Pochodzne/nepochodzne podkrovie

Máme 10 ročnú novostavbu bungalovu. Stropy sú riešené trámami a krokvami a zo spodu sú sadrokartóny. 10 rokov tu bola položená sklená vata ako izolácia, lenže dnes už neslúži ako má a je aj zle uložená. Chcem sa opýtať z vašich skúseností, potrebujeme zatepliť ten strop. Máme možnosti ako: zmeniť úplne celú izoláciu, ak podnikneme tento krok, ktorá izolácia by bola najlepšia? 2. Doplniť súčasnú izoláciu napriek tomu, že je celá špinavá (do tejto varianty by som nechcela ísť nakoľko máme tam aj myši a v prípade, že by sme urobili z povaly pochôdznu, tak by tam mohol nastať smrad) 3. Zatepliť to celé nanovo a na vrch dať parozábranu + drevený obklad. Neviem, ktorá z možností je najlepšia. V súčasnom stave sa hore nedá obývať, nakoľko je strop príliš nízky. Neviem ani či je vôbec potrebné to celé zakrývať drevom. Neviem ktorá možnosť je najlepšia, ale každá z možností čosi stojí. Chceme, aby to bolo urobené tak, že by sa tam nedostali myši a iné a nezožrali celú tú izoláciu. Na povalu sa bolo pozerať už niekoľko ľudí, ale každý z nich povie svoj názor. Ja by som však chcela, aby sme to urobili dobre a zároveň, aby sme pri tom nezaplatili celý majetok. Čo by ste mi odporúčali? Strecha je urobená dobre, len žiaľ sú tam nejaké presvetlené body, ale pod strechou je ešte parozábrana, ale žiaľ zverstvo sa tam dostane asi aj tak. Viete mi prosím poradiť? Ak je potrebné, pridám aj fotografie.
Odpovedať
@vitaz pridaj fotky, nech vidíme, ako to vyzerá. Na vrch na izoláciu nesmie ísť parozábrana ani OSB dosky. Môžete ju zakryť difúznou fóliou a drevenými doskami so špárami
Odpovedať

Odpovedať
Myš, kuna atd.sa tam dostane tak či tak. Na to je najlepsia kočka :-D ak potrebujete pochodzny vrch koli miestu tak spravte, pripadne len kúsok.
Odpovedať
@e313 nemám rada mačky :-D ale rozmýšľali sme aj tak, že iba na nejakom mieste by sme dali tie dosky, lenže potom tam bude prach z tej sklenej vaty nie? Alebo to dostatočne zakryje len tá difúzna fólia?
Odpovedať
@vitaz ja by som tam len doplnil izoláciu tak, aby bola v rovnakej hrúbke po celom strope. Napríklad 50 cm po celej ploche. Na miesta, kadiaľ potrebujete chodiť, dajte dosky. Tu máš inšpiráciu, ako sa to robí
Odpovedať
@jakino kde prosím?
Odpovedať
@vitaz :-D zabudol som vložiť odkaz: http://www.modrastrecha.sk/blog/miros...
Odpovedať
@vitaz ja to mám na chalupe tiež len na určitom kúsku a prach nie je...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?