HST
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Najskôr asi zopakovať ZŠ.... Sorry, anonymný auto…
@paracetamol123 prosím riešte to o čom tu pišem nie moju gramatiku. Ak k tomu nemáte čo napísať tak sa zdržte prosim komentov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@paracetamol123 prosím riešte to o čom tu pišem n…
Máš možnosť ten zub zarovnat na nejakej dĺžke? Je to na chodbe? Myslím, že ak je cca 1.5 metra dĺžky, tak by sa to dalo zatiahnuť lepidlom bez problémov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?