Ukončenie priečok pod parozábranou

Ako ukončiť priečky pod parozábranou v podkroví ? Natiahol som parozábranu v kuse a teraz murujem priečky z tehly 11,5 porotherm. Strop bude sadrokartón , CD na priame závesy , CD cca 5cm od parozábrany. Ako tesne ísť s priečkami k parozábrane , ako to tam ukotviť aby sa fólia nepoškodila ?
Odpovedať
Us je aj sklena vata vlozena?
Odpovedať
@tino2 nijako. Ono to pekne drzi same a sdk to este spevni. Ja som tam nechal medzeru, aby som sa vosiel so vzduchotechnikou... To biele hore krizom cez chodbu nieje preklad, ale elektricky zlab. :-)
Odpovedať
@jojo361 vata je už dnu
Odpovedať
@megdesign len ja vzduchotechniku mať nebudem, a napr mam jednu 5 metrovú stenu , na jednej strane kotvenú k obvodovej stene ale na druhej strane bude v chodbe, po stranách len 10 cm "kominky"na dvere, síce nad dverami je preklad. Ale musím to mať vytiahnuté čo najbližšie k parozábrane- klieštinám, Hore to nikto nekotví ? CD chcem spustiť o cca 5 cm a na priečku hore musím dať UD. Môže byť UD pripevnené zboku skoro až pri hrane tehly ?
Odpovedať
@tino2 presne tak budem kotvit UD aj ja. Vrchna hrana UD na vrchnu hranu priecky. Presne tak, je tam preklad a nad prekladom to zaviazu este tvarnice. Ine by bolo, keby mas tu stenu len volno v priestore...
Odpovedať
@megdesign tak nejak to vyzera @jojo361
Odpovedať
Celkom na hranu kotvit ud nieje bohvieco.skus troska nišie aspon 3cm.ak to chces mat fakt dobre tak mozes tie priecki previazat nejakim mini vencekom ;-)
Odpovedať
@jojo361 no len ako ten veniec tesne pod fóliou spravit ? AKo tam dostanem betón do debnenia ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@tino2 ako si nakoniec dorobil tie priečky,ja mám taký istý problém,hotová izolácia a parozabrana a dokončujeme priečky a neviem ako....
Odpovedať
@ivan1988 priečky asi 2-3 cm pod foliu(teda klieštiny). A medzi klieštiny a priečku som sem tam dal drevené kliníky ( nie nad dvere) . Medzeru som vyplnil tvrdeným nobasilom a pur penou
Odpovedať
@ivan1988 Netreba nič spevňovať. Pre spoj obvodovej a nenosnej priečky môžeš použiť murivovú spojku. Na vyplnenie priestoru medzi priečkou a parozabranou použi izoláciu,ktorá má dobré akustické vlastnosti.
Odpovedať
@blackomt tie spojky su samozrejmost. Ale keď máš priečku dlhú pomaly 5m ? a priečky končiace v šikminách? Ja som pár klinikov pre istotu dal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tino2 @ivan1988 Keď to chceš na takej dĺžke previazať vencom, tak ho správ o 1-2 rady nižšie. Keď si to dobre prerátaš tak sa tehlami dostaneš až ku parozabrane :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?