Ako by ste vyriešili špáry?

Ahojte, mám taký problém, ako vyriešiť to, čo sme pokazili :D. Prerábali sme dom, ako " A je to! ", to znamená, že sme najprv osadili dvere so zárubňami a potom robili podlahu. Vedeli sme, že je to hlúposť, ale potrebovali sme niektoré dvere, aby do spální už prach až tak neprenikal a neťahalo z povaly. Vynechali sme pod zárubňami miesto pre 8 cm parkety plus fólia a izolácia, že sa pod zárubne pekne vsunieme parkety. Kúpili sme laminátové podlahy V-čkové a tie nám podlahár nevedel vsunúť pod zárubne, že sa to proste nedá. Chceli sme pred Vianocami dokončiť tieto práce, tak sme to nechali tak. Lišty sme zatiaľ nedávali. Plánujeme ich robiť tento týždeň. Prosím máte niekto dáky nápad, ako tie škáry schovať? Lišty okolo dverí sa nedávajú, bolo by to asi blbé. A použiť len silikón...to bude strašne škaredé. Poraďte mi, ak viete. Ďakujem
Odpovedať
1
2
@linlex002 Zacistit hrany, vyrezat presne kusky , vlozit a vytmelit . Nebude to uzasne ale nebude to tak kricat. Ono vsetko bude lepsie ako sucasny stav ;-) Idealne vymenit cele kusy podlahy.
Odpovedať
Zhodit zarubne a prerobit podlahu. Vsetko ostatne bude vyzerat naozaj ako "A je to!". Tam nic ine nevymyslite.
Odpovedať
Profilova fotka
Môžeš tam dať drevený prah, ktorý bude mať výrez na tie obložky a zvyšok dotmeliť. treba si ho dať urobiť na mieru u nejakého najbližšieho stolára. Môžeš ho namoriť na farbu podlahy alebo len nalakovať resp. natrieť na bielo tak ako je zárubňa poprípade tak aby sa ti hodil do interiéru k nábytku. Vidím, že pod dverami je medzera. Neviem čo máš z druhej strany resp. o koľko sú dvere vyššie od podlahy. Treba to vidieť naživo a pomerať. Ak by si chcela prekryť aj tú medzeru od obložiek k podlahe môžeš tam dať aj nejakú jemnú dekoračnú kryciu lištu s malou oblinkou. Všetko bude pracné a veľa toho nenašpekuluješ ale nič v zlom len si myslím, že podlahár to mohol urobiť aj presnejšie aj keby to nedokázal podsunúť.
Odpovedať
@linlex002 toto robil podlahar? Dopadlo to podobne, ako ked nam montoval kuchynsku linku "majster", ktory bol den pred tym podlahar. Ved to je otrasne :) (nedalo mi, prepac)
Odpovedať
ach boze - to kto vam podlahu robil? asi by som to tiez riesil tak ze by som presne kusky tam povkladal, to je take najjednoduchsie riesenie a myslim ze aj celkom efektivne, aj ked myslim ze nikdy to nebude vyzera bezchybne, ale stale lepsie akoby to malo zostat takto
Odpovedať
@linlex002 No mne sa to "objavilo" ako mi pokladali dlažbu... Dovtedy som ich nepustil domov kým zo neprerobili a pekne krásne zabrúsili výstupy tak aby to pekne krylo so zárubňou...Jednu časť zárubne som mohol dať dole, ale druhá zostala na mieste...A ver tomu že sa to "zrazu" dalo dať ako som to požadoval...To vieš, ponáhľali sa ale ja som to nevzdal...S mojou som sa kvôli tomu pohádal, ale aj tak som to nepustil a neskôr mi dala za pravdu...Na Tvojom mieste by som zárubňu pekne vybral, podlahu opravil a máš to ďaleko skôr /časove/ vyriešený problém..aj z estetickej stránke to bude lepšie-krajšie...Tú zárubňu si nevedel alebo sa nedala vybrať pred pokládkou plávačky???..Ináč majster...práca fušerina na n tú... :-( Pri pokládke keby sa trošku s tým vyhral, tak je po probléme...Ja som mu pekne oscilačným multi náradím zapílil ako som ja chcel a on to už len zakladal... Pindal ako chorá vrana, ale som mu povedal, že som mu doteraz nedal FALOŠNÉ E a tak žiadam od neho prácu takú akú si predstavujem ja... A musel to urobiť či sa mu to páčilo alebo nie... V kuchyni som už plávačku dával ja, nakoľko pokládka nebola v cene rekonštrukcie kychyne...ako ani malovanie, pokladka podlahy+lišty. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@linlex002 prepac neodpustim si ale to je cista katastrofa... Ked nechces aby ti prenikal prach mala si si nalepit folie a nie dat dvere, pod ktorymi ti ten prach urcite presiel takisto... na skary sa da zvyknut... Dufam ze ste neprerabali aj strechu systemom - A je to...potom by som sa bal o ine veci ako nejake spary...
