Zobytnenie podkrovia

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den, riesim zobytnenie podkovia - vsetko sucha vystavba a mam par otazok pre skusenych? 1. Priecky 1x doska SDK (sadrokarton) alebo 2x doska SDK? 2. Sirka profilu na SDK priecky staci 75mm alebo treba 100mm? 3. Aku vypln pouzit do priecok? poprosim konkretny nazov vyrobku 4. Ake typy radiatorov pouzit + znacka? a ako sa zavesi tazky radiator na stenu z SDK?? 5. Podlaha bude realizovana taktiez suchym sposobom, potrebujem od betonoveho poteru sa zdvihnut o 10cm, co tam pouzit? Rozmyslal som sadrovlaknite dosky Fermacell - maju hrubky 25mm, co ale dat pod ne, aby som mal celkovu vysku 10cm? a samozrejme betonovy poter asi nebude uplne v rovine.... 6. Co pouzit na steny a podlahu v kupelni? staci sadrokarton zeleny alebo nejake specialne dosky typu rigistabil? na podlahu moze byt fermacell alebo treba cementovu dosku? je to 80m2, da sa to urobit do stadia holostavby (cize bez zariadenia a dveri) do sumy 15tis? (s tym ze ratajme ze vlna je uz v krove, treba dalej kable, rozvody - elektro+kurenie, sadrokartony, podlahove dosky)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@sousedekovci89 nieco taketo?
@st89 ked som patral po tom ako na to, k tomuto som sa nedopatral. Tak som sa rozhodol tam kde pouzivas UD, pouzit ploche spojky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 ked som patral po tom ako na to, k tomuto s…
@sousedekovci89 lenze ta plocha spojka ma dajme tomu 5mm hruby plech a to zavadzia do priestoru si myslim
Odpovedať

@sousedekovci89 lenze ta plocha spojka ma dajme t…
@st89 mne to sdk pekne okopiroval nevnimal som ze by tam ostal vypukly alebo nieco ked som sadroval.
Odpovedať

@st89 mne to sdk pekne okopiroval nevnimal som ze…
@sousedekovci89 ako si napojil prosím ta kondenzacnu hadicu klimatizácie do odpadového potrubia? Plus nejaký sifón tam treba vraj? Ako si postupoval?
Odpovedať

@sousedekovci89 ako si napojil prosím ta kondenza…
@st89 musis dat sifonik inak ti ces nu pojde smrad do interieru. Ja nijako, kondenz mam zvedeny hadicou nech to vyteka do okapoveho chodnika.
Odpovedať

@st89 musis dat sifonik inak ti ces nu pojde smra…
@sousedekovci89 a ten sifón sa umiestňuje na koniec trasy kde to vteka?
Odpovedať

@sousedekovci89 a ten sifón sa umiestňuje na koni…
@st89 nerealizoval som, takze neviem.
Odpovedať
Môžem pred geberit duofix (ten s nožičkami) predmurovat stenu z pórobetónu hr. 5cm a zároveň ho aj podmurovat pre lepšiu stabilitu? Alebo je to blbosť zbytočná a dat tam iba klasicky 2 tabule zeleného SDK?
Odpovedať

Môžem pred geberit duofix (ten s nožičkami) predm…
@st89 predmurovat ano, ale podmurovat zbytocne ak je spravne ukotveny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
viete mi prosim poradit ako spravne omalovat SDK? 1. nariedit penetrak s vodou a potom nejaka farba primalex dulux bez riedenia? 2. alebo prvy nater redsi s vodou a druhy hustejsi (bez pouzitia penetraku) alebo su nejake ine osvedcene postupy, lebo bolo mi povedane ze moc klzat vodu na SDK nie je spravne Pripadne mi poradte aj s vyberom farby, ci klasika primalex? alebo ist do dulux, helios atd? Dakujem
Odpovedať

viete mi prosim poradit ako spravne omalovat SDK?…
@st89 ja som sdk natieral vzdy tou 2. Ale zas nejako extra riedku farbu som nezarabal iba o nieco malicku ako standardne robim. A riedim farbu vzdy ked mi pridr husta dokonca aj dulux-ky s ktorymi som robil som riedil lebo mali podla mna prilis hustu konzistenciu. S krytim nebol problem, dokonca som prekryval tmavu taku medzi telekom a fialovou duluxkou medovo zltou a absolutne bez problemov akurat som musel dat o vrstvu naviac. Duluxky sa mi pacia maju peknu paletu farieb a robilo sa mi s nimi super. Biela u mna klasika- primalex polar 😁 a je mi jedno co si niektoti myslia o primalexe 😁
Odpovedať

@st89 ja som sdk natieral vzdy tou 2. Ale zas nej…
@sousedekovci89 cize nepenetroval si, bolo mi povedane ze ked nenapenetrujem tak budem mat problem, zaroven ze moc klzat riedenu farbu s vodou nemam na SDK lebo ze to zreaguje so sadrou, tak ja uz neviem fakt...
Odpovedať

@sousedekovci89 cize nepenetroval si, bolo mi pov…
@st89 nepenetroval zatial moje skusenosti niekolkonasobne su ze nie je problem so ziednotenim farby a v pohode stacia 2 vrstvy. Ale na SDK mam takto overeny iba primalex polar. Co sa tyka duluxky, s tou mam skusenosti iba na štuku.
Odpovedať

@st89 nepenetroval zatial moje skusenosti niekolk…
@sousedekovci89 lebo ja osobne tiez nie som za penetraciu, klzat nejaku vodu s roztokom po SDK mi pride somarina, to radsej povysavam steny od prachu, pripadne ich poutieram
Odpovedať

@sousedekovci89 lebo ja osobne tiez nie som za pe…
@st89 ja som sdk vzdy oprasil zmetacikom a az tak natieral
Odpovedať

@st89 ja som sdk vzdy oprasil zmetacikom a az tak…
@sousedekovci89 ano, tiez si myslim ze je to tak lepsie nez namacat tabulu roztokom vody a penetraku
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?