Vlhkosť v podkroví

Ahojte, prosím o radu pri riešení môjho problému. V podkroví v izbách sa mi začali tvoriť malé fliačky z vody - vyskytnú sa vždy po daždi - problém pretrváva iba v jednej izbe v určitom páse v izbe. Škridla vyzerá byť v poriadku, pod ňou je parozábrana s dostatočnou medzerou. Po vyjdení po schodíkoch na povalu som vybral za vrece fúkanej minerálnej izolácie a zistil som, že vlhkosť sa drží na fólii nad sadrokartónom. Nerozumiem, odkiaľ sa v rovnakých miestach berie voda. Ak sú tu nejakí odborníci, ktorí by vedeli poradiť, budem vďačný.
Odpovedať
@refuggio Prvé čo mi napadlo, že tam máte tepelný most, že proste teplá konštrukcia presahuje niekam do priestou povaly ktorá je chladnejšia a vám tam kondenzuje voda. Riešil som tento problém, aj úspešne vyriešil. Ale keď píšete že sa to deje pri daždi, je potom viac pravdepodobné, že vám tečie zo strechy. Skúste si nad to miesto kde je vlhká vata roztiahnuť napríklad kartón z veľkej škatule a pri daždi sledujte či sa na tom kartóne spravia mokré fľaky. Diera v streche nemusí byť nevyhnutne v tom mieste kde vám tečie voda. Kľudne môže byť napríklad prasknutá škridľa o pár radov vyššie a voda steká po strešnej plachte.
Odpovedať
@robo91 Robo, ďakujem za názor. Myslím si, že by to mohol byť takýto problém, len mi je divné že to začalo robiť po 2 rokoch. Ide o novostavbu, doteraz s tým žiadny problém nebol, na streche nikto nebol, škridle vyzerajú byť nepoškodené. Kartón tam môžem skúsiť dať, len viem ho dať iba na kúsok tak ako je tá izolácia na fotke. Len či niečo zistím, je otázne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?