Odpovedať
@linlex002 teda takéhoto majstra mať tak ho vieš kam pošlem ]-( máme presne túto podlahu a dá sa aj pekne podsunúť a to sme ju s manželom ukladali sami aj rezať sa dá pekne okolo dverí my sme aj okolo zásuviek rezali keďže v paneláku sú na zemi posledný pás sme odrezávali po dĺžke 2 až 6 cm lebo stena krivá ale sadlo všetko pekne len si to treba premerať a evidentne sa to tomuto "majstrovi" nechcelo ... tu už jedine kúpiť nejaký podlahový akrylový tmel a vytmeliť aby to tak nebolo vidno problém ale bude nájsť podobný odtieň my sme okolo stupačkových rúr nakoniec farebným silikónom tých pár mm dotmelili ...
Odpovedať
.... podlahár povedal, že sa to nedá ??? No dúfam, že to máte aspoň zadarmo. Lebo za tamto by som mu vyplatil odhadom tak možno 100 rán bičom.
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa už zárubne nedajú dať dole tak by som to asi riešil tak, že by som renovátorom spílil spodok zarubne aby som pod nu vedel vsunúť plavačku a špáru vytmelil..zhora by to bolo na pohlad omnoho lepšie
Odpovedať
@pripad001 ..a nakoniec ho kopnúť...spredu asi vieš kde....kde to najviac u mužov bolí ;-)
Odpovedať
@richard71 ale to naserie človeka že za to aj zoberie plácu, tak ako keby sa nechumelilo...veď ako prvé Favority zn. DoDo...Dodělej doma... ]-( Že ho to ani neštve...no ako píšeš katastrofa ]-( ]-( ]-( skrátka napísané práca na grc... :-N :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak ja naivná som si myslela, že sa to fakt nedá. Toĺko som sa mu prosila, či to inak nejde...krajšie, a on sa na mňa pozeral ako na blbú, že či to fakt nechápem. Ešte som sa cítila ja blbo. Môj muž je tiež naivný, uveril keď mu hovoril, źe to inak nejde. Som sklamaná. A inak fólia sa dávala pod parkety. Niečo vymyslím. Dajú sa ešte tie parkety vybrať pri zárubni a dať ich nanovo?
Odpovedať
@technik007 tie zárubne nám montovali asi 3 mesiace pred tým ako podlahu. Ani ma nenapadlo vybrať už finálne urobené zárubne, keđ sme za to aj platili. Čo ti poviem, horor. Keď sa človek do toho nerozumie, oklamú ho kde sa dá. Podlaha je krivá, aj steny, takže pri každých dverách je iný rozdiel. My sme si mysleli, źe sa to vsunie a hotovo.
Odpovedať
@pripad001 jasné, že si pýtal peniaze 😢, nie veĺa, no chceli sme to narychlo, tak sme našli len tohto. Tak strašne som sa poučila na tej celej prerábke. Toĺko sme toho " dosrali" s prepáčením. Fakt my dvaja sme nemožný.
Odpovedať
@zuzanale chcela bg som sa spýtať aké máte lišty k tejto podlahe? Lebo mne farebne sedeli len Mdf lišty a k nim mi dodali otrasné konce. Iné so vybrať ani nevedela, proste ss nehodili ani jedny. Chceli sme všetko dokončiť do Vianoc, aby sme sa mohli akože nasťahovať, tak sme to odflákli. Ĺutujem to veĺmi. Skúšam napraviť čo sa dá.
Odpovedať
@linlex002 my sme kupovali v predajni spolu s dlážkou ta je eger ale lišty sú PL výroba :-N cvaknem a hodím ti ... vy máte biele dvere tak aj lišty by sa možno biele hodili záleží aký je zvyšok interiéru ...
Odpovedať
Tak len cez mobil ale hadam vidno je tam vidiet na druhej foto je rezane a na dalsej podsuvane pod zarubnu + spojky ake sa dali dopasovat k liste ....
