Podkrovný byt a bodové svetlá

Kupili sme podkrovny byt so znizenymi stropmi a momentalne riesime osvetlenie. velmi by sme chceli bodove svetla nakolko v obyvacej casti chceme svetlami predelit jedalen , obyvacku a aj taku mini chodbu a asi viacero vysiacich svetiel by vyzeralo zle. Narazili sme vsak na problem , ze pod sadrokartonom je parozabranna a izolacia a nie je tam dostatok miesta na bodove svetlo. Druha vec je ze bodaky vyzaruju teplo a mohla by sa z toho zrazat voda nakolko priestor pod strechou je chladny. Vie niekto ako takyto problem riesit? Riesil to niekto z Vas. Budem Vam vdacna za vase rady.
Odpovedať
Bodovky nemusia byť zapustené do sadrokartónu. Dobrý výber je aj medzi prisadenými. Čo sa teploty týka, stačí použiť LEDkové zdroje. Sú drahšie, ale 7 ks 3W má spotrebu ako jedna 20W halogénka a životnosť je neporovnateľne dlhšia.
Odpovedať
@altisid co znamena ze dobry vyber je aj medzi prisadenymi ? Dakujem.
Odpovedať
Prisadené stropné, alebo nástenné bodovky. Prikladám zopár obrázkov
Odpovedať
@Altisid dakujem za info..tieto sme tiez pozerali ale po pravde nie je to riesenie ktore by nam vyhovovalo. Skor by som potrebovala zisit ako to riesit ak chceme realne bodovky - zapustene. Ci tam je nejaka realna moznost.
Odpovedať
Mozete pouzit klasicke ramy na bodove svetla a namiesto klasickych ziaroviek pouzit LED ziarovky. Maju nizku spotrebu a zohreju sa na cca 40°. Napajane su cez 230V. Druha moznost je pouzit LED bodove svietidla ake je napr. na prilozenom obrazku. Su samozrejme aj ine typy. Konkretne tieto su napajane cez 12V a pribaleny napajac. Pre viac info si ma najdite podla nicku v Profesionaloch a mozeme komunikovat cez postu.
Odpovedať
problem s bodovkami je jedna nafuknuta bublina vela ludom som nahodil bodovky aj do podkrovných izieb a nikomu nič netečie nikomu sa voda nezráža nikto nič nereklamoval .parozabrana ked sa aj prederavy da sa naspet zalepit
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to ziadna bublina ale uplne realna vec. A je to velky problem! Ta parozabrana ma v podkrovi dolezitu funkciu, a pri poruseni straca svoju funkciu. To, ze sa este neobjavil problem neznamena sa tam nic nezraza. Staci ak sa ta voda a vlhkost zastavi na zadnej strane parozabrany a nikto to nevidi!!!! Zistite to az ked bude zle, ale to bude neskoro. Potom bude neskoro nahanat elektrikara "odbornika" koli reklamacii. A to dodatocne prelepovanie parozabrany cez otvor pre bodovku si viem velmi realne predstavit. Verim tomu ako opraveniu auta cez vyfuk ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?