Podkrovie na dome

Dobrý deň. Prosím o radu pri prerabke podkrovia čo ste to už absolvovali aké kroky ste podnikli. Čo všetko k tomu treba, riešili ste aj statika či netreba?
Odpovedať
základom je, čo chcete robiť. Ak chcete meniť aj strechu, krov, prípadne vytiahnuť múry, vykiere, tak treba aj projekt aj statika. Ak nejdete meniť krov, možno len dorobiť nejaké okná, tak nepotrebujete nič. Stačí, ak si sami zistíte, či máte všade zdravé drevo na krove a ak je z dreva aj strop, tak aj či tam sú dobré hrady.
Odpovedať
Ďakujem za reakciu. Chceme dať dole celú strechu, len dom je cca 50 ročný a tam sa ešte deky nedávali a preto je dilema či bude treba dať dole aj pôvodný strop či sú aj iné možnosti a či nám to udrží ten čo máme teraz.
Odpovedať
my mame tiez asi 50 rocny dom, dali sme dolu stukator a urobili sme klasicku deku
Odpovedať
...ale viem, ze niekto ponechava povodny stukator-aj tak sa da
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kikuska624 ahoj. podobne sme to riesili. sice sme mali betonove stropy ale hrubky 70mm a tak sme nad nosmymi murny vybetonovali pasy a na to sa polozili drevene hrady a spravil novy strop. v dutine su natahane vsetky rozvody. podlaha je s OSB dosiek a nakoniec plavacka. rozmysleli sme aj o betone na tom ale ten by velmi pritazil nosne mury.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím, poprosim o radu. Máme 40 r. dom a klasický poval - škvara, niekde iba dosky... Akú podlahu máme zvoliť, aby sme mohli podkrovie obývať, samozrejme tam chceme aj kúpeľnu, kuchyňu... Betón to asi neudrží, skôr suchý proces. Aký je postup a cenová relácia? Dakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?