Odpovedať
@linlex002 na tvojom mieste by som tu podlahu rozobrala a dala si ju polozit znova. Netusim kolko ste za toto platili, ale kedze sa na to mas pozerat najblizsich x rokov, tak by som investovala do novej pokladky. Ak teraz nalepite listy a o rok ti to zacne vadit, tak to bude zlozitejsie prerobit. My sme podlahu menili 2x, mali sme uz zarubne. Najskor nam v jednej malej izbe pokladal podlahu priatel s otcom. Oni to pod zaruben nevsunuli, ale len obrezali lamelu okolo zarubne a vyzera to tak, ako je vidiet na fotke. Fotka je sice rozmazana, fotena len mobilom, ale je vidiet, ze tam nie su ziadne take strasne medzery ako mate vy, snazili sa kopirovat zakrivenie zarubne. Potom nam menili v inych izbach podlahu profesionali, boli sa pozriet pred pokladkou, povedali maximalnu hrubku podlozky aku mozme mat a vsunuli nam lamely pod zarubne. Inac co sa tyka majstrov, tak si treba hladat ludi na zaklade odporucania a ist si pozriet aj ich vyslednu pracu. To ze tvoja kamaratka je s nimi spokojna, neznamena, ze aj ty budes. Nam sa posunuli terminy, mali sme uz vyburanu dlazbu a na pokladku laminatu sme museli cakat takmer mesiac, kedze firma nemala skor termin a inej sme to dat nechceli.
Odpovedať
@linlex002 Podlahar je idiot. Posuvat sa to da velmi tazko, mozno nie mozno hej ale asi skor hej keby sa posnazil. Mne vytiekla nedavno voda z klimy, napuchlo to a musel som vymenit aj pod zarubnou a natlacil som to a sam, keby bola dvaja ludia je to este lespie. Idiot je ale pre to, ze aspon na jednej strane sa to dalo orezat presnesjie a najma tie male kusky tam nemaju co hladat. Je nejaka minimalna dlzka dosky ktora ma byt a nie tam nie tamdokladat tie 12-15 cm kusky. Rozober to a daj spravit niekomu inemu alebo to spravte s muzom, robota na 2 hodiny.
Odpovedať
@zuzanale ďakujem za fotky, tak veru, takto by to malo vyzerať 😃. Neviem či máme tie isté parkety, naše sú dub grenada tuším. A rohy ste nedávali? My musíme kôly krivým stenám. Našla som jednu fotku, kde sú uź hotové lišty. Je to za kuchynskou linkou, tam mi to jedno, či farba sedí. Neviem či je vidieť farby.
Odpovedať
@sysell ten maličký kúsok som tam vložila ja 😂. Skúšala som, ako by to vyzeralo. Myslela som si, že to bude lepšie. Zajtra sa porozprávam s mužom. Nebude nadšený.
Odpovedať
Profilova fotka
@linlex002 treba to rozobrat a popri zarubni vymenit za nove a podsunut pod oblozku a zarubnu,ked sa chce ide to. nedavno som to robil dcere na izbe a islo to v pohode ;-)
Odpovedať
@jana121212 ďakujem za podporu. No u Vás to otec spravil 100 krát krajšie ako u nás platený majster. Normálne mi je do plaču. Bola som rada, že uź nie špina a bordel po prerábke, tak som to nejak neriešila. No teraz sa na to už týźdeň pozerám s inými očami. Fakt sme finišovali, bola som rada, že sa to spravilo, lebo majster čo nám to mal robiť si zlomil nohu a tohto som našla tak narýchlo.
Odpovedať
@matrin1980 đakujem, aspoň mám nádej
Odpovedať
@linlex002 dávali sme aj rohy ;-) názov odtieňa dlážky si už nepamätám ale podla tvojich fotiek to vyzerá na to isté.... pozerám na ten tvoj typ lišty tak tieto u nás už veľmi ťažko zohnať k týmto novým odtieňom ho už nemávajú máme ho v chodbe k inej dlážke čo sa dávala asi 5 rokov dozadu a už vtedy sme brali v jednej predajni dlážku a lišty inde... ten typ lišty čo mám ja by mohli mať v merkury markete skús zobrať kúsok dlážky a ísť mrknúť .... ak budete dlážku rozoberať tak opatrne nech si klik nepolámete....
Odpovedať
@linlex002 nejde len o fen mini pri zarubni ale aj tie dalsie, tak sa to nerobi.
Odpovedať
@linlex002 epoxidovu skarovaciu maltu Kerapoxy vyskusaj, my sme to riesili raz nou. To nie je take zlozite pokial ides podla technologickeho postupu. Po vytvrdnuti je povrch hladky a nenasiakavy, takze sa nemusis bat, ze by ti nasiakla do skar voda alebo ina tekutina
Odpovedať
@jana121212 hlavne aby neboli oproti sebe dve zarubne, lebo takto podlahe uplne zrusili moznost dilatovat.
Odpovedať
@gashtaan nie su, ale hlavne je to mala izba, ma len 8m2 a vsade inde po obvode mame dilatacne skary. Zatial mame podlahu 1,5 roka a nebol s tym problem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?