Samonosne schodisko

Ahojte, rad by som si dal poradit.Ideme robit samonosne schodisko do podkrovia a najlepsiu ponuku mam na schodisko z cerveneho smreku. Ja to vhodne drevo na samonosne schodisko?
Odpovedať
Ahoj kolko vas vyslo? Aj my sme chceli samonostne... Teraz pojdeme do takehoto.
Odpovedať
@76hindzi z tohto dreva je postavený chodník korunami stromov, myslíš že by mohlo byť problémom pri schodisku? 🙂
Odpovedať
@domix147 No budeme mat nieco ako vy, tiez len rovne,16 schodov za 3200e mame ponuku.Schody zabradlie a hore taka ohrada prodi padu cca 4 bezne metre.
Odpovedať
@sousedekovci89 ja len kvoli tomu ci casom nebudu vrzgat.
Odpovedať
@76hindzi správne nadimenzovaná hrúbka vŕzgať nebude. vŕzgať môžu ešte spoje, ale aj to sa dá vyriešiť (mohutnejšími spojmi či namazaním dotykajúcich sa plôch).
Odpovedať
@domix147 tie vyzerajú veľmi dobre. Plánujete k nim aj nejaké zábradlie alebo budú takto bez neho?
Odpovedať
Profilova fotka
Drevo samotne by ti vrzgat nemalo, ak sa pouzije spravna hrubka, co uz bolo spominane. Treba dat pozor ale na to upevnenie. To mozno casom by bolo treba dotiahnut alebo premazat alebo nieco take.
Odpovedať
samonosne znamena, ze tam nebude ani ziadne zabradlie? to skor nez z vrzgania by som mala strach z toho, aby niekto odtial nespadol.
Odpovedať
@slavka7_7 dom bez zábradlia na schodisku neskolauduješ 🙂 samonosné neznamená bez zábradlia, je to schodisko bez "podmurovky".
Odpovedať
@sousedekovci89 no ale robia sa aj take, ze su vlastne len schody upevnene do steny a nic viac, nie?
Odpovedať
@slavka7_7 áno alebo je schodisko upevnené na spodnej časti a na vrchnej (máme také u rodičov). Každopádne zábradlie od určitej výšky je povinné, takže štandardné schodisko medzi poschodiami v RD bez zábradlia nemôže byť.
Odpovedať
jasné, že môže, a ako to tak sledujem, tak je to aj čoraz viacej populárne. pôsobí potom ten priestor aj takých otvorenejším dojmom, alebo ako by som to pomenoval.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Akurat som to chcel napisat, ze bude problem s kolaudaciou. Ale ak nechcete klasicke zabradlie, volil by som sklenene. Nebude ho vidno, ale bude tam, takze anis kolaudaciou nebude ziadny problem
Odpovedať
@fedor16 ahoj bude mat aj zabradlie... Ktore sa hore toci smerom do prava a bude z neho zabradlie v galerii...
Odpovedať
Zabudla som pridat foto sorry... Nejak takto ale skor chcem len drevene mado + dve nan rovnobezne cierne tyce cierne. Smerom hore
Odpovedať
@76hindzi nam to jedny nacenili za 5000🥴🤦‍♀️aj so zabtadlim.. Takze od tych nebudeme brat... A potom jedny len kovoru konstrukciu za 2300 a dalsi zase len stupnice za 900...no este uvidime co spravime😊
Odpovedať
@fedor16 ale my nebudeme mat take hrube tie bocnice akona tej foto so zabradlim. . Ale ako na tej foto prvej. To musi posobit vzdusne a priehladne...
Odpovedať
@76hindzi Môj, dnes už dávno nebohý dedo, bol od svojej mladosti v regióne vychýreným tesárom. Občas mi vravieval, že "bežným" ľuďom sa krovy a stavebné stolárstvo robilo z bežných drevín - jedľa, smrek, sosna,... No že keď išli robiť napr. krovy židom, tak že títo si vyslovene žiadali všetko iba z červeného smreka (modřín, smrekovec opadavý). Je to to podstatne trvalejšia a tvrdšia drevina, než tie "bežné", no a majster musí mať s ním skúsenosť - červený smrek je náchylný na krútenie
Odpovedať
Mna by zaujimalo, taketo typy schodisk su drahsie ako klasicke?
Odpovedať
A je lepsia volba schody z bukoveho dreva, alebo z cerveneho smreku?Cenovo mi ponukaju bukove o 250 E drahsie.
Odpovedať
uz by som sa videl, ako by som z niecoho taketo spadol 😄
Odpovedať
@domix147 moje riesenie
Odpovedať
@martin25 pekne vymyslene, len nie je to moc strme? sa mi to tak javi z toho prveho obrazku.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 vyzerá to veľmi dobre
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Takže nakoniec máme bukové schody
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?