Strecha a podkrovie

Zdravim chcel som sa spytat kolko by nas cca vyslo zhodenie strechy plus celeho podrovia keby chceme robit beronovu plochu aby mohlo byt obyvane podrovie? Lebo teraz tam je palach. A strechu mame nacenenu na 11tisix len novy plechovs skridla a spevnenie tramov a folie atd atd. Zaujima ma o kolko by to bolo drahsie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od patrik134:

Zdravim chcel som sa spytat kolko by nas cca vysl…
@patrik134 rozumiem správne, že strhnúť celý krov, pomúrnicu, aktiku, podstojkovať stropné trámy, zaarmovať, zašalovať, naliať nový strop, zaarmovať, zašalovať a naliať novú atiku, postaviť krov, položiť strešnú krytinu, zaizolovať, pripraviť kúrenie, sadrokartony-steny, krov, dotiahnuť elektrinu, kúrenie, prípadne vodu odpad do kúpelne, osadiť zárubne, dvere, strešné okná, položiť drevené podlahy,alebo plávačky? priprav si okolo 100tis. alebo čo z toho chceš? dá sa to aj bez betonovej stropnej platne, ked máš dobrý profil strechy nepotrebuješ ani meniť krov. ja som na pôvodnú stropnú podlahu so škvárobetonom položil priečne krížom hranoly- rošt 10x5cm na montážnu penu do roviny a na to som dával drevenú palubovku. Strechu som si nechal zvrchu zatiahnuť paropriepustnou foliou pred položením škridiel a vyrobiť si tam dve strešné okná a na druhú stranu veľký vikier. zaizoloval som si to odspodu už sám. kúrenie vodu, elektrinu a odpady som si nachystal pár rokov vopred, takže dolu v prízemí nebolo treba nič robiť. všetko som si dokončoval svojpomocne. ked nerátam cenu strechy a krytiny- čo som mal na faktúre od stechárov, tak som platil iba za materiál. svoju prácu som nerátal. materiál ma aj s podlahou,izoláciou, sadrokartonom, radiátormi, dverami, skrátka až po poslednú elektrickú zásuvku stál okolo 18 000. ale to by si musel zvádnuť všetko svojpomocne.. v podkroví som vybudoval kompletný trojizbový byt..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som zhodil strechu na dome 10x10m vylial beton postavil plne mury na to ackova strecha. Vznikli dve velke izby obycacka so schodiskom kupelka a wcko. Nakomplet nahotovo a pluc cela fasada nova 59k 7 rokov dozadu. Jedine co robili firmy bola strecha .. tam bola super cena ... poter to tiez som vychytal skvele a fasada. Netusim kolko stoji dnes 30ka porfix no vtedy ma vyslo 1200ks na 4400 a skridla bola 1990
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@patrik134 rozumiem správne, že strhnúť celý krov…
@zicher a neda sa to urobit niako inak bez zhadovania strechy tramou atd? Proste chceme len aby bolo obytne podkrovie ale palach asi moc neudrzi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od patrik134:

@zicher a neda sa to urobit niako inak bez zhadov…
@patrik134 palach je iba obité rákosie s pletivom a natlčené odspoud na stropných hranoloch. Palach nič nedrží.. Všetko držia stropné hranoly. Pokiaľ sú tie dobré, majú dobrý profil a sú zdravé, tak stačí urobiť priečny rošt na povale a rovno ukladať bud OSB, alebo palubovku. Ak nebude vhodná stropná zostava, tak musíš zhodiť strechu, lebo musíš odbiť pomúrnicovú stenu na ktorej je pomúrnicová hrada. Totiž tá betonová doska musí ležať na obvodovom murive. Neviem si celkom predstaviť, ako by si riešil debnenie. Nevidel som tvoju povalu. Či to tak ide, alebo nie, by sa musel vyjadriť niekto stavebne znalý po obhliadke na mieste. Okrem toho, to je obrovský zásah do stavby. To už si pýta projekt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?